Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,862 thoughts on “Savvy

    Nursyakila said:
    January 18, 2017 at 9:55 pm

    Nak tanye kat mane ade servis kereta savvy amt dekat perak selain drpd proton…sy dah tnye kat proton tapi kne caj rm3660 tak mampu nak bayar..kete susah nak start pastu time drive tu tbe2 tukar gear dri auto ke manual..
    Minta tolong bg info sikit yee thankyou

      zarul said:
      January 19, 2017 at 8:13 am

      cuba try search google tgk area sne mne yg pndai service savvy. (Renault ni kena yg btul2 expert)

    syam said:
    December 25, 2016 at 10:57 pm

    Nak kongsi,keta savvy saya manual 2009, pemanduan di jalanraya ok, x banyak hal tapi baru2 ni susah nk start,meter km tu tiba2 jatuh pastu dh stop kt traffic lght nti normal blik..sparepart pn mahal,bengkel luar pn x berani n x pandai nk repair savvy ni..baru2 ni service kat proton kena rm800 lebih..tgk new saga cam nak tukar je tp tolak savvy laku 4k je..

      zarul said:
      December 27, 2016 at 8:36 am

      klau dh hbis bayar ok r 2 rm4k buat byar muka xpun tmbh skit dlm lgi rm2k bulan2 baru bwah RM470 klau full spec klau basic bulan2 baru rm400-390 ngn byran muka rm6k 2. Try cri buyer luar boleh dpt tnggi skit g

      noorazreen saruyani said:
      January 4, 2017 at 12:20 pm

      nak tumpang tanya, ada x bengkel yg leh repair savvy kat area jb or kulai..gear problem

        roslan said:
        January 5, 2017 at 9:17 am

        boleh tnya no ni. Bengkel area tman universiti skudai
        0167308748 (Xpasti nmanya tpi memiliki bngkel di area johor.)

      Oly said:
      January 20, 2017 at 12:02 pm

      lokasi di mana tuan?

    Tuah said:
    December 19, 2016 at 2:50 pm

    Kmungkinan ada kaitan. Klau fuel pump rsak ianya xdpt mgepam saluran mnyak dan throttle body xdpt bkerja.

    jim said:
    December 19, 2016 at 12:40 pm

    Saya nak tahu, saya punya savvy x nak start engine. Dia punya starter ok. Enjin x nak hidup. Lepas tu kat auto fuel switch bocor…ada kaitan ker atau masalah fuel pump sbb bunyi mcm minyak tak naik….sila bantu. Tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s