Tiara

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Tiara


617 thoughts on “Tiara

    Zul Skd said:
    August 28, 2015 at 12:30 pm

    Kikiki mne la ada jual 3hole kdai sport rim..

    zame said:
    July 19, 2015 at 4:48 pm

    salam.. area johor ade x kedai yg leyh repair masalah overheating keta tiara?

      44 said:
      July 19, 2015 at 7:28 pm

      tiara…menggamit kenangan zaman persekolahan….la la la la…

    faisal b jasdi jasdi said:
    July 5, 2015 at 6:12 pm

    dekat sarawak susah mau crik spare part tiara..

      bcdefghijklmnop said:
      July 6, 2015 at 10:26 am

      beli kete rosak buat apa?? baik beli basikal. dah la rosak, spare part susah cari pulak! kan menyusahkan namanya tu!

        capal said:
        July 28, 2015 at 11:47 am

        mana susah!…suruh bos sparepart shop carikan..pastu hulurkan duit..gerenti ada.

          Guava said:
          July 28, 2015 at 3:34 pm

          ada paham apa implikasi bila ‘dekat sawarak susah cari spare part tiara’ tak? implikasi dia, mahal la. bila mahal, adakah berbaloi beli kete harga 1k, repair 1k, atau repair dekat2 1k, atau repair lbh dr 1k. berbaloi ke? baik beli benda yg lg mahal tp less problem dan easy to maintain with abundant of spare parts.

    faisal b jasdi jasdi said:
    July 5, 2015 at 6:11 pm

    battry baru plug bru 3thn dh tak start..sampai ptg blom cyap2..

    faisal b jasdi jasdi said:
    July 5, 2015 at 6:07 pm

    hey saya faisal dri sarawak…saya ada beli tiara 1k tapi tak mau start carburator nya rosak

    Mohd Noh Ahamed said:
    June 17, 2015 at 6:05 am

    Pada bulan April 2015, saya beli sebuah Tiara, harga dlm rm 800 saja. Road tax sampai oct 2015,dari seorg apek di kulaijaya. Masa bawak balik ke kota tinggi, macam tak ada masalah. Pakai 2 hari, air tendang.. rupa2 nya kipas radiator rosak. Suruh anak tukar head gasket aje nak wat sendiri tak tahan membongkok. Pastu modify kipas motor radiator japan 2nd,kerangka nya pakai yg ori..
    Bubuh coolant tanpa Air, yg ori citreon punya. Cuba wat jalan ,ada gak modified water tempreture meter yg biasa2 tu, hati tak puas. jarum nya asyik menghampiri kat merah aje.
    Last2 pejam mata, beli yg digital, kat rm 180 harga nya. Memang puas hati klu cuaca siang dan tidak berada di kesesakan jln raya, cuma 86-90 darjan celcius aje,, klu mlm,, lagi kurang,, cuma masa mengisi air atau coolant tu,, kena buang angin yg dlm sistem tu la,, kena 2-3 kali buang angin,, klu guna coolant, di tadah la, guna bekas bersih dan bebas kekotoran bila di masukkan semula.. kipas radiator saya jln kan terus, ikut enjin,, saya jugak guna bateri yg saiz ori iaitu din55.
    Yg seterus nya, nak modified bush ,axle belakang.supaya bolih pump grease. Selamat mencuba, nak kongsi pengalaman dan mahu jugak kongsi pengalaman, no h/p saya, 019 7236682.hubungi saya bila2 masa, cuma pekenalkan la diri dulu,, agar saya tak terpinga2 nanti,, sekian, terima kasih

      boy said:
      June 18, 2015 at 9:05 pm

      Salam Ramadhan sy mencari rim ax 3 lubang… Cm ne nk join kelab tiara?

        Hafiz said:
        June 19, 2015 at 8:23 am

        Boleh join club AXTAC (AX Tiara Auto Club) di dalam group Facebook. Boleh kongsi2 masalah, nk cari spareparts, kenal dgn geng2…sekian, selamat berpuasa.

          boy said:
          June 19, 2015 at 2:15 pm

          Bro hafiz x de fb la plak… Bro ade x org nk jual sport rim ax???

            bcdehi said:
            June 24, 2015 at 1:46 am

            Beli kt kedai sportrim laa…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s