Juara

Apa Komen Anda Tentang Proton Juara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Juara


1,083 thoughts on “Juara

    Mohd Aziz Ibrahim said:
    August 6, 2015 at 3:35 pm

    Mana nak cari plug cable compaytible arau seruoa unyuk Proton Juara

      hiroshi kane said:
      August 7, 2015 at 12:35 am

      plug cable waja…masa beli jangan cakap utk juara tapi cakap utk waja…pelik tol…bile dgr jer juara kedai spare part kebanyakkan terus tukar harga naik terus, padahal barang sama…jilake tol…keh3

        jklmnop said:
        August 7, 2015 at 6:45 pm

        kipidap
        dongibap

    Mohd Aziz Ibrahim said:
    August 3, 2015 at 9:18 pm

    Juara tetap Juara. Cuma kena bersabar d hubungi rakan dlm Group.

    Ab said:
    July 30, 2015 at 9:41 pm

    Kalau cik dah memiliki juara mohon join mycjc close fb group. Di sana boleh mendapatkan senarai part gunasama dgn kenderaan lain.
    Ab 017-3789717

    amira said:
    July 29, 2015 at 9:30 pm

    Spare part juara senang x nk cari area melaka?

    Ab said:
    July 22, 2015 at 9:21 am

    Assalamualaikum. Contact chip jc melaka. Jc27 Razak 0103686844 dia leh bantu. Saudara bergambar dgn juara. Nnt kami add dlm group mycjc in sya Allah. Tq

    Abdul Rahman said:
    July 22, 2015 at 12:25 am

    Salam Bro Ab …………….. saya baru memiliki Juara 2nd hand… Saya tinggal di Kuala Sg Baru Melaka. Kat sini mana nak cari Mekanik yg tau pasal Juara dan mana nak cari kedai Spare Part. Cam mana ya nak join group Juara ……………. ada tak geng2 kat Melaka yg masuk. Tq

    Mohd Firdaus Jalil said:
    July 2, 2015 at 8:49 am

    Roadtax Expired / nak Renew Roadtax?

    Harga insurans untuk 1st year MAHAL GILA!!!
    – biasa la bro.. NCD rendah lagi ditambah pula servis charge & upah mana tak mahal

    Ingin dapatkan HARGA YG MENARIK & PULANGAN REBET TUNAI 15% jika tiada tuntutan?

    Ianya pasti berbaloi untuk wang anda. Bertukarlah sekarang kepada Takaful Malaysia

    Sila call / whatsapp saya.

    013-3992200 Firdaus Jalil

    Penghantaran di seluruh Malaysia..
    Geran asal tidak diperlukan

    yang penting.. harga menarik menanti anda

    jangan malu.. jangan segan.. sila call/whatsapp utk bertanyakan harga.

    PERHATIAN!!! : Sila bandingkan harga kami & jadilah pengguna yang bijak

    call/msg/whatsapp sekarang !!!

    Mohd Firdaus Jalil

    Takaful Malaysia
    Authorised Agent

    Tel : 0133992200
    Email : mfj.rich@gmail.com

    Ab said:
    June 23, 2015 at 3:09 pm

    Assalamualaikum. Tuan boleh hubungi No ab dulu. 0173789717 Nnt ab bagi no bengkel juara group mycjc

    ab said:
    June 4, 2015 at 8:48 pm

    Assalamualaikum. Tuan Call hasbullah. Worksop terpilih club fb.mycjc. Hasbullah 0173799836.
    Saya Abg bidan 0173789717.

    mohd yusoff bin abdul rahman said:
    June 4, 2015 at 8:35 pm

    Saya nak bertanya sesiapa yg tau kat mna worksyop yg mahir repair kereta proton juara..kereta juara sy dah banyak kali repair,tetapi ashik rosak aja….terima kaseh

    Saiful Anuar said:
    May 30, 2015 at 8:10 am

    Tahniah kepada pemilik Juara. Daripada cerita yang dibaca, ternyata secara keseluruhan Juara mmg baik. Saya bercadang nak beli Juara tetapi ada tak sesiapa boleh berikan panduan atau tips untuk memilih Juara yang kurang bermasaalah kpd saya. Pernah pandu Juara. Memang ok. Lebih baiklah daripada pandu Nissan Vannette. Juara ada power steering ke? X perasan….

      Specialized said:
      June 4, 2015 at 5:39 am

      Juara mmg baik sebenarnya cume ramai pengguna kenderaan di Malaysia amat kolot pemikiran, hanya memikir pada rupe sahaja tanpa memikir pada kebaikan fungsi yg dpt digunakan. Kerusi yg boleh dilipat memudahkan lagi utk membawa barang yg banyak dan boleh membawa penumpang bila diperlukan. Yer bro…Juara pakai Elektrik Power Steering, kena perhatikan kat meter ada EPS menyala masa kunci dkt On, dan bila enjin sudah hidup akan padam…jika x padam lepas enjin hidup bermakna ada problem pada steering itu…kena cek.
      Cume paling merisaukan tentang spare part, kena kenal dgn pomen2 yg kaki modified, kena cari pomen yg biase service and repair Juara nih…kalau x mmg pening bila setiap kali problem dtg…hahahhaa

        Robot TIGA said:
        June 23, 2015 at 1:14 pm

        Juara saya mengalami kebocoran tangki plastik yg menyambung hose2 warna hitam, mana nak dapat stok, proton sercis centre pun surrender nak cari

          Ab said:
          June 23, 2015 at 3:10 pm

          Assalamualaikum. Tuan Call hasbullah. Worksop terpilih club fb.mycjc. Hasbullah 0173799836.
          Saya Abg bidan 0173789717

          Nahar Zainal said:
          June 24, 2015 at 8:59 am

          Pernah terjadi pada saya Chamber rediator yang mengagihkan air pecah dari situ punca overheat yang menyebabkan selinder head melengkung. benda tu saya dapat di Kota Kinabalu juga.

        jklmnop said:
        June 23, 2015 at 2:33 pm

        btul tu! ada ke patut mereka memanggil juara sebagai peti sejuk bergerak, perpustakaan bergerak, robot, pondok tepon dsb! ish ish x patut x patut

    zahir said:
    May 21, 2015 at 10:05 am

    ya. saya berminat

    ab said:
    May 10, 2015 at 10:33 am

    Salam Tuan. Kalau tuan pemilik juara tuan boleh join group juara. Sms saya I’d fb untuk saya hubungi semula. Tq

      bro mat said:
      May 17, 2015 at 12:34 pm

      yup…ok

        MiraSuperCute said:
        July 31, 2015 at 3:09 pm

        Juara mmg terbaik..tp dh jual sbb xpakai..guna juara 12 tahun..baru ade masalah..sebelum tu xde masalah apa2 pon..

          Jambu said:
          July 31, 2015 at 3:38 pm

          Memang juara!

      md shahrizal bin miskan said:
      August 4, 2015 at 3:28 pm

      Shahrizal0108065183

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s