Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,569 thoughts on “Savvy

    Vm Motor said:
    April 17, 2015 at 10:50 pm

    Savvy & Renault specialist Area Cheras, VM Motor Services, 28, Jalan 2/154D, Taman Desa Cheras, Cheras, KL. (near Alam Damai) 03 9107 0407

    Mohd Firdaus Jalil said:
    April 16, 2015 at 4:30 pm

    Roadtax Expired / nak Renew Roadtax?
    Sila call / whatsapp saya..

    013-3992200 Firdaus Jalil

    Penghantaran di seluruh Malaysia..
    Geran asal tidak diperlukan

    yang penting.. harga menarik menanti anda

    jangan malu.. jangan segan.. sila call/whatsapp utk bertanyakan harga.. x jadi pun x per.

    call/msg/whatsapp sekarang !!!

    Takaful Malaysia
    Authorised Agent

    Nailah said:
    April 1, 2015 at 6:51 pm

    Savvy sy last tahun ni abis bayar, ada buyer nak beli tetapi tiba tiba buat hal, keluar lampu kuning gear, gear x boleh tukar auto jadi N, stuck depan trafic light dah Gelabah, kene tunggu bape minit balik baru hilang lampu kuning tu. Kenapa ye? Pegi workshop xtahu apa problem, huhu nangis tepi kereta.

      ujang said:
      April 24, 2015 at 11:23 am

      jangan panic. chek speedometer semasa lampu kuning tu menyala kalau speedometer tu drop, masaalahnya speeddo sensor yg problem. harga speedo sensor dalam RM70 je

    khairul said:
    April 1, 2015 at 3:45 am

    Salam,

    Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis sperti yg berikut :-

    #Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )

    #overhaul ( engine and gearbox )

    #Specialist for savvy AMT and manual gearbox

    #Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )

    Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya.

    0172459517 ( khairul )

    FB :-savvy amt and manual parts & repair

      mansor said:
      April 17, 2015 at 10:05 am

      Salam tuan.savvy saya x boleh jalan malam. kalau buka lampu kecil ok. bila buka lampu besar gear terus
      jadi N. apa masalah ya. tuan boleh buat ke?

    khairul said:
    April 1, 2015 at 3:44 am

    Salam,

    Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis sperti yg berikut :-

    Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
    overhaul ( engine and gearbox )
    Specialist for savvy AMT and manual gearbox
    Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )
    Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya.

    0172459517 ( khairul )

    FB :-savvy amt and manual parts & repair

    san said:
    March 28, 2015 at 5:06 pm

    Sapa tau bengkel bagus servisy/rrepair savvy kat area kota bharu, kelantan

    kyra said:
    March 26, 2015 at 11:48 am

    SALAM,

    tempat minyak power stereng bocor terus…bila top up minyak terus tumpah ke bawah…saya baru jer tukar setahun yang lepas sensor power steering…dan sekarang stereng dah ketat dan berat…apa yang saya perlu buat? berapa kos anggaran…kereta saya savvy manual

    wen said:
    March 23, 2015 at 12:47 pm

    saya ada masalah p.savvy.kalau saya bawak keta saya jalan jauh perjalnan lebih kurang 8 jam lampu sensor enjin saya menyala dan kelajuan enjin drop just sekadar bole bawak 80 jer.saya berhenti di tepi jalan dan stop enjin dan lampu itu hilang.after 30 mnit menyala balik.mohon brother bole explain.

    amie said:
    March 20, 2015 at 11:40 pm

    siapa2 nak part robotik sms/whtspp 0123031479

    ryan said:
    March 16, 2015 at 5:17 pm

    Sesiape ada contact savvy specialist daerah johor? Kete saye check engine light kluar, ada power cut tak leh jejak 90 km/h. Rpm 3k aja..

    tommy said:
    March 10, 2015 at 7:03 pm

    sesiapa berminat nk drive shaf ,disc brek..absober ,streng ,pwer streng pam..dll pls whtssp me at 01127766400

    Hana said:
    February 24, 2015 at 12:02 pm

    Siapa tahu the best bengkel untuk Proton Savvy AMT area Taman Melawati or yang berdekatan situ.

      kerol said:
      March 24, 2015 at 4:04 am

      Salam,

      Boleh call sy..Bgkel di batu 8 Gombak..specialist savvy..0172459517..

    Shf said:
    February 12, 2015 at 4:59 pm

    Salam, saya baru beli savvy AMT 2nd dalam sebulan . Alhamdulillah, masih tiada sebarang masalah.Saya nak tanya, sesiapaa kat sini yang tahu kat mana bengkel nak servis savvy di Kuantan yang terbaik? Yelah tak semua pomen boleh handle savvy ni. Sekali salah buat lain plak yang rosak nanti. TQ.

      44 said:
      February 13, 2015 at 1:15 am

      AMT? Good luck

    awerk said:
    February 11, 2015 at 2:51 am

    MENYESAL BELI SAVVY, KALAU LAH BOLEH DAPAT BALIK SEMUA DUIT REPAIR, BAIK BELI KERETA SEKEN LAIN.. SIAL BETUL SAVVY, PROTON TAK GUNA, AFFORDABLE MENDE NYA TIAP KALI TUKAR PART REGE MAHAL NAK MAMPUS!

    Bjorn said:
    February 7, 2015 at 7:51 pm

    Hi semua,

    Ada tak siapa area muar dpt tolong?

    Savvy amt 2005 boleh start tapi gear x boleh Tukar… sangkut kat N je… ada siapa dpt tolong? Dah tersadai kat tepi jalan seminggu dah savvy aku…

    Thanx…

      ryaan said:
      March 7, 2015 at 12:37 pm

      muar area mner whtsupp kwn..01127766400

      tommy said:
      March 8, 2015 at 1:05 am

      whtsupp 01127766400…klu nk brg 2nd di muar

      tommy said:
      March 10, 2015 at 7:03 pm

      pls whtsupp 0112776400

    dewi normaria said:
    January 29, 2015 at 11:04 am

    ada nasihat x dri pengguna2 Savvy. sy mmg belum pernah beli kereta, dan sgt berminat dgn savvy. kalau second hand savvy ni mcm mna ye.? ada dtg apa2 masalah ke nnti. sbb bile dgr review drpdbnyak resource mmg seram jugak, tpi still berminat dgn savvy. mohon pencerahan.

      abe pi said:
      February 13, 2015 at 6:13 pm

      nasihat saya , x perlu beli.

    pemilik savvy said:
    January 22, 2015 at 4:06 pm

    Pergi je cari specialist kat melaka, selesai masalah. Boleh cari di google

      tommy said:
      March 8, 2015 at 1:06 am

      tambah lg masalah ada la kot

    pemilik savvy said:
    January 22, 2015 at 3:50 pm

    Cooper dwngan tembaga…bukan ke bendq yang ssama???

      Julia Mohamed Idris said:
      January 22, 2015 at 3:57 pm

      copper tu kuprum nama kimianya dan bahasa melayu nya tembaga.

        ashreeq said:
        February 2, 2015 at 2:51 am

        copper ialah kuprum … tembaga bukankah ” brass ” ??

          Milanista said:
          March 31, 2015 at 10:25 am

          cuprum/copper/tembaga semua merujuk ke pada benda yg sama

    Keira said:
    January 22, 2015 at 1:32 pm

    Workshop kat No. 46, Jalan Tabla 33/21, Seksyen 33, Shah Alam Technology Park.

    khairul91 said:
    January 22, 2015 at 5:30 am

    Salam,

    Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis sperti yg berikut :-

    • Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
    • overhaul ( engine and gearbox )
    • Specialist for savvy AMT and manual gearbox
    • Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )

    Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya.

    0172459517 ( khairul )

    FB :-savvy amt and manual parts & repair

      tommy said:
      March 10, 2015 at 7:05 pm

      sya ada robotik yg rosak dn blh di baiki ..siapa2 nk sms/whtsupp sy 01127766400

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s