Juara

Apa Komen Anda Tentang Proton Juara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Juara


1,130 thoughts on “Juara

    Ab said:
    June 17, 2016 at 12:01 pm

    Call habullah 0173799836.. pakar gearbox mycjc club.

    yoonkaiwong said:
    June 17, 2016 at 11:37 am

    gearbox problem mana boleh repair?

    Law said:
    April 20, 2016 at 8:20 am

    Selamat pagi semua, urgent masalah ku punya Juara lagi. Tak boleh jalan sbb temparature tinggi sdh tukar kipas n cuci enjin tapi pun tak boleh.. Ada siapa pakar juara workshop boleh recommend kah ipoh area ni..memang penat kini byk problem tak tau apa masalah… tolong! atau siapa ada 2nd juara nak jual tapi in good condition and price lah.. terima kasih byk byk!

    anounymous said:
    April 13, 2016 at 6:40 am

    overhaul + upgrade (utk tahan lama) warranty 1 tahun. call hasbullah 0173799836

    Khalid al walid said:
    April 13, 2016 at 2:27 am

    Bang nak tanya sikit bole..bila proton juara start jalan pgi D dya jalan tau..tapi bila pgi R langsung x gerak..apa msalah dya tu ya bang otai2 juara..sekalian..

    anounymous said:
    April 10, 2016 at 6:54 pm

    search fb proton juara sparepart

    Mohd Sopi Mohd said:
    April 10, 2016 at 5:56 pm

    Asalam saya nak beli lampu depan Kanan Proton Juara kat mana boleh dapat.tq

    anounymous said:
    March 25, 2016 at 9:59 am

    law & zainal : buat computer scanning utk pastikan sensor/wiring problem. call hasbullah 0173799836/ pak syed 0193022261 area wshop shah alam pioneer proton juara specialist

    pak syes said:
    March 24, 2016 at 5:42 pm

    zailani: tukar camshaft sensor.. sensor sama waja 1.6 sohc engine mitsubishi

    zailani zainal abidin said:
    March 24, 2016 at 5:37 pm

    enjin bolih mati tiba tiba dah 1 tahun masalah ni tak bolih selesai ….ada kwn ckp sensor injin
    kat mana sensor injin tuu
    Mohon dari pada pakar pakar yang tahu

      Law said:
      March 25, 2016 at 8:53 am

      ku punya sama, selalu enjin tak boleh start tanya repair shop byk tak tahu kenapa ada yg ckp wayar problem ada yg ckp starter. Sekrg gear selalu jam kah gear 2 tak jalan walaupun sdh tukar gear box baru masalah samapun.

    Din said:
    March 24, 2016 at 4:06 pm

    Hi ni nak buat survey sikit
    Saya ada iklan juara di bawah πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡dalam bulan 12 hari tu
    Tapi tak dapat jual sebab 95% tanya nak spare parts saja.
    Ok jadi macam ni lah, saya nak pastikan berbaloi kalau jual asing asing.
    Jadi pada siapa nak beli spare parts sms atau whatsapp nak bahagian mana ke 01152215159 untuk saya buat senarai. biar puas hati kalau nak cerai pun.

      zailani zainal abidin said:
      March 24, 2016 at 5:32 pm

      gear box…….
      0133036308
      zailani

    Law said:
    March 21, 2016 at 2:58 pm

    hihi, boleh tanya ckit. ku punya juara gear sentiasa jam kah gear 2 tak jalan. Tahun lepas sdh tukar gear baru tapi sama masalah juga.. Ada yg ckp electric board masalah, tapi mana boleh dapat beli board tu.. Sdh tanya byk repair shp tak ada pun.. pls tolong…Dari Ipoh

      justine epin said:
      March 21, 2016 at 5:40 pm

      Hi.dulu saya punya computer box rosak say beli dari satu orang di Selangor. Dia ada juara yg di condemkan sbb masalah enjin hangus. Dia jual Parts. Cuba call dia Amir 0126494151. Bagitahu dia saya Justin dari Sabah pernah beli barang dari dia. Mana tahu dia masih ada Parts.

        Law said:
        March 22, 2016 at 10:32 am

        TQ Bro Justin.. kan cuba contact dia.

    abudzar said:
    March 20, 2016 at 8:38 am

    assalamualaikum otai otai juara..
    nk tnya ckit..absober juara nk dpt kt mna..
    ataupun ada tak absober model keta laen yg bley msuk ngan juara..
    mohon pencerahan..sya budak baru blajar..hehehe

      justine epin said:
      March 20, 2016 at 10:48 am

      Hi hari tu saya juga mencari kemudian agent yg jual parts yg tolong carikan. Kedai parts.biasa tak jual. Kena minta bantuan dari yg tahu bro.

        abudzar said:
        March 20, 2016 at 12:52 pm

        tq bro justine epin..
        bro tggal area mna

    nan said:
    January 25, 2016 at 10:16 pm

    saya nak cari lampu belakang juara.

      Ab said:
      January 26, 2016 at 9:37 am

      Hubungi saya 0173789717. Ori Japan ada 1 set

    Din said:
    December 19, 2015 at 6:57 pm

    Saya ada sebiji baru lepas kemalangan. Habis tayar bahagian depan belah kanan saja. Tapi dah tak nak repair.

    Bahagian lain semua elok. Enjin, gear box dll masih cantik.

    Nak jual. Boleh buat spare parts atau repair semula. Saya 01152215159

      Din said:
      December 21, 2015 at 9:03 am

      Nak lebih jelas Tengok sini http://www.mudah.my/vi/42792354.htm

      fendy said:
      December 21, 2015 at 11:24 am

      Salam sya nak tnyA kat mana nk cri proton juara 2nd..

        jklmnop said:
        December 22, 2015 at 9:14 am

        Klu x jumpa di used car, dekat kedai jual peti sejuk mgkn ada

          Ab said:
          December 22, 2015 at 9:17 am

          Ada la. Dekat Petronas jalan kepung. Sebelah Petronas ada. Bawah flyover manjalara rasa ada 1

      Mohd Sopi Mohd said:
      April 11, 2016 at 8:32 am

      Asalam saya nak minta beli lampu sebelah Kanan Pm saya harga 013 4315265

    Ab said:
    December 19, 2015 at 2:15 pm

    Betul. Mycjc club ramai yg guna khidmat coe. Lokasi ttdi jaya Shah Alam.

    Ab said:
    December 19, 2015 at 12:41 pm

    Nombor hp ni ada dah belum.
    Ab Call ok je. Hasbullah. Whatapps di hp ni. 017-3789717. Nak bagi semua ni tel yg berkenaan.

    Ab founder mycjc fb club.

      mohd redhuan said:
      December 19, 2015 at 2:04 pm

      Asalam..
      Smlm sy ade terserempak dgn seorg tuan punya juata bertanyakan pomen terbaik utk proton juara
      … Di rekemen kwn di dekat shah alam nama hisbullah .. Blh try hubungi dia.. Dgr kata di special juara.. N di kedai nyer hanya ade proton juara shj..

      Hisbullah 017 3799 836

    shida said:
    December 19, 2015 at 12:24 pm

    Boleh beri saya no pomen kereta juara areal shah alam,kereta x blh start btery masih ok.dah 4hari tersadai juara… t.kasih try call no diberi hasbullah n as x dpt harap dpt bantu…saya blm masok group juara lagi.

      anounymous said:
      March 25, 2016 at 10:03 am

      shida: pembetulan no hp hasbullah 0173799836/ paksyed 0193022261

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s