Juara

Apa Komen Anda Tentang Proton Juara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Juara


1,002 thoughts on “Juara

    aji said:
    September 14, 2014 at 8:46 pm

    Akuplk mmg tak pernah pakai juaratapi sekarang ni aku terasa cemburu plk dgn owner2 juara ni,kwn aku dah pakai juara ni lebih 8 thn tapi tak pernah rosak yg berat2,biasa la repair sikit2 seperti brake pad,tukar minyak enjin,suspension bushes dan absorber,pada satu masa dulu juara ni dah takde harga dah,smua org taknak pakai tapi sekarang ni harga dah naik balik plk,aku baru rancang nak amik satu,bila tny2 kat kedai diaorg dah jual dgn harga melebihi 10k,diaorg ckp sekarang ni juara dah bnyk org cari….tahniah pd owner2 juara,pedulikan ape org ckp…..JUARA mmg JUARA.

    Pak Syed said:
    September 5, 2014 at 5:30 pm

    Itu bkn masalah engine atau petrol..kebiasaannya permulaan ada power dan bila dah off engine power dtg balik N gearbox akan blinking akan stay pd 3rd gear itu sebnarnya masalh gearbox.
    N tak blinking mungkin bulb terbakar…join fb my champy proton juara club

    Husaini said:
    September 1, 2014 at 9:40 am

    1.As salam laluan myk dr tangki juara sy ke injektor serta return back dah buat external, masalah die lepas enjin start kereta power,bila lame sikit die jd agak sebu..tp bila sy padam ignition dan start blk die akan power semula..blh otai tlg,adakah sy perlu pakai fuel filter bg menambahkan pressure myk?
    2.kalau pagi2 baru start enjin penukaran gear agak x lancar bila nak masuk gear,tp bila enjin dah panas penukaran gear akan jd lancar..mtk tlg otai terang? Tq

    Pak Syed said:
    August 28, 2014 at 8:32 am

    Nahar join fb my champy juara club dan install telegram..serta bagi no contact.

    nahar said:
    August 28, 2014 at 8:24 am

    assalamaualiakum tuan,
    saya gen overhaull juara dan saya perlukan sensors dan paip air seperti di gambar ini dimana saya boleh beli dan untuk makluman saya tinggal di Kota Kinabalu masalahnya d KK ini tak de jual semuar oder d KL. sya minta bantuan pada tuan tuan. terima kasih

    Pak Syed said:
    August 28, 2014 at 8:22 am

    Aircond masalah berulang¬≤ bkn penyebab jenisnya harus ditukar…ia sbb systemnya kotor dan tersumbat..caranya tukar compressor baru (bukan yg recond) condenser coil,filter, Call pksyed atau hasbullah..0193022261/0173799836

    wafi said:
    August 27, 2014 at 10:14 pm

    Ada cara tak nak tukar set aircond juara pada model lain. Sy dah 2 kali rosak tang aircond.

    Pak Syed said:
    August 7, 2014 at 11:25 am

    Kalau hanya 1.8k nasib kamu baik.. hanya minor kerosakan. Klu mengikut senarai harga tiap part dlm gbox juara amat mahal. Clutch besar RM150x5 keping, clutch middle RM90x7 keping, clutch rear RM80x5 keping, low brake drum RM700, Lowbrake support RM900, Spring Rm350, O-ring set RM300, Solenoid Valve RM1200, dan banyak lagi cuma ini senarai part yg selalu rosak.. Terima kasih

    ab rahman karim said:
    August 5, 2014 at 8:35 pm

    1 had a juara engine problem due with water sistem.for sale rm4k neg.

    minmarbawi said:
    August 1, 2014 at 8:42 am

    Saya nak beli juara… sape2 ade nak jual bagitahu segera 0195414252,

      ab rahman karim said:
      August 5, 2014 at 8:39 pm

      kol me at 0127566538 now.

    rahili said:
    July 29, 2014 at 8:19 pm

    Kawan2 sy ada masalah….kereta sy giar ada masalah…….

      Pak Syed said:
      August 2, 2014 at 2:50 pm

      Join fb my champy juara club

      saa4052B said:
      August 6, 2014 at 1:25 pm

      pernah berlaku papa juara saya giar rosak sya baiki RM1800 samapai sekarang tida masalah lagi cuma jaga/ maintain minyak giar je.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s