Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy

Advertisements

2,005 thoughts on “Savvy

    Connie said:
    January 21, 2018 at 3:50 pm

    Kereta savvy aku 2007..masalah yg sering timbul adalah..gear reverse.bila cak cabel tercabut..terpaksa turun gear box..kos mau 1000..memang nak mampus..klu nak balik2 skru kat gear box tu longar..alamatnya nak mampus la.nak tukar gear pn sangkut2

    Connie said:
    January 21, 2018 at 10:29 am

    Masalah saya selau pasal savvy nie..Gear reverse dia selalu buat hal..mati2 aku nak sorong kereta ni..smpi kat mall pn nak minta tolong org nak tolak..apa masalah dia..macam mana nak selasai masalah ni..da buat buat hal lagi..

    Ingin tahu said:
    January 19, 2018 at 12:32 am

    Salam,
    Kenapa Clacth selalu problem 1tahun 2kali tukar.. Minyak gearbox setiap 20,000km saya tukar..

    bob savvy said:
    January 6, 2018 at 2:34 am

    kereta savvy saya dah tukar tdc dan coil tapi masih tiada bekalan elektrik pada plug…ada sesiapa pernah kena keadaan seperti ini

      Fitri said:
      January 6, 2018 at 8:42 pm

      check fuse ignition

    Haris jaladi said:
    January 4, 2018 at 7:25 pm

    Keta savvy saya tak idup dan takada api pada spark. Mohon pencerahan

      Fitri said:
      January 5, 2018 at 9:01 pm

      fuse ada check?

        Savvy user said:
        January 15, 2018 at 9:52 pm

        Saya dah tukar sensor tdc, fuse ignition baru tpi bertahan 1 minggu lps tu kereta tu susah start lagi blk. Knp erk?

          Fitri said:
          January 16, 2018 at 3:18 am

          klu tukar ignition kna tukar skli spark plug. service starter klu susah start.. klu ad mslah lgi bru check part lain.

    Haris jaladi said:
    January 4, 2018 at 7:23 pm

    Mohon pencerahan. Savvy saya tak hidup dan tak ada api pada spark.

      Fitri said:
      January 6, 2018 at 8:42 pm

      tukar ignition coil

    adios macdy said:
    December 28, 2017 at 10:22 pm

    Hai ex mechanic…….Saya dalam dilemma nie…nak minta nasihat…..Saya baru pakai savvy amt keluaran 2017….. Bila Saya bawa n dekat sampai destinasi gear Tak mahu drop….sangkut di gear no4……terus mati engine…..Bila start dia hidup tapi terhenjut henjut sebab masih Ada gear…..minta pencerahan Dari ex mechanic……

    Aben said:
    December 23, 2017 at 6:21 am

    Saya ada masalah dengan gear savvy AMT.. Sekarang gear N sahaja tak boleh masuk gear lain. Boleh start macam biasa tapi dah tak boleh gerak. Ada mekanik area Skudai Johor tak? Urgent

    Afzan said:
    December 20, 2017 at 5:20 pm

    Salam , cara nak tukar dravshaft savvy ?

    mat ja said:
    December 17, 2017 at 7:01 pm

    Salam..
    Saya mat ja,boleh x tolong bgtau sy di Mana bengkel yg boleh modified enjin savvy?dh byk Cari bengkel . Still x jumpa.

    Muzafar shah osman said:
    December 2, 2017 at 8:14 am

    Askum… Mntak pqndangan Tuan…savvy bila start kosong lampu terang bateri masih power…on suis lampu di meter semua nyala mcm biasa..tp tk ada bunyi lansung

      Fitri said:
      December 3, 2017 at 12:58 pm

      cuba check chip dlm kunci ada atau x, klu hilang mmg engine xboleh start… klu ad chip cuba pula check fuse ignition & fuse stater.

    zack said:
    November 14, 2017 at 8:09 am

    Kepada yang mengalami masalah bolehlah menghubungi encik ni yang sentiasa mengiklankan perkhidmatan beliau. Mana area yang jauh2 tu terpulanglah sama ada nak hantar pada beliau atau minta tanyakan pada beliau mana tempat specialist lagi yang berdekatan tempat anda.

      Vishva said:
      November 15, 2017 at 10:34 am

      Kalau nak buat overhual engine kos berape

    ANUAR said:
    November 13, 2017 at 8:54 pm

    We are specialise in 👇👇

    Proton Savvy🏎
    Continental and japan car🏎
    Auto electrical ( all car model )🔌
    Aircond system ( all car model )❄️
    Modification 🛠
    Scan diagnostics📟

    Operation hour🕰

    Monday till Saturday ( sunday close 🙏 )

    10am till 8pm
    10am till 6pm ( saturday )

    New address:-

    Lt 2185-No 13L Batu 7 1/4 Jalan Gombak 53100 WP. Kuala Lumpur

    Contact person:-

    017 2459517 ( khairul )
    017 6760109 ( hasan )

    Can search at waze or goole maps..ready updates🤙🤙🎉

      Famito said:
      December 3, 2017 at 7:18 pm

      Assalamualaikum… Savvy 1.2 manual… Susah masuk gear reverse… Siap bunyi bergesel… Sbb apa ek… Kdg2 ok terutama awal pagi.. Bila start jalan… Dah panas gear reverse payah nak masuk.. Ada solution..

        Fitri said:
        December 6, 2017 at 8:39 pm

        buat bleed clutch pump dan tukar minyak gear.

    ANUAR said:
    November 13, 2017 at 8:53 pm

    Assalamualaikum dan salam sejahtera,

    Kami bengkel khas dan pakar membaiki PROTON SAVVY AMT @ MANUAL..Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp
    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis seperti yang berikut :-

    1.Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
    2.overhaul ( engine and gearbox )
    3.Specialist for savvy AMT and manual gearbox

    4.Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )
5.Wayering ( All CAR model )

    6.Aircond System ( All CAR model )

    Lokasi bengkel di batu 7 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    San Car Auto Garage ( can found at waze apps )
    Lt 2185-13L batu 7 1/4 jalan gombak 53100 WP Kuala Lumpur

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya…Segala jenis alat ganti untuk proton savvy AMT @ MANUAL kami ada dan segala masalah berkenaan dengan proton savvy kami boleh selesaikan..insyaallah..

    0172459517 ( khairul )

    CALL / SMS / WHATSAPP

    FB :- https://www.facebook.com/groups/savvypartnrepair/

    Savvyneedhelp said:
    November 1, 2017 at 9:55 am

    Sy ade kete savvy…dan skg dah rosak..asyik menyala je signal auto tetiba..perlu pertolongan area ipoh

    Ezanrizan said:
    October 19, 2017 at 2:29 pm

    Tukar taming belt betape kos nye

    Ezanrizan said:
    October 19, 2017 at 2:29 pm

    Mekanik savvy mlk paling best kamne

      band said:
      October 19, 2017 at 2:41 pm

      Cuba search FB/google Dori motorsport melaka

    Qim said:
    September 9, 2017 at 10:27 pm

    Salam geng2 specialist pakar2 bedah gearbox kete…nak tnya knpa gear R,1 n 2 x boleh masuk gear 3,4,5 smooth je..ada sesiapa pernah kene tak msalah ni dan apa pnyelesaiannya???off kete on ketw pun sama jugak x boleh masuk gear tu…punca??sebab ada bunyi annoying semenjak 2 menjak ni kt area2 gearbox ..

      ayub said:
      September 10, 2017 at 8:43 pm

      baru tukar clutch plate ke??

      Ex savvy said:
      September 11, 2017 at 2:06 am

      Ada beberapa sebab ianya jadi macam tu. Cari pomen yang betul2 expert, kalau tak, kereta akan jadi bahan experiment je nanti…try & error..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s