Persona

Apa Komen Anda Tentang Proton Persona? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Persona


2,560 thoughts on “Persona

    AFC said:
    May 7, 2015 at 11:54 am

    Assalamualaikum.Saya bakal nak merisik Persona terpakai around years 2007-2010.Selalunya apa major checking yang betul2 saya kena check bila dekat used car nanti ? Dan apa jugak selalunya masalah Persona ni ye? Terima kasih.

    anuar ibrahim said:
    May 6, 2015 at 2:59 pm

    Assalamualaikum
    sy pengguna persona dari tahun2011~April 2015 (beli 2nd mfg date 2006)
    2 tahun pakai OK, timing belt,clutch sy tukar baru masa mula dapat kereta
    start tahun ke 3, masalah bermula
    antena kunci rosak…
    fuel pump rosak, da ganti pon rosak lagi…kadang mati tengah jalan, pas2 tunggu 10 minit boleh hidup balik
    temperature naik(piping radiator merekah), tukar radiator baru
    meter minyak rosak, xboleh isi penuh tangki
    bertimpa2 masalah dalam 2 tahun
    beribu2 habis
    last problem timing belt putus (padahal baru 60k km), spec 100k km
    buat top overhaul, pas2 trade in amek preve
    sebenarnye persona best, pickup n hadling memang terbaik, minyak pon OK
    tapi maybe sy dapat batch yg kurang OK, n sy pon x jaga maintenance sangat
    rindu nak bawak persona…sob sob sob…
    kepada sesiapa nak beli persona 2…cek la betul2 n jaga maintenance…sebb enjin campro ni manja sikit
    sekali rosak, mungkin akan bertimpa2…
    sayonara persona…

      BFL said:
      May 6, 2015 at 4:25 pm

      dan ingat sket preve pun pakai campro samada CFE atau bkn CFE. jd klu dah tau tak maintain kete dgn baik masa pki persona dulu, baik ubah masa pakai preve ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s