Persona

Apa Komen Anda Tentang Proton Persona? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Persona


2,828 thoughts on “Persona

    Panjang said:
    February 8, 2016 at 2:14 am

    Aku bawak teksi persona 1.6 teksi kl…pakai ngv lagi…mcm mcm hal..kusut ar kepala….duit banyak abis..aku ingat nak jadi menteri..ada driver..escort polis…hmmmmm…

    mohamad ali said:
    January 28, 2016 at 11:29 am

    ada bunyi “lekok”di bhg tayar kiri belakang persona ku….apa masalahnya…pening kepala

      hafiz said:
      February 3, 2016 at 4:02 pm

      mungkin stabillizer link punya pasal…cuba buat pemeriksaan kt bengkel.

    jklmnop seorang yang biol said:
    January 22, 2016 at 8:27 pm

    Ada tak lantai karpet kereta gamba muke jklmnop? Sape tahu kat mane ada jual? Tolong sape ada info

    safia said:
    January 22, 2016 at 4:38 pm

    Salam,
    saya nak tanye kereta persona saya overheat…
    after sejuk sy is blk air, tp after 15min,suhu still naik…
    kipas sume ok…
    rasenye ape masalah yep

      hafiz said:
      February 3, 2016 at 4:04 pm

      kipas dia pusing laju tk…kalu laju mesti bising..kalu tak moto kipas punya hal,,, tp kalu kipas ok..standby buat skim head…top overhaul..

    syah said:
    January 22, 2016 at 11:24 am

    Salam, saya just nak bertanya ada sesiapa owner persona elegance yang pernah pakai minyak enjin liqui moly. Ingat nak try, Tolong review. Terima kasih

      hafiz said:
      February 3, 2016 at 4:05 pm

      minyak tu bagus…yg penting ada sifat sintetic

    jklmnop mcm bapok said:
    January 21, 2016 at 7:17 pm

    Ada tak lantai karpet kereta gamba muke jklmnop? Sape tahu?

    Zul said:
    January 19, 2016 at 8:48 pm

    Salam…persona aku minyak sampai cecah 17.5l/100km..ade solution x? Pening2…kereta skang aku jangka gasket head bocor sebab mcm ade sikit air kat dlm.ade kaitan ke masalah gasket head bocor dengan minyak kuat.lagi 1 kalau head bengkok boleh skim x? Org cakap head campro xboleh skim.tq.

      hafiz said:
      February 3, 2016 at 4:09 pm

      biasanya kalu head bocor..overheating akan berlaku…mmg dr segi tanya kawan2, head dia tak leh skimm..kalu skimm jd balik…cr head kt kedai potong je..

    Abg sado said:
    January 18, 2016 at 8:47 pm

    Jklmnop, mcm mana nak dapatkan tayar berupa muka jklmnop? Ada tak?

    am said:
    January 18, 2016 at 11:51 am

    Salam, nak tanya kete persona sy ni indicator engine xde light naik. tukar battery dah. mcm mana yer?

    farid said:
    January 18, 2016 at 11:42 am

    proton persona ni okey ke x?..

      jklmnop said:
      January 18, 2016 at 2:05 pm

      Ok la jgk nak dibandingkan dgn kancil. Tp mmg x ok klu nak bandingkan dgn ferrari

        Abg sado said:
        January 18, 2016 at 8:23 pm

        Ferari tak hebat sngat, burak lg ok. Lg pantas. Haa

    Siti Aishah said:
    January 15, 2016 at 8:26 am

    hai…masalah kereta persona saya pun bahagian pintu depan penumpang..lock tiba2 loose yg geramnya pintu langsung takleh buka dari dalam ..
    luar pun sama..dah tertutup rapat..
    bengkel kereta biasa boleh buat ke..
    kesian kat penumpang nak dok depan kena masuk den melompat ke depan…
    rungsing sgt..

      jklmnop said:
      January 15, 2016 at 9:20 am

      Masuk ikut tingkap

        Abg sado said:
        January 18, 2016 at 8:24 pm

        Tingkap kereta jklmnop

      Siti Aishah said:
      January 18, 2016 at 2:13 pm

      saya nak tukar kete lain…stress ngan persona

        naw1074 said:
        February 4, 2016 at 9:09 am

        Siapa peduli….tukaq la…

        aku said:
        February 4, 2016 at 11:20 am

        Ikut kemampuan dan pandanfan pn la.
        Jika mampu terus beli yg mewah , elegant,mengikut kehendak pn….

          jklmnop said:
          February 8, 2016 at 8:02 am

          Pandanfan tu binatang apa

            aku said:
            February 8, 2016 at 1:00 pm

            Jari beso itu yg taip silap.
            Pandangan

      hafiz said:
      February 3, 2016 at 4:12 pm

      kedai acc leh buat…kene ada sedikit knowledge pasal kete..itu sikit punya hal…tk kan pasal tu nak tambah hutang

    Pak Dayat said:
    January 3, 2016 at 5:01 pm

    Terbaik..

      Abg jklmnop said:
      January 12, 2016 at 11:29 pm

      Mana ada terbaik. Tipuuu

    Ahmad said:
    January 3, 2016 at 4:56 pm

    Hi semua, saya nak tanya..bila sy start engine kadang2 cranking panjang dr normal pastu lampu chck engine hanya padam selepas 3-4 saat selepas enjin hidup..sepatut nya trus pdam kn lps enjin hidup..seolah2 ade sisitem yg x perfect functioning..lagi satu bila keadaan jem timing jd rendah dari normal..dlm gear D timing hampir ke 500 mnyebabkan kete gegar skit..patut range 700 keatas kn..bila laju plak kadang2 ade rase skit jerking skejap je..hnya driver je bleh rasa..mknanya xtruk la..just x sdp ati sbb tau ade yg xkna..saya pkai P.E 2011 auto..
    Saya check komputer bnyk kali tapi xdpt detect apa2…plug baru tukar iridium,cranck sensor ngan cam sensor baru tukar,throtle body baru cuci, sy xsdp ati la xdpt nk detect mslh..sy rasa mybe berkenaan dgn map sensor atau knock sensor..sesiapa ada pengalaman cmni boleh tlg x?..

      Abg jklmnop said:
      January 12, 2016 at 11:32 pm

      Panjang sangat soalan, soalan upsr pun pendek2

    Ozy said:
    January 2, 2016 at 2:24 am

    Persona speaker pintu depan berapa size.
    Sony xplod speaker ok dak klu nk tmbah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s