About

selamat datang ke protonmalaysia wp. sempena kedatangan keluarga baru dalam syarikat kereta nasional malaysia pertama iaitu proton mpv exora, sama2 lah kita ber’blog’ di sini. Tujuan utama blog ini adalah menyedarkan/meng’inform’kan proton akan pengalaman sebenar yang dialami oleh pengguna iaitu rakyat Malaysia umumnya. Diharapkan dengan blog ini, Proton akan lebih hebat di masa hadapan..

{segala mesej, keluhan rasa,komen,ketidakpuasan, permasalahan,luahan perasaan,pujian dan apa2 mengenai kereta proton amatlah dialu-alukan..terima kasihhhh}


36 thoughts on “About

    To MFA said:
    January 4, 2015 at 12:57 am

    Dear MFA,
    Please stop your comment and suggestion
    So much people dislike with you
    Please go away from this blog

    MFA bajet Bagus said:
    December 7, 2014 at 8:38 pm

    .

    Pyunao said:
    December 7, 2014 at 7:16 am

    Myvi cukup ekonomi

    ahmad syuahiri said:
    November 11, 2014 at 4:49 pm

    assalamualaikum… semua..
    saya adalah salah sorng pemilik proton juara, dimana nak cari seat hadapan juara? sy nak tukar terus kedua – dua seat hadapan cadangnya.. tapi masih blur la kat mana nak cari.. thanks!

    kutan said:
    May 9, 2014 at 7:39 pm

    Proton wira, satria, putra bawah tahun 2000 memang terbaik!!! sepa2 yang memiliki model ni yg berchasis code C99 mari jual sama saya!!!!!

    Black Inspira Never Surrender said:
    November 23, 2013 at 5:11 pm

    As’slm dan selamat sejahtera,

    Rasanya blog ni sememangnya dikhususkan untuk kereta keluaran proton, kepada pemilik blog ini saya sebagai menyokong hasrat murni anda ini berharap dapat disertakan jua pautan untuk model model proton yang lain seperti Wira , Putra , Perdana dan Arena. Mungkin ada rakan rakan kita ingin berkongsi pengalaman dan pandangan meraka. Sekian terima kasih…

    Fazely said:
    October 22, 2013 at 4:49 pm

    Salam..bro kwn nk tanye.kwn baru beli talking alarm dan kawan dh buat wiring pd wira kwn tp klu untuk unlock ia berfungsi tapi lock xboleh..?wayar trigger kawan sambug kt mane?dan cara wiring relay 5wayar untuk central lock

    Anonymous said:
    October 15, 2013 at 1:43 am

    salam…saya nak tahu apakah punca lampu ABS menyala…

      metalbox said:
      December 12, 2014 at 11:06 am

      byk punca… antaranya wheel speed sensor atau ABS module tu sendiri yg prob

    anonymous said:
    May 19, 2013 at 11:06 pm

    Kancil 660.economy.sesuai sebagai pelajar

    haziq said:
    February 12, 2013 at 4:02 pm

    Assalamualaikum semua…
    hai korang, saya nk tanya, saya ni student, baru masuk universiti,
    dan terasa macam nak beli kereta..sedang fikir untuk ambil kereta second hand..nak ambil yang ori tak mampu pulak..jadi fikir2 untuk ambil kereta second hand, kereta apa yang sesuai untuk student mcm saya..yang mampu milik…ada sebarang cadangan?

      kutan said:
      May 9, 2014 at 7:31 pm

      sy cadangkan kelisa untuk lu….paling jimat minyak dan maintenance rendah……lebih jimat dari kancil 660-850 memang value for money…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s