Juara

Apa Komen Anda Tentang Proton Juara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Juara


1,153 thoughts on “Juara

    Din said:
    February 20, 2017 at 9:39 pm

    Ni masalah saya dulu.

    Pernah sampai 7 kali berhenti isi air.

    Last sekali tukar paip yang agih air baru ok. Cuba cek mungkin paip tu tersumbat atau berkarat.

    syazlan said:
    February 20, 2017 at 8:29 pm

    pak syed..saya ingin tanya mengenai problem yg sehingga arini tidak tahu ape puncanya..problem berkaitan enjin JUARA..temperature enjin still panas..pastu stiap kali nk drive je msti kne topup air dlm tank radiator & spare tank..air dlm radiator akan tendang air ke sparetank ble temperature naek & air akan menggelegak dalam spare tank..mcm2 dah dilakukan..sehingga sekarang problem still jadi lg wlaupun da buat mcm2..

    benda yg da repair tapi problem still jadi:
    1- skim head
    2- tukar waterpam
    3- servis radiator
    4- tukar termostat
    5- check sensor smua ok
    6- kipas radiator ok
    7- tukar timing belt

    boleh tau apa punca problem nie terjadi?

    minta jasa baik sape2 yg tau ape punca problem nie terjadi..tq..

      Mat Yeb said:
      February 21, 2017 at 8:55 am

      Klau msa servis radiator buh coolant dpt mngurangkan enjin pnas n air mgelegak sbab coolant slain fngsi sbgai anti karat ianya juga melindungi kmponen sistem pnyejuk sma ada besi,getah n plastik serta melicinkan pam air@water pam serta juga mencegah air dri mndidih. Buh coolant + air mineral/tapis/RO

    Roy said:
    January 24, 2017 at 9:42 am

    juara pun dh xrmai guna dah. tukar kpda forum perdana pula

    Nizam82 said:
    January 18, 2017 at 6:48 pm

    Juara ada filter untuk aircond tak..untuk tahan habuk..dia sejuk tapi angin mcm tak kuat…

      Remy said:
      January 19, 2017 at 8:06 am

      Smua knderaan asal ada aircond je smua msti ada filter. Klau xhbis r hbuk smua msuk dlm n kita plak sedup hbuk 2. Ada juz xpasti dkat mne letaknya filter 2

    I.O.N M.O.O.N.E said:
    December 25, 2016 at 2:14 am

    assalamua’laikum,

    saya dh lama x bwak kereta juara ni, tpi sejak2 ni waktu saya bawak da satu bunyi kat enjin, saya x pasti tpi org ckp la piston saya n head dia ada msalah .. cuma x pasti gi la

    zam said:
    December 13, 2016 at 10:48 am

    mohd nazri omar. Ko jgn ingt ko buat cam2 cite fitnah aku aku xtau? Ko igt cncin besi kursani ko POWER sgt? Ko xtau yg budak2 veterinar tangkak smua bukan suka ko pun juz tpaksa ikut ckp ko coz diorang pnah ckp rela pindah dri tekanan kje bwah ko. Igt Allah jgn hnya pndai ckp “pas smbhyg sjud yg terakhir sya doa” Doa apa klau hti htam ko asyik dengki nk kenakan n laga2kan org. Igt mambang yg ko pkai boleh jga ko selamanya?Maaf mcelah dkt blog ni tpi pada ssipa yg lihat blog ni knal bliau sila smpaikan pda beliau agar segera bertaubat n ni warning last klau dngar dia buat crita fitnah dkat org bukan2 mmg tau buku bertemu ruas.

    ismail ibrahim said:
    November 22, 2016 at 5:00 pm

    sy ade van juara.. smunye cantik lgi.. tp sjak 3 bln lalu gear box problem. pues cari alat ganti namun buntu… kkawan ade jalan kluar tak?

    elisyariff said:
    November 10, 2016 at 6:16 pm

    assalam..sy nk mntk tlong..sy dh overhoul juara sy buat sndri tpi timing tggi melampau nk ejas xblh lgsg..hrap blh bgi tunjuk ajar..tq

    Halim shah said:
    November 3, 2016 at 11:45 pm

    Juara boleh ke buat turbo..nk juga test bawak juara test gan honda..heheh

      porapunda said:
      November 22, 2016 at 2:33 pm

      terbang nanti bro sebab juara tnggi skit dri kenari

      wong yoon Kai said:
      November 25, 2016 at 11:10 pm

      pasang turbo berapa rm?

      Jc33 said:
      December 28, 2016 at 5:55 pm

      Aslkm …abg masuk fb n cari mychampy juara club.com…kawan kawan di situ banyak sparepart…

    jklmnop said:
    September 11, 2016 at 11:39 pm

    Saga flx sangat hebat

    Abg jklmnop mashey said:
    September 10, 2016 at 7:54 pm

    Berita tergempar!!!
    Saga FLX sangat cantik

    Abg jklmnop mashey said:
    September 6, 2016 at 12:21 am

    Saga flx sungguh menawan

    Maria said:
    August 21, 2016 at 12:56 am

    Saga flx sangat power

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s