Exora

Apa Komen Anda Tentang Proton Exora? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..exora


2,723 thoughts on “Exora

    cc said:
    December 2, 2016 at 3:47 pm

    Kpda smua yg memiliki prob kreta dlam blog ni, di sini sya snaraikan nama2 mekanik/otai2 campro bgi membantu mslah anda sebab sya juga sntiasa btnyakan msalah/pndapat kpda mreka2 ini. Hrap dpt mbantu. TQ.

    Mkanik/Otai2 ini selalu update dlam blog mreka.

    0133562796 (Fakhrul area kuantan/terengganu)
    0167308748 (Xpasti nmanya tpi memiliki bngkel di area johor.)
    0173023492 (Arshad. Mekanik Kreta blognya. Area KL)
    0124908249 (Rafaie area penang)
    0136552071 (Emie Pomen area seremban)

    utara slatan timur barat smua ada. Tnya 5 5 skali tgk apa pndangan mreka adakah sma/berbeza. Mne yg dirasakn hmpir 80% btul ok r plih pndapat yg 2.

    Norbiha said:
    November 29, 2016 at 12:04 pm

    Exora SP saya tiba-tiba lampu amaran cvt menyala. Tapi lampu tu hanya menyala sekali sekala sahaja,

    Pro Rider said:
    November 25, 2016 at 7:22 am

    Antara Alza dengan Exora. Exora lagi better dari Alza. Sebab size Exora lagi compact, besar dan padu. Enjin exora lagi senyap dari Alza. Alza banyak cons dari pro.

      wak kental said:
      November 30, 2016 at 12:55 pm

      padu sperti peluru tom hawk ke?

    Ah chai said:
    November 24, 2016 at 11:52 pm

    Alza always kokak

    koranto said:
    November 18, 2016 at 3:54 pm

    bodoh nak kongsi ke atau nk sorang 1 bodoh.

      Emolebeh said:
      November 24, 2016 at 11:54 pm

      Cakap sorang2 ke. Kesian. Kikikiki

    MKk said:
    November 16, 2016 at 12:12 am

    Alza memang kokak

    4444 SENAAAKKKK.. said:
    November 16, 2016 at 12:11 am

    Alza design dia nampak murah dan space sempit betul ke?

    amrie said:
    November 11, 2016 at 3:32 pm

    selamat petang…saya ada membeli exora bold,tapi pemasalahnya pintu sebelah kiri tidak sama seperti pintu sebelah kanan,sedang kan kereta tersebut baru saya beli…apa kah perluh sy buat,ada kah sy blh merujuk ke kedai yg mana trmpat sy beli kerita tersebut…

    Nazrul Hisham said:
    October 28, 2016 at 9:28 am

    Assalam..biasanya exora bold kne buat major servis berapa km milage? kos buat major servis kat SC dlm anggaran brapa? Biasa komponen apa yg kne tukar yer?

    exoran rider said:
    October 25, 2016 at 9:42 am

    menurut mekanik bmw…turbo charge mesti diservis…kos rm 300 kalau x servis menyebabkan saluran minyak akan tersumbat dan turbo boleh pecah kos 4000+++tetapi menurut sc proton turbo exora x perlu diservis dan tidak digalakkan mengunakan treatment yg boleh menyebabkan saluran tersubat…mana satu nak diguna pakai ni…x taulah..

    exoran rider said:
    October 25, 2016 at 9:34 am

    wow…plug exora bold rm320 kat sc…agak2 mahal ka murah sahabat semua..minta pencerahan sikit…diharapkan pihak2 sc minta tolonglah….jangan letakkan harga tinggi sgt alat ganti pada pengguna proton…golongan yg menggunakan jenama proton bukannya berduit dan masih support lg dgn product negara

      Pro Rider said:
      December 1, 2016 at 10:11 am

      Mne x mhalnya sbb proton sc order brag skit2 bila ada pmintaan baru order part klau kdai sparepart order skali lambak 2 dpt hrga murah skit juz xtau btul2 ori/cap ayam buh stiker ori sbb pernah nmpak skali kdai sparepart dkt brisan JPJ snwang dia sempat marking guna alat khas dlu dekat kotak/stiker brag 2 utk apa ntah tpi plug yg tuan ckap 2 mhal sgt sbb plug VW/BMW pun baru dlm 200++. Msuk poket kot mkup hrga huhu

    Faiz said:
    October 25, 2016 at 2:12 am

    Exora bold turbo servis 1000 km apa yang perlu tukar, berapa harga? Mahal ke murah servis Exora ni

    Mekanik Kereta said:
    October 15, 2016 at 8:43 am

    Mekanik kereta kan ada!

    zulkifli Ibrahim said:
    October 11, 2016 at 8:00 pm

    exora bold saya tahun 2013,
    1. baru tadi lampu ABS menyala, lepas pump pump brek lampu dah padam x nyala lagi..kenapa mcm tu.
    2. bila dah speed 150km keatas kemudian brek, kenapa stereng dan brek rasa bergegar
    3. bila naik hump/bumper absober/tayar depan bunyi kelekuk..kenapa jadi mcm tu

      Nazrul Hisham said:
      October 28, 2016 at 9:30 am

      biasanya lampu ABS menyala sbb ada masalah sensor sbb saya pernah buat di SC masalah ABS..kalu tukar sensor dlm anggaran rm160 mcmtu….

        cakcibo said:
        November 21, 2016 at 4:18 pm

        kalau biar jer lampu tu menyala… ada kesan ape2 tak

          Lenchai said:
          November 22, 2016 at 2:09 pm

          Ada. Kmungkinan kmlangan ABS xdpt bfungsi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s