Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,628 thoughts on “Savvy

    hilmi said:
    August 29, 2015 at 7:45 pm

    guys…nk tye….knape savvy sy….nk kluar simpang bukit…..x lepas….minyak da tekan full da…still x gerak…padahal gear da drive..????..anybody???

    Nosa said:
    August 28, 2015 at 11:52 pm

    Asalamuailaikum saya nak tumpang tnyer kenapa savvy saya bila bwak jauh skit ataupun naik bukit lampu aladin saya nyala lepas tur enjin tiba tiba mati macam maner nak selaisakan yer

    Nad said:
    August 26, 2015 at 9:21 am

    nak jual Savvy 2007.
    well maintained baru bulan lepas tukar power steering belt, timing belt, aircond belt dan tayar baru 4 biji. 😊
    Price: RM12,000 (nego)
    Warna putih.
    Berminat boleh whatsapp 0193888787 (puan ariza)

    saiful said:
    August 21, 2015 at 3:26 pm

    ada sapa2 tau pomen kereta renault di penang

    Is Man said:
    August 14, 2015 at 9:19 am

    nak minta tolong la.. kreta savvy amt sy x blh start.. hr tu sy bw kreta mati ms gear 2.. pastu nak masuk gear n dah x blh.. sngkut je gear 2.. skrg dh x blh hidup.. apa msalah dia ye?

      Is Man said:
      August 14, 2015 at 9:24 am

      ada yg blh tlg x kat sabah mana bengkel blh repair proton savvy?

    Nur Aimi said:
    August 12, 2015 at 4:01 pm

    Hi ,

    Saya nk cerita pegalaman saya pkai savvy 2 tahun ni, saya bca commen atas , ada ok ada yg tak ok dgn kereta savvy ni .. klau boleh elakan lah pkai savvy ye .. sorry lah .. truatma pempuan ar .. sye byk kali alami ..

    Masalah saya dlm kereta savvy ni , kereta savvy saya ni , ada auto n manual puanya .. setiap kali jln mesti geger je .. mula mula pkir nomal sbb auto n manual . tpi semakin truk pulak .. mcm sedak jee .. haha

    Yg paling saya tekanan tu .. susah nk start kereta , byk kali saya start tak boleh jugk .. byk dh tukar semua .. masih sama jugk .. kdg kereta saya berhnti tepi jalan raya .. terukkk yee… kali ni setiap kali buka air cond , enjin akn mati .. pergi check.. dah tukar semua , masih sama ..

    napa kereta savvy mcm ni .. tah lah .. arrr ..

      Moji said:
      August 13, 2015 at 2:56 pm

      Yeke..i pkai keta savvy elok je..start pn ok je..jz klu nk mmotong kereta je pickup dy lmbb skt..tp keta ni save mnyk..

    iqah said:
    August 5, 2015 at 2:20 pm

    nak tanya ni ada ke bengkel pro savvy yg terima kredit kad? kebanyakan yg sy tny tak terima. sy nk ubati savvy sy ni makan ribu tak mampu nak keluaq cash sekaligus. FYI saya tinggal di penang.

      Kak za said:
      August 11, 2015 at 7:50 pm

      Cik iqah, pergi ke proton servis lagi senang. Alat ganti pun tulen. Boleh guna kredit card rasanya. Sebab saya biasa guna debit card boleh je. Kalau mahal pun berbaloi la. Barang -barang dia lain dari yang lain kan. Memang best savvy ni. Jimat giler kan. Saya balik kampung ke Utara dari Shah Alam minyak tak habis. ( Savvy Manual ) Dah sampai kampung minyak tinggal lagi 2 bar. :) Wow! Best!

        Kak za said:
        August 11, 2015 at 7:53 pm

        ***ataupun cik iqah pergi ke bengkel specialist savvy. Pun bagus juga. :)

    Savvy Specialist Centre said:
    July 20, 2015 at 1:49 am

    Salam,

    Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis sperti yg berikut :-

    #Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )

    #overhaul ( engine and gearbox )

    #Specialist for savvy AMT and manual gearbox

    #Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )

    Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya.

    0172459517 ( khairul )

    FB :-savvy amt and manual parts & repair

    Specialiat for savvy

      Nur Aimi said:
      August 12, 2015 at 4:05 pm

      salam ,

      saya brminat nk hntr kereta savvy saya ni .. masih ada lagi tak ? saya brharp sgt awk boleh tolng saya .. boelh awk reply my email .

      emiyerma59@gmail.com

      tqvm

        Najib said:
        August 12, 2015 at 7:24 pm

        call je lah no tu

        jklmnop said:
        August 13, 2015 at 8:46 am

        orang yg betul2 berminat, dia xkan pikir byk, dia akan terus call.
        ni berminat, tp suruh pomen contact kita plak. igt pomen tu ada byk masa nak email? satu keje plak.
        mcm kita nak mkn, kita suh org kedai call kita ke atau kita sndiri g kedai? sama la dlm hal ni.
        aku bengang betul bila sume detail dah bg, pastu ada lg yg duk tanya. contoh mcm org jual brg di FB, seller dah bg harga & phone no. pastu ada plak bongok mana tah yg reply, PM, PM bos, bos PM. ape ke bongoknye PM PM, org dah bg harga dah kan. klu nak nego, terus call la. menunjukkan kita ni betul2 berminat. not just a time waster!
        ni contoh la, xde kene mengena dgn blog proton ni. org2 dlm blog proton ni bagus2.

      Moji said:
      August 13, 2015 at 3:01 pm

      Kmu ad cawangan lain x slain di gombak..sbb sy tinggal di melaka…

    khairul said:
    July 15, 2015 at 11:16 am

    Assalammualaikum,ada sape2 yg boleh membantu dgn masalah kereta savvy saya ni?ada satu simbol kat bawah simbol battery,bentuk dia cam graf atau bukit macam tu..bler simbol tu menyala tetiba trnsmn saya dari auto tukar ke manual and then slowly dia slow down kan kereta and dia hang..kene off engine and start balik baru ok..tp kekadang dia belaku balik..boleh ada sape2 dapat membantu?terima kasih byk2 kalau dapat bantu di bln ramadhan yg mulia ni..hehehe – feeling optimistic ;)

    Mohd Firdaus Jalil said:
    July 2, 2015 at 9:01 am

    Assalamualaikum & salam sejahtera..

    Tumpang iklan…

    Roadtax Expired / nak Renew Roadtax?

    Harga insurans untuk 1st year MAHAL GILA!!!
    – biasa la bro.. NCD rendah lagi ditambah pula servis charge & upah mana tak mahal

    Ingin dapatkan HARGA YG MENARIK & PULANGAN REBET TUNAI 15% jika tiada tuntutan?

    Ianya pasti berbaloi untuk wang anda. Bertukarlah sekarang kepada Takaful Malaysia

    Sila call / whatsapp saya..

    013-3992200 Firdaus Jalil

    Penghantaran di seluruh Malaysia..
    Geran asal tidak diperlukan

    yang penting.. harga menarik menanti anda

    jangan malu.. jangan segan.. sila call/whatsapp utk bertanyakan harga.

    PERHATIAN!!! : Sila bandingkan harga kami & jadilah pengguna yang bijak

    call/msg/whatsapp sekarang !!!

    Mohd Firdaus Jalil

    Takaful Malaysia
    Authorised Agent

    Tel : 0133992200
    Email : mfj.rich@gmail.com

    Agos said:
    July 1, 2015 at 6:29 pm

    azlee nak jual murah² berapa? call saya 01125513450

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s