Exora

Apa Komen Anda Tentang Proton Exora? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..exora


2,388 thoughts on “Exora

    abu said:
    April 22, 2015 at 9:36 pm

    Tukar pun takpe yg itu murah krg2nya kita lebih konfiden utk long distance. Just pendpt sy je

    khal said:
    April 22, 2015 at 9:03 pm

    Skrgni start ok pulak…..takut problem lain la …masak…

    abu said:
    April 22, 2015 at 8:56 pm

    Tukar baru harga dlm rm45.00 Shj

    khal said:
    April 22, 2015 at 8:03 pm

    Fuel filter boleh service atau tukar baru..

    abu said:
    April 22, 2015 at 7:59 pm

    Check juga fuel filter bawah lantai dkt tayar hadapan kanan.

    abu said:
    April 22, 2015 at 7:42 pm

    Cuba check juga fuelpump bwh sit tengah .

    abu said:
    April 22, 2015 at 7:35 pm

    Check throttlebody mungkin kotor sangat

    khalid said:
    April 22, 2015 at 7:17 pm

    Nak tanya …exora saya cps manual…enjin tiba2 mati masa berenti pastu..start balik jadi semput2..apa masalahnya..pening…adakah problem coil plug atau masalah apa…

    alang said:
    April 16, 2015 at 12:48 pm

    Nak tny skit…kipas motor radiator dgn aircond mmg kuat ke bunyi msa running…

    alang said:
    April 8, 2015 at 6:16 pm

    Bonet kereta exora saya rosak. Pintu tu asyik kena pegang bila nak keluar barang. Sape tau kt mane ade jual spare part dan harga around berapa RM?

      azrai said:
      April 15, 2015 at 2:30 pm

      Gas Damper tu ke? Kat kedai aksesori pun ada. Tapi nak murah cari kat kedai potong, tengok saiz yang sama, tak kira daripada kereta brand apa pun boleh guna.

    Mohd Firdaus Jalil said:
    April 6, 2015 at 2:12 pm

    Roadtax Expired / nak Renew Roadtax?
    Bleh call / whatsapp saya..

    013-3992200 Firdaus Jalil

    Penghantaran di seluruh Malaysia..
    Geran asal tidak diperlukan

    yang penting.. harga menarik menanti anda

    jangan malu.. jangan segan.. sila call/whatsapp utk bertanyakan harga.. x jadi pun x per.

    call/msg/whatsapp sekarang !!!

    Takaful Malaysia
    Authorised Agent

      azrai said:
      April 7, 2015 at 1:48 pm

      Berkaitan dengan masalah wiper tersangkut2. Ia berpunca daripada kerosakan motor wiper. Motor asal Proton Made in India cap Lucas, sama brand dengan Waja memang bermasalah. Saya dapatkan nasihat seorang pemandu teksi yang dah kena kat Exora dia yang baru pakai 2 tahun. Tukar motor second hand. Dia buat di kedai elektrik sebelah warung ayam panas Jalan Dewan Sultan Sulaiman, belakang Jalan Chow Kit dekat dengan Honda da Restoran Kudu. Kos tak sampai RM200 sahaja siap pemasangan. kalau original kat Proton SC, RM370 untuk motor made in India tu. Motor wiper asal rosak disebabkan kedudukannya mengakibatkan air hujan/basuh kereta masuk ke dalam motor tersebut yang tidak dilindungi dengan baik oleh cover.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s