Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara


846 thoughts on “Iswara

    Che mat said:
    August 27, 2015 at 10:34 pm

    Pb mgk getah keliling bonet dah habis atau dr lampu brek.. getah silikon dia dah leaking.. check kesan air drp mana.. tq.

    Wan said:
    August 24, 2015 at 8:22 am

    Salam Master. Nak tanya. Semalam saya drive iswara saya pulang ke rumah dari kenduri kahwin. Dalam perjalanan temperature naik smpai ke H. Saya tak berhentikan kereta sebab anak dah meragam dan rumah pun dah dekat dalam 10 minit lagi nak sampai. Apabila sampai saya dapati sudah ada wap air tapi tak banyak. Boleh tak tolong bagi pendapat apa yang perlu saya lakukan. Terima kasih.

    azli said:
    August 17, 2015 at 1:25 pm

    Assalammualaikum… sekadar ingin berkonsi dan inginkan pandangan..

    Selama memiliki Proton Iswara L’mited Adition (2004), saya akui kereta ini sangat tahan lasak, belum pernah buat ragam, sama seperti pemilik kerata lain, saya akan ke pusat service bila tiba masa kereta utk di “service”. cuma baru baru ini saya mengalami kemalangan, dimana saya telah melanggar bahagian belakang sebuah kereta ketika membelok menuruni bukit curam. disini saya ingin tahu berape kos baik pulih bahagian depan kerata iswara ini. ini adalah no. Hpon saya 0172010226, untuk berkongsi gambar bahagian2 kereta yg rosak melalui “whatsap” .

    Mimie said:
    August 16, 2015 at 4:35 am

    Kalau accident nk betul kan bumper berapa harga ehh?? Takut kena tipu laa.. cadangan sikit..

      jklmnop said:
      August 16, 2015 at 11:41 am

      RM1000

    shafiq said:
    August 15, 2015 at 12:33 pm

    Sy ade sbuah iswara sedan 1.5..tp ade ckit problem air msuk dlam bonet blkng..blh kongsi solution bgi yg ade penglaman.??

      AF said:
      August 27, 2015 at 10:20 pm

      ak pnye pon cmtu gak…xtau nk wat cmne

    radzi said:
    August 15, 2015 at 10:32 am

    salam…nk tya…kalau nak ejas pelampung minyak iswara mcm mna??contohnya..bila isi mnyk tak naik..saya buh 20 jarum naik sdikit shja..tak sperti kreta lain yg sma..nak nk dkat 2takah..knpa ya??

    Liza said:
    August 15, 2015 at 8:38 am

    Kerete saya proton saga iswara aeroback,beli tahun 2007,manual,mslhnya berkenaan meter,tempreture asyik naik 3 ke 4,dh pegi check,siap tkr radiator,msh keadaan sama,pomen bgtau mslh berpunca dr meter sbb dia kate meter saga mmg selalu problem sbb mmg ade kes custemor dia camtu,lbh teruk lg dari 5 ke 6,pomen kate x pe pakai je,saya ni setiap kali bawa kete asyik risau je,manalah tahu lps ni mslh meter tu lbh teruk lg,pe yg saya patut buat,brape hrga meter tu kalau nk tkr & x pe ke saya ikut je saranan pomen saya tu?

    yahya bin sidek said:
    July 15, 2015 at 10:56 pm

    Kerja kerja menukar timming belt akan menimbulkan masalah yang sangat sukar apabila tensioner bearing bolt tidak boleh di ketatkan disebabkan hole tread lose,Kpd yang pernah mengalami apakah keadah terbaik untuk mengatasi masalah tersebut.Inilah yang membuatkan saya agak runsing apabila pemilik iswara minta tukarkan timming belt,Selain dari itu tidak ada masalah dan kerja menukar timming belt sangat mudah dilakukan.

    wan sabah said:
    July 4, 2015 at 7:32 am

    slm brader
    semua,saya nak tanya,saga iswara saya
    problem bila jalan gear 1,enjin bergegar
    gila,tapi bila tukar gear 2 ok pula,tiada
    gegaran.Adakah disebabkan masalah spark
    plug dah kong atau kabel plug atau
    mounting?harap brader semua dapat
    membantu.

    Mohd Firdaus Jalil said:
    July 2, 2015 at 8:48 am

    Roadtax Expired / nak Renew Roadtax?

    Harga insurans untuk 1st year MAHAL GILA!!!
    – biasa la bro.. NCD rendah lagi ditambah pula servis charge & upah mana tak mahal

    Ingin dapatkan HARGA YG MENARIK & PULANGAN REBET TUNAI 15% jika tiada tuntutan?

    Ianya pasti berbaloi untuk wang anda. Bertukarlah sekarang kepada Takaful Malaysia

    Sila call / whatsapp saya..

    013-3992200 Firdaus Jalil

    Penghantaran di seluruh Malaysia..
    Geran asal tidak diperlukan

    yang penting.. harga menarik menanti anda

    jangan malu.. jangan segan.. sila call/whatsapp utk bertanyakan harga.

    PERHATIAN!!! : Sila bandingkan harga kami & jadilah pengguna yang bijak

    call/msg/whatsapp sekarang !!!

    Mohd Firdaus Jalil

    Takaful Malaysia
    Authorised Agent

    Tel : 0133992200
    Email : mfj.rich@gmail.com

    en.zul said:
    June 29, 2015 at 4:19 am

    Salam semua…saya pemunya saga Lmst. Dah lama guna kete ni.memang terbaik lah..sume ok cuma masalahnya kete saya skarang mudah knocking bila bawak.dh tukar clutch 8″.Ok la skit dh senyap tp bunyi tu datang balik..dh tak tahu nak buat ape lg.mntak otai2 beri info lebih lanjut…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s