Saga

Apa Komen Anda Tentang Proton Saga Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..


921 thoughts on “Saga

    nizam said:
    March 5, 2015 at 11:30 am

    Hai, nak tanya size pcd utk rim saga magma berapa ya…?

      44 said:
      March 6, 2015 at 11:40 pm

      114.3

    hani said:
    February 19, 2015 at 1:59 pm

    nak Tanya sikit la..baru2 ni Kat depan enjin ketw tu mcm ada bay hangit sikit…tp bukan bau minyak..tp mcm bau wayar terbakar…especially bila naik bukit…bau tu masuk ikut aircond lak..ada sesapa boley bg tau Knp x?,apa puncanya ek??

      hisyamnmn said:
      February 21, 2015 at 7:05 pm

      bau klac tbakar 2..

    hisyamnmn said:
    February 17, 2015 at 1:32 am

    Sebarang pertanyaan permasalahan kereta saga iswara blh hubungi sy (nmn_rctech@yahoo.com) dr kuantan pahang. Sy ada menubuhkn 1 group saga iswara yg bertujuan utk menambah kenalan dr serata negeri..tiada sebarang yuran dikenakan..kpd sesiapa yg bminat utk mjdi rakan baru dlm group sy..dipersilakan..

      Azhar said:
      February 23, 2015 at 1:13 am

      Saya nak tnya.mcamana cara nak buka pushrod auto choke kaburetor.yg dalam tu boleh cabut.yg belakang tu boleh cabut ke.boleh tunjukan cara tak sifu

    hisyamnmn said:
    February 14, 2015 at 12:29 am

    ini masalah rutin pd setiap model saga..dimana karat mudah timbul pd tempat yg tdapat gam pd body..caranya kena grinder tmpt yg bkarat tsebut smpi blubang n nmpk besi..sapu cat yg ada anti karat n biarkn kering sepenuhnya. tampal tmpt bkenaan dgn fibre..n gosok smpi rata..baru la disimen..

    Fuad othman said:
    February 10, 2015 at 12:09 pm

    Salam bro.. Nk tnyalah kpd otai2. Pernah tak ada prblem keta x mati walaupon x tekan mnyak dekat jlan rata. Just lpas cluch jer bolehbjlan smpai gear 3 enjin x mati. Pergi pomen dia ckp system semua ok dan dia lata maybe cluch plate dah lama. Ye ke bro? Mnta pendpat skit bro.

      hisyamnmn said:
      February 14, 2015 at 12:23 am

      Ada kemungkinan betul kata pomen tsebut sbb keadaan kereta tuan seolah2 mcm keta auto..

    rock said:
    February 5, 2015 at 4:55 am

    Saya punya saga flx mt tahun 2012 dah meragam. Mileage baru 30k semalam start tak boleh hidup. Baru berhenti 2,3 minit nak start xmau hidup dah. Dah try jumper and tolak still x mau hidup. Hantar sc diorang pun xtau lagi ape masalahnye. Sekarang kereta dekat sc lagi.

    sagatua said:
    January 13, 2015 at 10:03 pm

    assalam cm na nak atasi gelembung @ jerawat pada bodi saga magma? pening dibuatnya, dah pi kedai solder semua, cat balik keta, then nek lak kat spot len, kat pintu n roof slalu jadi gini, nak trade in jual keta, sayang, body accident free, enjin pon baik g, mohon pendapat, saga saya yg saga lama, magma 12valve 1988

    amylia said:
    December 25, 2014 at 9:26 pm

    Salam..warranty utk kete proton bpe lame yer??sy bru je bli tp kete da start problem…ade ke surat pape yg pusat jualan bg sbb sy cume dpt voucher utk servis sje…mohon penjelasan

    Ben said:
    December 24, 2014 at 4:10 pm

    Siapa nak jual BLM auto boleh tinggal e-mail dekat ben_artzam@hotmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s