Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,764 thoughts on “Savvy

    Mat Yan said:
    April 29, 2016 at 11:19 pm

    Gear amt susah masuk . Masuk tukar N semula. Minyak gear dlm takung amt berbuih buih. Ape masalah bro? Acuater problem ke? Kete ada Trg.

    Mal said:
    April 26, 2016 at 3:51 pm

    Savvy manual gear xle masuk.. Minyak gear ke? Mohon pencerahan..
    Kos?

    San Auto Garage said:
    April 24, 2016 at 11:29 pm

    Salam,

    Kami bengkel khas dan pakar membaiki PROTON SAVVY AMT @ MANUAL..Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis seperti yang berikut :-

    1.Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
    2.overhaul ( engine and gearbox )
    3.Specialist for savvy AMT and manual gearbox
    4.Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )
    5.Wayering ( All CAR model )
    6.Aircond System ( All CAR model )

    Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya…Segala jenis alat ganti untuk proton savvy AMT @ MANUAL kami ada dan segala masalah berkenaan dengan proton savvy kami boleh selesaikan..insyaallah..

    0172459517 ( khairul )

    CALL / SMS / WHATSAPP

    FB :-savvy amt and manual parts & repair

      hafiz said:
      April 24, 2016 at 11:57 pm

      Tipu

        San Auto Garage said:
        April 25, 2016 at 12:21 am

        Hamba Allah mne plak ni nk ckp org menipu..pegi la buat report klu rse sebegitu…malaysia kn ada undang2…dlm pernigaan pn ada undang2..Semoga Allah beri hidayah pd awk untuk berkata2 dgn lebih indah…

    Lita said:
    April 24, 2016 at 6:02 pm

    Assalam, nak tanya kalau sesiapa tahu harga cooling coil savvy dan berapa kos pemasangan sekali kat area Puchong/shah alam atau sekitarnya? Lepas buat major service + servis utk aircond sekali, dalam masa seminggu , dah berbahang dlm kereta….kenapa la masa hantar servis kat SC, depa tak leh detect kebocoran ntah….

      Khairul91 said:
      April 24, 2016 at 11:24 pm

      Blh whtsapp sy…0172459517….specialist workshop for savvy…batu 8 jalan gombak….

        hafiz said:
        April 24, 2016 at 11:58 pm

        Tipu

          San Auto Garage said:
          April 25, 2016 at 12:25 am

          Hamba Allah mne plak ni nk ckp org menipu..pegi la buat report klu rse sebegitu…malaysia kn ada undang2…dlm pernigaan pn ada undang2..Semoga Allah beri hidayah pd awk untuk berkata2 dgn lebih indah…

    Zira said:
    April 23, 2016 at 7:33 pm

    Assalamualaikum. nak tanye samada tau ke local workshop kat ipoh yg boleh repair savvy manual? Savvy saya leaking engine oil dan coolant. td pi check kat proton service, dia nak RM2700, tukar rocker gasket, turning gasket, sealing ring x2, pressure switch, thermostat valve, timing belt (saya beli secondhand so taktau owner first pernah tukar ke tak timing belt:mileage 162k++). saya insyaallah migrate hujung tahun ikut suami, so nak tau mane yg plg penting utk ditukar dahulu sbb bajet saya RM1000-1200 je.

    CikguNizar said:
    April 15, 2016 at 8:24 pm

    Ada savvy, la ni pki jarang2 sejak ayah beli Honda city. Sy ingat nk letgo walau dibantah parents, sebab byk kete dah d halaman rumah ni. Sy Alza, isteri kancil, ayah Honda city n mak Myvi. rugi byr roadtax n insurans ja. dah berbulan bwk kdg2 p ronda2. Sapa mau rm5k AMT 2007
    0194743460

    A samat said:
    April 11, 2016 at 11:57 am

    I have a problem of the gear box (automatic) problem. When I engaged D, the car moved but when the gear change from 2 to 3 its go back to manual. What is the problem?. According to one of the workshop the Saloniod Pump is faulty.

      ayub said:
      April 13, 2016 at 7:50 pm

      kereta perlu diagnosis untk dapatkan error yang tepat….

      CikguNizar said:
      April 15, 2016 at 8:25 pm

      Tuan d mana, p pakar savvy insyaallah settle

    Nazry said:
    April 4, 2016 at 8:59 pm

    Air cond x sejuk jika dipandu perlahan. Jika pandu lebih 80kmj baru air cond sejuk. Sila bantu

      ayub said:
      April 13, 2016 at 7:42 pm

      cuba periksa kipas…pusing ke x klu pusing..laju ke x. Klu 2 tu jawapanya x , sila tukar moto fan..

    M Yusri Muda said:
    April 1, 2016 at 11:52 am

    Savy saya tak idup, cranking ok, panel check injin tak menyala dan tiada bunyi check injin, apa perlu saya buat? Nk pergi w/shop kete tak idup.

      ayub said:
      April 13, 2016 at 7:46 pm

      savvy anda AMT atau manual…klu amt lampu gear menyala memang x boleh hidup engine tu. klu manual mungkin TDC sensor perlu ditukar…atau nak pendapat bole call saya 012-2021774

    wanz said:
    March 29, 2016 at 5:30 am

    Hi, klau area penang island/main land ada ka foreman yang specialist dlm repair savvy ni. Klau ada minta share. Tq.

      CikguNizar said:
      April 15, 2016 at 8:25 pm

      Sungai petani ada. Alor Setar ada. Payah pening-pening

    sepul said:
    March 26, 2016 at 4:27 am

    salam.. tumpang tye..savvy Manual clutch keras.. kene tuka sume ke ..
    da bwak bengkel trik cable cluth xde la sangkut ke ape.. psang blik mmg keras na tekan.. kalo tuka clutch plate brape kos ?

    cable clutch brape rm ? sbb da putus cable clutch..
    kalo na tuka cable cluch shj.. kne turun enjin ke ?
    mohon bantuan

      ayub said:
      April 13, 2016 at 8:04 pm

      untuk pengetahuan anda kebanyakan savvy manual, clutch keras, tapi kebanyakanya lembut…cuba adjust lagi cable clutch, jgn panjang jgn terlalu pendek…tukar clutch plate savvy x perlu turun engin…(note: gunakan clutch yg ori atau yg baik, klu x clutch cepat bakar)

        Sepul said:
        April 15, 2016 at 8:50 am

        Tqvm…

        Muhd said:
        April 15, 2016 at 8:53 am

        Tumpang Tye.. Kalo savvy manual kdang terseguk2.. Knp yea?

          jklmnop said:
          April 15, 2016 at 7:05 pm

          Kuda nk tumpang naik tu. Beli la sekor kuda kepang.

          ayub said:
          April 18, 2016 at 11:53 pm

          mungkin ada 2 sebab,tapi yang paling common 1) mungkin coil atau cable plug. 2) TDC sensor…

    alip said:
    March 25, 2016 at 7:47 pm

    Da give up,rase mcm nk jual je kereta ni

    alip said:
    March 25, 2016 at 7:45 pm

    Johor xd mekanic yg pro ke

      MERC Brother said:
      April 22, 2016 at 8:52 pm

      Ada kat kluang

    alip said:
    March 25, 2016 at 7:44 pm

    Kereta kawan pn savvy amt,masalah pn sme mcm korg.gear box xblh masuk,tiap kali nk bhnti kat trafic light risau takot mati

      ayub said:
      April 13, 2016 at 8:08 pm

      jgn risau ada apa2 bole call insyallah saya cuba guide…free call 012-2021774

        Intan said:
        April 18, 2016 at 4:41 pm

        Saya pun ada mslh yg sma pd Savvy AMT sy…bpe kali da buat hal d trafic light…kena tolak tepi..huhuhu..tuan ayub dkt area Ipoh ada x yg pro pasai Savvy ni

          ayub said:
          April 18, 2016 at 11:57 pm

          saya di melaka. tapi saya pasti di ipoh pun ada makanik yg boleh…cuma spare part savvy amt mahal sikit…kenapa dgn kereta tu..gearbox atau engin?

    Nasron said:
    March 15, 2016 at 12:19 pm

    Area sg petani atau Kulim ada tak yg boleh repair savvy ? ada masalah dgn kereta savvy saya ni dah 2 3 hari gear revers tak boleh masuk…

      Riduaan said:
      April 4, 2016 at 2:53 pm

      Cuba repair dekat pomen blkg ipd kuala muda.kedai melayu..sorry xingat nama kedai

      Topekz said:
      April 23, 2016 at 12:49 am

      Kereta auto ke manual?
      Klaw manual xleh masuk gear reverse mungkin kena ketatkan sikit bnda yg tolak spring wktu nk masukkan gear reverse…saya penah jadi. Risau jugak. Ingtkan kereta dh rosak..rupanya bnda alah 2 yg longgar..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s