Saga

Apa Komen Anda Tentang Proton Saga Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..


1,125 thoughts on “Saga

    Kj said:
    February 18, 2017 at 9:29 pm

    Tu ah boss. 1k. Byk tu. Keta dia org hold sbb nk sy agree utk byr dlu. Mcm tkde option dh. Monday nk try call Proton Customer Service mtk tlg. Sbb kerosakan mmg jd lps bukak pasang dashboard. Klu dia org tk blh tlg, hope tkde kerosakan len lak lps tu. Nk buat camna. Tk larat sewa keta rm80 sehari.

    Kj said:
    February 12, 2017 at 9:07 pm

    Dah. Semalam hantar. Sc ckp kna chk wiring bawah carpet. Kereta kena simpan. Hope ok, esk siap and tkde charges.

    Kj said:
    February 9, 2017 at 9:41 am

    Saya dah call proton gi tau. Dia org ckp tkde kna mengena.

      Boy said:
      February 10, 2017 at 8:11 am

      Kdag SC ni pkra btul pun dia ckap xbtul. Cam sya prnah hntar psal jerking suh dia check bukan dia check btul2 pun apa yg jerking juz trus tukar knock sensor je tpi msih sma gk jerking. Pas 2 sya suh try check fuel pump diaorg xnk katanya fuel pump xboleh dtect ngn kmpter last2 sya fdup trus g bngkel luar suh pomen check fuel pump mmg btul fuel pump yg prob sbnarnya. Kdag nk jumpa SC yg btul2 mahir nk kena try hntar 1 per 1 tgk mne lgi tbaik cara tagani mslah kreta ni.

        Kj said:
        February 12, 2017 at 9:12 pm

        Tu ah. Kat puncak alam tekena skali. Skrg glenmarie lak. Anta ok. Amik, ada je yg osak. Tk kn nk kna record video sblm anta so tht diaorg bertanggungjwb

    Kj said:
    February 7, 2017 at 9:13 pm

    Salam, saya baru lepas repair cooling coil kt proton servis centre. Kena buka dashboard. Bila ambil, steering berat, alarm tk jalan, central locking tk jln, brake lembik dan lampu handbrake tk nyala. Terlalu byk kerosakan utk kebetulan. Apa yg boleh menyebab semua ni rosak bila buka or pasang dashboard?

      Boy said:
      February 8, 2017 at 10:37 am

      Xhntar smula suh checking blik?Rsanya ada wyar yg ttinggal lupa nk psag/xreset semula ecu system.

        Kj said:
        February 12, 2017 at 9:14 pm

        Dah. Semalam hantar. Sc ckp kna chk wiring bawah carpet. Kereta kena simpan. Hope ok, esk siap and tkde charges.

          Bro Qazier said:
          February 15, 2017 at 10:17 am

          cmne KJ problem dh satel?

            KJ said:
            February 15, 2017 at 4:26 pm

            Belum bos. Ssh gi blk keja and ank sekolah. Dia org ckp harness. 1000 lbh gak. Tp tk tau punca. Tk agree sy utk byr amount tu. Mgkn sbb masa dia org bukak pasang dashboard benda tu jd.

            Boy said:
            February 16, 2017 at 8:09 am

            Perit ni smpai 1000. Kdang 2 lah bila pomen tgan gatal usik bnda lain atau pomen 2 sndri xcekap smpai mslah baru timbul myebabkan owner plak tpksa menanggung kos yg mmg bukan msalah dtg dri owner tpi kcuaian pomen 2 sndri tpi hti2 gak kdag ada gak yg sje2 usik ckp bnda2 ni problem ngn kos skian tpi pdahal xrosak pun juz plug n play blik apa yg diaorg cbut 2 pas 2 kos yg kita byar diaorg untug atas angin. (Bukan nk nuduh juz mnta hti2 sbb prnah kena. Ssah klau kena tnggalkan kreta lama2 ni kdang ada brag yg kita xnmpak dia tukar ngn part lain alih2 1 2 bulan kmudian rsak plak yg lain pula)

      Stone said:
      February 10, 2017 at 8:31 am

      Suh SC tsebut double check semula

    Roy said:
    January 24, 2017 at 9:48 am

    Forum saga lama,tiara,juara bukan rmai pkai lagi dh zaman skag ni part pun ssah nk jmpa, tukar je kpda forum waja,perdana n wira (1.3-1.8cc). Satria 2 buat all bukan khas GTI je. Suprima pun xrmai yg guna klau rmai pun diaorg blog lain. (Arena boleh join forum wira n putra join forum wira/perdana)

    emmy pomen said:
    November 22, 2016 at 3:00 pm

    Ada sesuatu ni tu semua blog komen bagai maki2. Mesti saling kenal mengenali ni tapi tak payah kot libatkan mak bapa bagai ni. Kalau betul2 kenal jumpa depan2 je bincang tak payah jadikan blog untuk maki2 semua.

      WOW said:
      December 1, 2016 at 8:13 am

      Ntahnye memokak je maki2 dlam blog bnda2 xspatutnya. Org nk bncag psal pgalaman guna knderaan proton bukan nk dgr maki caci bagai ni

    Tina said:
    October 21, 2016 at 8:34 am

    Saya mahukan pendapat yang baru beli saga & pesona yg terbaru- dlm 2 bulan lepas. Kalau boleh whatsapp 0176112197

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s