Exora

Apa Komen Anda Tentang Proton Exora? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..exora


2,616 thoughts on “Exora

    Khairul K said:
    May 25, 2016 at 6:38 pm

    Salam.
    Tau tak mana2 kedai kereta yg boleh kurangkan bunyi bising kipas proton exzor

    Muhamad Faiz said:
    May 5, 2016 at 3:57 pm

    Assalamualikum..nk mntk pendapat kt brader2..exora bold saya pernah mengalami kebocoran pada paip bentuk L di bawah enjin semasa memandu dan minyak hitam habis tumpah..lepas dibaiki enjin berbunyi kasar..ada apa2 komen tentang bunyi enjin yg kasar?

      Wt 7056 said:
      May 24, 2016 at 10:04 pm

      Kalau exora cps, yang bunyi kasar tu lifter valve spring dah longgar. Sebab exora cps hampir sama mcm enjin vtec. Bunyi dia kasar macam enjin diesel . Sampai sekarang saya masih tak tukar lagi .

      Kena jaga minyak hitam. Pakai minyak baik sikit, sintetik contohnya. Tukar minyak hitam ikut mileage. Kalau lambat, minyak hitam kotor dan hasilkan mendapan dalam oil sum. Pada oil sum , ada satu ” strainer ” semacam penapis untuk tapis minyak hitam untuk di bawa ke part-part enjin yg memerlukan minyak hitam.

    tak mau exora said:
    May 5, 2016 at 8:14 am

    saya penah guna exora selama 4 tahun,banyak masalah:
    i) motor kipas radiator rosak
    ii) petrol punya hos(salur minyak) bocor,dekat air filter,petrol terpancut keluar
    iii) lampu abs menyala,kadang kadang padam
    iv) wiper link patah
    v) wiper tak berfungsi untuk kelajuan no 3
    vi) minyak brek bocor pada tayar depan sebelah kiri
    vii) paling teruk,altenator rosak selepas 3 tahun pakai

      ProtonSial said:
      May 7, 2016 at 1:04 am

      i) motor kipas radiator rosak
      ii) petrol punya hos(salur minyak) bocor,dekat air filter,petrol terpancut keluar
      iii) lampu abs menyala,kadang kadang padam
      iv) wiper link patah
      tambahan
      v) Tapak relay dalam engine bay lebur..relay radiator fan,aircond fan,headlamp kena ketuk2 adjust2 baru fungsi…t

      semua perkara ni sama terjadi pada saya….cilaka punya exora..wira aku tahun 2000 tak pernah patah wiper link…

        Abg obee sado said:
        May 8, 2016 at 8:32 pm

        Sial tu bapak kau la bodoh.
        Proton xsial. Proton kenderaan. Bahlul, jibul, tolol

    jklmnop said:
    April 26, 2016 at 8:24 pm

    Kenapa design kereta malaysia yang diubah suai sekarang ni banyak buruk2, yang pasang ekzos tangki najis espesially, pencerahan pleaseee

    farahsyahidah.cantik said:
    April 24, 2016 at 12:52 am

    bodoh pnya kereta… kuat makan minyak… nasib aku xbeli… hahaha

      jklmnop said:
      April 26, 2016 at 8:25 pm

      Apakah kebodohan anda ni.

    Arsad Mekanik said:
    April 19, 2016 at 8:57 am

    Exora aku tak cantik la,macamana nak bagi cantik macam Keta Knight Rider!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s