Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,933 thoughts on “Savvy

    azizalpusingjai said:
    July 6, 2017 at 5:47 pm
    Suya said:
    June 28, 2017 at 3:00 pm

    Siapa penah tukar radiator?mahal tak kos?

      Max Drive said:
      June 30, 2017 at 7:38 am

      Jnis APM dlam bwah RM250.00 msa thun 2012

    Jo Yee Fang said:
    June 21, 2017 at 11:23 pm

    Timing help savvy putus. Mahal tak nak repair?

      adin said:
      June 22, 2017 at 7:46 am

      Ptus sma drive berapa KM/J? Sya dlu msa drive 100km/j. Valve bengkok,crankshaft patah lain2 total cost RM800++. Kereta msa tu satria 1.3. perkara tu berlaku msa 2011 skang xtau hrga brpa tgk bnyak xpart yg rosak. Rsa sya part savvy mhal skit dari sya punya ni. Klau minor je yg rosak oklah

    Jeromee said:
    May 30, 2017 at 9:20 am

    Hai, ada problem dgn savvy amt, xdpt msk gear N or D..lpas tu manual gear xdgr arahan tolak atas xnaik gear, kdg2 skip gear..masalah gearbox rpm sensor or potentiometer cluch sensor?..atau gearbox tu sendiri?..tq

      Jeromee said:
      May 30, 2017 at 9:26 am

      Ps, engine xdpt hidup setelah accidently dpt tukar ke N..

      Kerol said:
      June 6, 2017 at 3:48 pm

      Salam,

      Kami bengkel khas dan pakar membaiki PROTON SAVVY AMT @ MANUAL..Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

      0172459517 ( khairul )

      Kami ada menyediakan servis seperti yang berikut :-

      1.Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
      2.overhaul ( engine and gearbox )
      3.Specialist for savvy AMT and manual gearbox
      4.Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )
      5.Wayering ( All CAR model )
      6.Aircond System ( All CAR model )

      Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

      Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya…Segala jenis alat ganti untuk proton savvy AMT @ MANUAL kami ada dan segala masalah berkenaan dengan proton savvy kami boleh selesaikan..insyaallah..

      0172459517 ( khairul )

      CALL / SMS / WHATSAPP

      FB :-savvy amt and manual parts & repair

        Jeromee said:
        June 9, 2017 at 9:36 am

        Sorry saya di sabah kota kinabalu..anyone have shop near kota kinabalu that can help please reply me asap..

    Zaimazmi said:
    May 23, 2017 at 5:45 pm

    Sy pakai savvy menual,minyak gear box nitik nitik sikit macamana nakbuattolong

      kawe said:
      May 24, 2017 at 9:35 am

      menitik dekat bhgian mne? Nut gearbox atau chasing gearbox? Klau nut tukar gasket/getah nut tkut dah keras/tkut gak lubang dah lose skit. Klau chasing tukar gasket. Klau crack pda chasing tukar chasing r jwabnya

    Savvy Specialise said:
    May 10, 2017 at 2:15 am

    Salam,

    Kami bengkel khas dan pakar membaiki PROTON SAVVY AMT @ MANUAL..Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

    0172459517 ( khairul )

    Kami ada menyediakan servis seperti yang berikut :-

    1.Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
    2.overhaul ( engine and gearbox )
    3.Specialist for savvy AMT and manual gearbox
    4.Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )
    5.Wayering ( All CAR model )
    6.Aircond System ( All CAR model )

    Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

    Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya…Segala jenis alat ganti untuk proton savvy AMT @ MANUAL kami ada dan segala masalah berkenaan dengan proton savvy kami boleh selesaikan..insyaallah..

    0172459517 ( khairul )

    CALL / SMS / WHATSAPP

    FB :-savvy amt and manual parts & repair

    Mr.H said:
    May 9, 2017 at 9:19 am

    Sya pki savy amt. Mslah savy sya kdg2 naik lambang auto di desbord. Bla naik lambang auto kereta x boleh masuk gear. Mslah ni slalunya trjadi bila berhenti lama di simpang atw trafic light. Ada siapa yg tahu pyelesaian utk mslah kereta sy? mta tolong bagi pencerahan.

      Pakar Savvy said:
      May 10, 2017 at 2:13 am

      Salam,

      Kami bengkel khas dan pakar membaiki PROTON SAVVY AMT @ MANUAL..Jika ada masalah dengan savvy amt / manual..boleh call / SMS / whatsapp

      0172459517 ( khairul )

      Kami ada menyediakan servis seperti yang berikut :-

      1.Spare parts ,repair and service ( especially for savvy amt or manual )
      2.overhaul ( engine and gearbox )
      3.Specialist for savvy AMT and manual gearbox
      4.Scan diagnostic / programming ( engine and gearbox )
      5.Wayering ( All CAR model )
      6.Aircond System ( All CAR model )

      Lokasi bengkel di batu 8 Gombak berdekatan dgn UIA gombak ( bengkel bumiputera )

      Sebarang pertanyaan,maklumat lanjut boleh hubungi saya…Segala jenis alat ganti untuk proton savvy AMT @ MANUAL kami ada dan segala masalah berkenaan dengan proton savvy kami boleh selesaikan..insyaallah..

      0172459517 ( khairul )

      CALL / SMS / WHATSAPP

      FB :-savvy amt and manual parts & repair

    Nic said:
    May 5, 2017 at 3:21 pm

    Kereta savvy dah kena baiki. tukar clutch pump dan segala isi perut kereta makan kos sehingga rm7500. boleh tak saya keluarkan kereta dari bengkel dan membayar proton secara ansuran? siapa pernah buat? sila kongsikan mcm mana nak buat surat. 😦

      max said:
      May 8, 2017 at 11:25 am

      Biasanya xboleh. Klau nk byar secara ansuran kena hbiskan smua byaran dlu bru kreta boleh ambil klau x kena lah byar smua dlu. Klau sya alang2 dah rm7.5k baik sya amik kreta lain je sebabnya wlapun dh repair smpai kos rm7.5k belum tentu ianya akan ok sperti sdiakala tkut akan dtang ada krosakkan lain yg bjangkit. Rm7.5k boleh angkat sketul enjin 4G93T lagi cmplete set. Xpun beli wira second RM4k pun boleh dpt huhu

    james choong said:
    April 28, 2017 at 11:45 pm

    bole suggestkn mane2 bengkel repair savy di perak.bntu sy

      Nic said:
      May 11, 2017 at 4:07 pm

      owh yer ker..:-( nampaknya saya tak ader jalan penyelesaian

      pitt said:
      July 6, 2017 at 7:27 am

      berminat boleh call sy 0176995804

      pitt said:
      July 6, 2017 at 7:29 am

      perak dekat mana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s