Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,885 thoughts on “Savvy

    SAN CAR AUTO GARAGE said:
    February 22, 2017 at 3:13 pm

    Salam,

    Kami bengkel khas dan pakar membaiki PROTON SAVVY AMT @ MANUAL..Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis seperti yang berikut :-

    1.Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
    2.overhaul ( engine and gearbox )
    3.Specialist for savvy AMT and manual gearbox
    4.Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )
    5.Wayering ( All CAR model )
    6.Aircond System ( All CAR model )

    Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya…Segala jenis alat ganti untuk proton savvy AMT @ MANUAL kami ada dan segala masalah berkenaan dengan proton savvy kami boleh selesaikan..insyaallah..

    0172459517 ( khairul )

    CALL / SMS / WHATSAPP

    FB :-savvy amt and manual parts & repair

    gomen say said:
    January 31, 2017 at 9:57 pm

    Jaga2lah minyak dah naik 20sen. Najib2. Tol naik brag naik smua naik gji xnaik2. Nk ikut negara luar tpi diaorg dhulukn rkyat diaorg n gji diaorg naik ko ada naikkn. Naikkn drah je r. Akan dtg t org nk pkai saga pun hrga dh cm bli vios tgk r t. Dkat nk undi je baru smua ni trun skit2 pas 2 naik mdadak gile2. Amik r blik br1m ko 2 xhingin je sbb ko bgi bukan ikhlas pun dh stndby yg ni naik brag n bhan api n yg ni saman2. Xde aku nk undi je t

    ezza said:
    January 31, 2017 at 11:30 am

    slm..nak tanya kalau di perlis ..bengkel mana yg okey tuk savvy?tq

      mirul said:
      February 1, 2017 at 8:28 am

      ezza. cuba tanya bro rafaie utk area utara ni. 0124908249 harap dpt membantu.

    Intan Shf said:
    January 30, 2017 at 10:37 am

    Savvy amt saya masalah gear manual pulak. Boleh masuk gear 1 dgn 2 je. Lain tak boleh. Dah fedup dah nak melayan kerenah dia. Beribu habis eloknya sekejap je. Sape nak amik lah savvy saya ni. Rasa nak bakar je biar total lost.

      rko said:
      January 30, 2017 at 2:08 pm

      Pomen sbnarnya xyg xpndai 2 intan shafina@ sharafina. Xtau tp buat2 tau kena plak tgk kita ni cm lurus je pe lagi dia hntam r kita cm2. Silap2 xtukar juz service gtu kje. Sya prnah kena dlu

    Roy said:
    January 24, 2017 at 9:49 am

    Forum saga lama,tiara,juara bukan rmai pkai lagi dh zaman skag ni part pun ssah nk jmpa, tukar je kpda forum waja,perdana n wira (1.3-1.8cc). Satria 2 buat all bukan khas GTI je. Suprima pun xrmai yg guna klau rmai pun diaorg blog lain. (Arena boleh join forum wira n putra join forum wira/perdana)

    Soulazlan said:
    January 22, 2017 at 9:06 am

    Sesiapa Boleh PM saya x pasal saya nk tuka engine starlet..
    O125244077

    Nursyakila said:
    January 18, 2017 at 9:55 pm

    Nak tanye kat mane ade servis kereta savvy amt dekat perak selain drpd proton…sy dah tnye kat proton tapi kne caj rm3660 tak mampu nak bayar..kete susah nak start pastu time drive tu tbe2 tukar gear dri auto ke manual..
    Minta tolong bg info sikit yee thankyou

      zarul said:
      January 19, 2017 at 8:13 am

      cuba try search google tgk area sne mne yg pndai service savvy. (Renault ni kena yg btul2 expert)

    syam said:
    December 25, 2016 at 10:57 pm

    Nak kongsi,keta savvy saya manual 2009, pemanduan di jalanraya ok, x banyak hal tapi baru2 ni susah nk start,meter km tu tiba2 jatuh pastu dh stop kt traffic lght nti normal blik..sparepart pn mahal,bengkel luar pn x berani n x pandai nk repair savvy ni..baru2 ni service kat proton kena rm800 lebih..tgk new saga cam nak tukar je tp tolak savvy laku 4k je..

      zarul said:
      December 27, 2016 at 8:36 am

      klau dh hbis bayar ok r 2 rm4k buat byar muka xpun tmbh skit dlm lgi rm2k bulan2 baru bwah RM470 klau full spec klau basic bulan2 baru rm400-390 ngn byran muka rm6k 2. Try cri buyer luar boleh dpt tnggi skit g

      noorazreen saruyani said:
      January 4, 2017 at 12:20 pm

      nak tumpang tanya, ada x bengkel yg leh repair savvy kat area jb or kulai..gear problem

        roslan said:
        January 5, 2017 at 9:17 am

        boleh tnya no ni. Bengkel area tman universiti skudai
        0167308748 (Xpasti nmanya tpi memiliki bngkel di area johor.)

      Oly said:
      January 20, 2017 at 12:02 pm

      lokasi di mana tuan?

        roslan said:
        January 21, 2017 at 2:05 pm

        Lokasi detail xpasti tpi dkt tmn U skudai. Try tnya no yg sya pos 2

    Tuah said:
    December 19, 2016 at 2:50 pm

    Kmungkinan ada kaitan. Klau fuel pump rsak ianya xdpt mgepam saluran mnyak dan throttle body xdpt bkerja.

    jim said:
    December 19, 2016 at 12:40 pm

    Saya nak tahu, saya punya savvy x nak start engine. Dia punya starter ok. Enjin x nak hidup. Lepas tu kat auto fuel switch bocor…ada kaitan ker atau masalah fuel pump sbb bunyi mcm minyak tak naik….sila bantu. Tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s