Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara


1,037 thoughts on “Iswara

    mafz said:
    September 27, 2016 at 10:12 am

    Assalammualaikum, dah selamat sejahtera, ingin tanya permasalan kereta LMST (kereta kebal),
    lampu indicator handbrake di meter sentiasa menyala, Tindakan yang telah saya ambil
    1)check wayar hand brake (ok)
    2)minyak brake (diparas yang sepatutmya)
    Lampu handbrake di meter masih menyala.
    Minta bantuan sesiapa yang ada pengalaman seperti ini, terima kasih.

    Che mat said:
    September 19, 2016 at 11:10 am

    Iswara uk spec lagi hebat drp flx

    Stream Rsz Mugen said:
    September 18, 2016 at 6:56 pm

    Assalamualaikum & Salam 1Malaysia.
    Nubis tumpang bertanya. Iswara 1.3 Cab nie sesuai guna Ron95 or Ron97? Nubis sayang Iswara nie. Peninggalan turun temurun keluarga. Lagi 1, spring jenama apa ekk sesuai digunakan. Nubis nak kasi keras sikit coz bahagian belakang tu lembut sangat. Hihi 😅

    Veeno said:
    September 16, 2016 at 4:18 am

    Boleh tak iswara sumbat enjin campor atau cfe?

    jklmnop said:
    September 11, 2016 at 11:38 pm

    Saya suka garu ketiak.

    Abg jklmnop mashey said:
    September 10, 2016 at 7:54 pm

    Berita tergempar!!!
    Saga FLX sangat hebat kan

    Abg viko said:
    August 30, 2016 at 11:49 pm

    Saya nak perkatakan disini, saga flx sangat hebat

    iswara 1 owner said:
    August 30, 2016 at 9:15 am

    Assalamualaikum

    Saya nak tanya iswara saya dah lama mengalami temperature naik lebih dari 1/2 @ lebih tepat 1 bar lagi nak cerah red.

    Iswara 94’…satu owner dari 94’sampai la ni
    Tangki radiator baru/switch baru
    Water pump baru
    Hose semua cantik ..lembut lagi
    Motor kipas radiatir pun dah tukar 2014 -+2 tahun

    Minta jasa baik rakan2 .t.kasih

      nmn said:
      September 2, 2016 at 8:43 am

      bos, try tkr ngan mana2 meter temp dr keta lain..lau msh sama bmakna ada mslh…

      zam said:
      September 14, 2016 at 1:17 pm

      saya dah mengalaminya.. masalah ialah termostat.. sebab termostat dah sosak.. bila dah tukar insyaallah kereta kembali norma

    Addie Mustapha said:
    August 27, 2016 at 8:34 pm

    assalamualaikum… sya bru lg guna iswara ni (tahun 1996), kreta tu makcik pnya dok tersadai xde org gna sbb makcik ada kreta lain… bila dh ade lesen dan blajar kat Uni ni mak tlg repair apa smua… byk jgk dh kluar duit repair aircond ape smua… pastu nk tnya… kreta ni… isi minyak ron95 RM30 blh pegi dlm 150km je tu pon buka tgkap x guna aircond langsung… mcm x normal je pggunaan minyak die… soo blh sape2 tlg… ape blh sya buat utk kurangkan pggunaan minyak kreta ni… trima kasih

      nmn said:
      September 2, 2016 at 8:56 am

      re tuning enjin + carburetor…

    jklmnop said:
    August 26, 2016 at 10:43 am

    Saya nak perkatakan disini, saga flx sangat hebat.

      nmn said:
      September 2, 2016 at 9:00 am

      hebat tang mna 2? sbb maintenance saga flx mmg tggi….

        Abg jklmnop mashey said:
        September 3, 2016 at 11:53 am

        Saga flx sangat hebat. Maintenance tinggi sebab kau buat ubahsuai bodoh2 pakai ekzos jubur anjing memang la. Kalau tak diubahsuai dari standard asal takkan kena maintainance tinggi. Tu salah kau sendiri la.padan muke.

    Andy said:
    August 24, 2016 at 9:28 pm

    Nak tanya sikit.. Saya sedang pakai proton iswara aeroback auto. Masa jalan keta nak tuakr gear 1 ke dua lambat.. Ada bunyik macam gear pusing kosong.. Nama saya Andy.. Tq in advance

      boy said:
      August 29, 2016 at 12:27 am

      pergi cri kedai ada bt flush gear box auto..klu perlu tukar filter gear box klu kotor..

    Abg pistol said:
    August 21, 2016 at 1:09 am

    Saya sayang sangat dengan saga flx ni.

    Kumprem said:
    August 21, 2016 at 12:47 am

    Saga flx sangat jimat dan hebat

    Jas said:
    August 9, 2016 at 12:24 pm

    Kalau proton lmst engine bergegar time starting gear satu, apa masalah dia tu…???

      apis said:
      August 10, 2016 at 10:53 am

      idling dia cantik tak..

      Wels said:
      September 5, 2016 at 8:56 pm

      Spare plug….

    Jklmnop said:
    August 8, 2016 at 2:05 pm

    Nk kentutlah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s