Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy

Advertisements

2,041 thoughts on “Savvy

    amirrul roslan said:
    May 8, 2018 at 8:37 pm

    assalamualaikum, saya nak tanya tentang masalah savvy amt 1.2 saya tahun 2006. bila masuk gear D atau R, kereta tak jalan. gear masuk tapi bila tekan minyak, kereta tak jalan and rasa kosong. minyak gearbox dah check takde kurang. tanda awal sebelum masalah ni jadi, pagi hari nya, saya start kereta masuk gear R, kereta terus mati. dan kemudian cubaan ke dua, masuk gear R, kereta boleh berjalan seperti biasa. then, malam nya masalah ni terjadi.

      En Khairul said:
      May 12, 2018 at 12:58 am

      ‎السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

      We are specialise in 👇👇

      Proton Savvy🏎
      Continental and japan car🏎
      Auto electrical ( all car model )🔌
      Aircond system ( all car model )❄️
      Modification 🛠
      Scan diagnostics📟

      Operation hour🕰

      Monday till Saturday ( sunday close 🙏 )

      10am till 8pm
      10am till 6pm ( saturday )

      New address:-

      San Car Auto Garage ( established since 2013 )

      Lt 2185-No 13L Batu 7 1/4 Jalan Gombak 53100 WP. Kuala Lumpur

      ( Bumiputera Workshop )

      We Accept Debit & Credit Card 💳

      Maps / Waze :

      San Car Auto Garage

      Contact person:-

      Wasap.my/60172459517
      ( khairul )

      Wasap.my/60176760109
      ( hasan )

      Can search at waze or goole maps..ready updates🤙🤙🎉

    Mohd said:
    April 22, 2018 at 1:21 pm

    Assalamualaikum, nak tanye berape harge utk tukar clutch plate amt dgn accumulator tank.. siap workmanship berape ya?

      En Khairul said:
      April 22, 2018 at 6:23 pm

      Blh whstapp sy 60172459517

    En Khairul said:
    April 19, 2018 at 12:23 am

    Assalamualaikum dan salam sejahtera

    ‎‎السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

    Kami adalah bengkel khas membaiki kenderaan proton savvy yg bertempat di :-

    San Car Auto Garage ( established since 2013 )
    ( Bumiputera )

    Lt 2185-No 13L Batu 7 1/4 Jalan Gombak 53100 WP. Kuala Lumpur

    Our service :-

    Proton Savvy🏎
    Continental and japan car🏎
    Auto electrical ( all car model )🔌
    Aircond system ( all car model )❄️
    Modification 🛠
    Scan diagnostics📟

    Operation hour🕰

    Monday till Saturday ( sunday close 🙏 )

    10am till 8pm
    10am till 6pm ( saturday )

    Remove to New address:-

    Lt 2185-No 13L Batu 7 1/4 Jalan Gombak 53100 WP. Kuala Lumpur

    Contact person:-

    017 2459517 ( khairul )

    Can search at waze or google maps “ san car auto garage “

    En Khairul said:
    April 19, 2018 at 12:18 am

    We are specialise in 👇👇

    Proton Savvy🏎
    Continental and japan car🏎
    Auto electrical ( all car model )🔌
    Aircond system ( all car model )❄
    Modification 🛠
    Scan diagnostics📟

    Operation hour🕰

    Monday till Saturday ( sunday close 🙏 )

    10am till 8pm
    10am till 6pm ( saturday )

    New address:-

    San Car Auto Garage ( established since 2013 )

    Lt 2185-No 13L Batu 7 1/4 Jalan Gombak 53100 WP. Kuala Lumpur

    ( Bumiputera Workshop )

    Contact person:-

    Wasap.my/60172459517
    ( khairul )

    Wasap.my/60176760109
    ( hasan )

    Khairul Anuar said:
    April 19, 2018 at 12:17 am

    Assalamualaikum dan salam sejahtera,

    Jika ada masalah berkenaan savvy, blh hubungi saya 0172459517 ( call sms whtsapp )..bengkel di gombak batu 7..kami specialise untuk kenderaan savvy..

    Tq

    Khairul Anuar Bin Mohd Jamil said:
    April 19, 2018 at 12:13 am

    Assalamualaikum

      mshah said:
      April 19, 2018 at 7:26 am

      Waalaikumsalam
      ok roger 👍😆
      gearbox problem brp lama ambil masa untuk repair en khairul?

        En Khairul said:
        April 22, 2018 at 11:46 am

        Tgk pada prob juga boss..ap2 whtsapp 0172459517

    Wan said:
    April 16, 2018 at 6:49 pm

    Start injin hidup masuk gear pn ok,tp kereta xjalan masalah ap 2 😣

      Wan said:
      April 16, 2018 at 6:50 pm

      Kereta savvy amt

        Fitri said:
        April 22, 2018 at 9:01 pm

        mslah clutch plate dh abis.

    mshah said:
    March 18, 2018 at 1:37 pm

    savvy amt saya ada problem speed.. kete tak boleh laju. max 100km sahaja..pikup takde naik bukit merangkak mcm lori..tadi pagi kena engine mangaum ketw tak jalan berenti tepi jalan start engine balik boleh jalan 4okm sahaja. ada tak mechanic area kuang rawang sg buluh bleh dtg check and repair dirumah?

      Fitri said:
      March 18, 2018 at 3:43 pm

      kna tukar clutch plate satu set.

        mshah said:
        March 18, 2018 at 3:54 pm

        bleh tau tak berapa cost untuk repair? at least boleh standby cash..terima kasih encik fitri

          Fitri said:
          March 19, 2018 at 10:13 pm

          Dlm Rm400 xtrmsuk upah, pndai2 la bodek tokey kedai… atau bleh check dgn pomen tukar bearing release shja klu plate xda masalah.

            mshah said:
            March 19, 2018 at 10:32 pm

            terima kasih encik 👍😊

    mazzyah said:
    March 17, 2018 at 5:00 pm

    sape ade gearbox manual area sungai petani,kedah….

    Shah said:
    March 10, 2018 at 7:07 pm

    Kereta savvy tak boleh start, lampu gearbox menyala..masuk kunci nak start kosong xde bunyi sensor langsung…apa punca dia ye?

    Nana said:
    February 18, 2018 at 10:05 pm

    Dekat mana saya nak cari bengkel expert sekitar sungai petani.. Utk baiki kereta savvy amt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s