Exora

Apa Komen Anda Tentang Proton Exora? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..exora


2,688 thoughts on “Exora

    Yozz said:
    September 17, 2016 at 1:26 am

    Memang mcm tu bro… Tak yah risau

      Roney said:
      September 17, 2016 at 6:38 am

      Macam mana kasi tayar tu lurus..biar sedap mata memandang

      Roney said:
      September 17, 2016 at 10:58 pm

      Cam mane kasi lurus

    Roney said:
    September 16, 2016 at 7:43 pm

    Saya punya proton Exora cps Tayar belakang dua dua senget kenapa ye?

    jklmnop said:
    September 11, 2016 at 11:37 pm

    Saya suke makan taik hidung.

    Abg brazil said:
    August 23, 2016 at 8:09 pm

    Saya nk perkatakan disini saga flx sangat hebat

    Shahrul said:
    August 23, 2016 at 7:16 pm

    Tukar Timing Belt agak2 berapa rm ya utk eb turbo?

    jklmnop said:
    August 22, 2016 at 5:07 pm

    Saya pakai singlet warna apa. Cube teka?

    kulin pantera said:
    August 21, 2016 at 3:24 pm

    keta exora sy thun 2011.bila kipas pusing.ada bnyi bising la mcm bnyi bearing..ape problem ye.bila kipas xpusing.senyap enjin

      Pieejoko said:
      August 21, 2016 at 5:48 pm

      Memang semua exora CPS/CFE bunyi kipasnya kuat.

    ,Abe Lee said:
    August 21, 2016 at 2:28 am

    assalamualaikum. saya pakai EXORA CPS 2009. masalah utama saya ialah lampu signal tak menyala. semua lampu signal belakang depan tak menyala. tapi dlm meter menyala ok. mekanik check fuse, bulb semua ok. ada sesiapa pernah kena macam nie?

      ManG said:
      September 4, 2016 at 6:52 pm

      Salam abe Lee, dh settle ke problem kete abe, kalu settle, ape yg ditukar?

    jklmnop said:
    August 21, 2016 at 12:43 am

    Cube teka aku pakai seluar dalam warna apa sekarang

    lebai said:
    August 17, 2016 at 1:08 pm

    Assalamualaikum & salam sejahtera. Saya nak tanya kenapa enjin turbo exora bunyi kuat? Adakah normal kerana turbo.

      Pieejoko said:
      August 17, 2016 at 1:28 pm

      Bukan sahaja turbo …exora cps juga memang kuat bunyinya

    Mohd khairuddin syah said:
    August 17, 2016 at 8:43 am

    Tukar gear box ler…

    Mekanik Kereta said:
    August 15, 2016 at 2:32 pm

    Tanya masalah kereta di blog mekanikkereta.blogspot.my,dapatkan panduan kerosakan kereta anda

    ibam said:
    August 15, 2016 at 9:24 am

    saya nak tanya sahabat semua…dari gear N ke D ada ruang dan longgar masa nak tukar gear..biasanya kita nak tukar gear agak ketat sikit,,ini macam ada ruang dan longgar…mungkin kah pin gear dah rosak…mohon bantuan sahabat semua..

    Jalud AD said:
    August 14, 2016 at 9:55 am

    Nak tanya kengkawan. Berapa liter sebenar-benarnya minyak CVT untuk isi gearbox exora bold?

    Mohd khairuddin syah said:
    August 13, 2016 at 10:35 pm

    Biasa gear lock..

      Gigo said:
      August 17, 2016 at 8:10 am

      Zulfadhliismail.luze:
      Mcm poyolah kau

    ABDULLAMAN ASTOU said:
    August 13, 2016 at 8:27 pm

    Kereta Exora CPS saya bila saja hidupkan enjin langsung tidak boleh masuk gear termasuk rivers…apa masalahnya.

      Asarulnizam ariffin said:
      August 14, 2016 at 9:32 pm

      Salam tuan….masalah tuan hadapi sangat sama dengan masalah exora cps manual 2010 saya.tapi masalah timbul selepas sebulan saya tukar clutch plate baru.

        abdullaman bin astou said:
        August 24, 2016 at 9:01 pm

        Jadi sdr.Asarulnizam macammana exora saudar boleh sudah tukar gear kalau start enjin…apa sebenarnya punca masalah tidak boleh tukar gear kalau start enjin..mohon respon saudara berdasarkan pengalaman, tq

          Ramlie said:
          August 31, 2016 at 8:16 pm

          Masalah sama yg saya hadapi…yg pertama kata tukar clutch pump…serta minyak gear…tapi 2 hari kemudian jadi semula…
          Bila engin dimatikn boleh msk gear..tapi bila dihidupkan…gear tak boleh masuk…
          Ada sape2 yg tahu masalah ini?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s