Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,801 thoughts on “Savvy

    Hafiz said:
    July 29, 2016 at 1:58 am

    Perkhidmatan ubahsuai engine dan gearbox savvy dengan nadi baru 2NZ-FE dari TOYOTA YARIS @ VIOS. . 1.3 VVT-i, auto transmission dan engine menggunakan timing chain. Low maintenance, (tak perlu lagi nak maintain kos amt yang mahal).
    Pemasangan siap endorse dalam masa 3 bulan.
    Savvy saya dah siap ubah-suai, dan enjoy..
    Jika anda berminat, saya rekomenkan tempat ini.
    Anda boleh lawati FB – flyways tnt atau google je flyways tnt agency, lokasinya di Melaka.
    Bossnya very friendly..

    luqman said:
    July 24, 2016 at 11:40 am

    area putrajaya /serdang/seri kembangan/balakong boleh hubungi 0169007186 utk info savvy dan spare part-allyautopart

    lim chee hwa said:
    July 19, 2016 at 3:11 pm

    buat apa p tukar d proton, mereka syaitan… ada bengkel lain yg boleh bikin murah

    Iqbal said:
    July 19, 2016 at 2:49 pm

    Saya baru baiki savvy saya. Bengkel dekat gombak. Contact no ni 017 245 9517(Khairul). Dia specialist savvy.

    bajak said:
    July 19, 2016 at 2:38 pm

    Tukar robitic set hampir RM5000 tahun 2012. Masaalah berterusan… D tetiba tukar N, enjin mari dlm perjalanan, mengundur bukit hentam kereta belakang dll. Tahun 2015 tak tahan nasaalah, tukar set robotic lagi… accumulator, modulator dan macam2 sensor. Kena lagi hampir RM5000. Baik 2 minggu sahaja tapi masaalah sama datang lagi. ECU mcm baik, body baik, enjin baik tapi AMT gearbox tak baik2.

    Langkah terakhir nak cuba tukar /ECU. Kalau tak berjaya, plan nak bawa tengah padang, panggil
    reporter dan sesiapa berminat nak tengok adegan BAKAR KERETA. Lepas tu masuk Youtube, pasti viral. Dah lama plan nak bakar tapi mekanik suruh bersabar.

      Iqbal said:
      July 19, 2016 at 2:51 pm

      017 245 9517(Khairul) bengkel dekat gombak. Saya recommend baiki dekat sini sebab dia specialist.

    emirnemo said:
    July 14, 2016 at 9:43 pm

    niat nk amk savvy..tgk mcm ade masalah..kelab savvy mne yg aktif skrng..tgk byk da x aktif..

    Iqbal said:
    July 11, 2016 at 11:52 am

    Saya ada masalah dengan savvy amt saya. Kadang2 keluar indicator ‘auto’ dekat meter. Bila keluar auto tu, rpm drop jadi kosong masa tgh drive. Kalau tgh berhenti, nnti gear akan tukar jadi N sendiri. Ada siapa2 pernah kena?

      amran pekida said:
      July 25, 2016 at 6:54 pm

      pi repair pressure pump dlm rm300 kot. p proton nnt depa suh tukar gear box. sy buat d bengkel savvy jalan kuala kedah

    lim chee hwa said:
    July 9, 2016 at 7:50 am

    aiyoohh.. u should contact foremen, not vice versa.. are you so special? hahaha

    Asyraf said:
    June 27, 2016 at 1:15 am

    Nak tanya, dah tukar speed sensor savvy saya pun problem lagi, meter kengkadang drop ke 0, kenapa ya?

    Najib Ali said:
    June 1, 2016 at 11:07 am

    Ada tak sapa2 tau bengkel area Kuantan yg boleh repair Savvy selain drp Pusat Service Proton?

    Siti norma said:
    May 29, 2016 at 9:26 pm

    saya bercadang nak beli savvy amt nd hand. saya keliru dengan pelbagai pandangan negatif tentang savvy. boleh bagi saya pandangan.

    hasrul said:
    May 26, 2016 at 1:57 pm

    salam nak tnya..kos untuk tukar clutch savvy ni berapa ye..latest..

    Munira asyikin said:
    May 23, 2016 at 5:59 pm

    Sy nk tya klau kereta savy nk tgk kuantiti minyak gear auto dkt mn ya

    Nazirul said:
    May 15, 2016 at 12:08 pm

    Terengganu kat mane ad pomen pro baiki savvy

      Abg hafiz said:
      May 16, 2016 at 8:25 pm

      Kat perkampungan nelayan

        Hilmie said:
        May 25, 2016 at 9:45 am

        kat perkampungan nelayan tu workshop name ape tu tuan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s