Persona

Apa Komen Anda Tentang Proton Persona? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Persona


2,959 thoughts on “Persona

    asmida said:
    July 22, 2016 at 7:00 am

    Lampu alarm berkelip-2 , tak bole lock keta . Bilaa tekan dekat alarm untuk lock dia keluar kecemasan

      adha said:
      July 23, 2016 at 4:10 pm

      Asmida : cuba tengok button emergency pada dashboard ada tertekan tak?.. hari tu anak saya tekan button tu.. bila lock
      . Keluar lampu kelip2 emergency..

    liana said:
    July 15, 2016 at 12:14 am

    satu lg nk tnya knp bila kita tekan kunci nl lock,kete x kluar bunyi tiitt tu.

    isma said:
    July 14, 2016 at 12:08 pm

    Saya baru nak beli persona sv.. tapi bila search kat google ni mcm2 cerita jadi mcm seram lak.. sebab hati ni nak pakai alza.. tp bajet tak cukup lak…
    sebenarnya persona sv ni ok ke x??

      adha said:
      July 14, 2016 at 12:28 pm

      Isma : untuk pengatahuan isma, biasa org.ckp proton ni dia manja sikit. Jadi kalau pakai perodua dia.tahan sikit. So far utk air cond proton pegang la sebab compressor besar. Perodua air cond tak kuat. Dari segi tingkap proton cepat problem manakala perodua ok. Engine dua dua pun ok..

    man said:
    July 13, 2016 at 11:05 pm

    Saya guna persona elegent tahun 2011 manual…so far persona saya x de masalah mcm yg saudara saudara alami…power window ok..injin pn x mkn minyak injin..service ikut jadual…gear ok…setakat ni saya dh tukar minyak gear 2 kali..dh tukar absober belakang…dr mlk ke kuala terengganu minyak RM130 pergi balik..tukar brake lining n pad tu biase lh….cuma saya teringin nk tukar gear manual kepada auto..apa pendapat saudara saudara..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s