Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara


1,162 thoughts on “Iswara

    rizman said:
    July 9, 2017 at 10:28 am

    Tuan..dimana kedudukan filter aircond untuk lmst..

      brofaz said:
      July 9, 2017 at 10:38 am

      tiada filter aircond untuk saga lmst

    Eman. said:
    July 3, 2017 at 9:40 am

    Saya nk tanya pasal pintu.
    Aeroback dgn salon sama atau tidak.

    2.. sapa 2 ada pintu depan nk jual mural2. Pm .
    0177064676

    Eman. said:
    July 3, 2017 at 9:39 am

    Saya nk tanya pasal pintu.
    Aeroback dgn salon sama atau tidak.

    2.. sapa 2 ada pintu depan nk jual mural2. Pm .

      excel said:
      July 3, 2017 at 10:24 am

      Sama sebab kdua model ni jnis empat pintu bukan cam satria (2) ngn wira (4) tpi satria sma ngn putra

    anwar said:
    June 27, 2017 at 12:20 am

    Assalam, abg2 foreman .. sy guna iswara 1.3 kt mane ye letaknye tempereture switch iswara ye… meter suhu sy jatuh ke bawah je, dh ketuk pn same je… n kekadang naik xsmp 1 takut pn, was2 jgk d buatnye…

      Hazarulhisham Zaid said:
      July 7, 2017 at 10:24 am

      Klu tak keluar wap kt tepi bonet dpn tu..kira ok lg..suhu tak out of limit

    anwar said:
    June 26, 2017 at 11:51 pm

    Assalam.. tumpang tanye abg2.. sy guna iswara 1.3 nk tanye kt mane letak nye tempereture switch ye..

    Mad said:
    June 20, 2017 at 5:49 pm

    Salam, aktif lagi ke group ni? Saya baru tukar power steering di proton iswara tpi lepas dah tukar menjadi terlalu ringan guna jari pun boleh dan ada bunyi bising di bahagian hadapan, adakah tidak boleh nak repair dan perlu tukar baru?

      ck said:
      June 21, 2017 at 7:39 am

      Tukar steering rack sekali ke 1 set? Sbelum ni asal kereta power steering ke biasa? Klau dlu asal biasa skang dh tukar ke power steering mmg ringan nk2 klau kereta yg guna elektrik steering. Bunyi bsing cmne tu? Explain skit.

    student tua yg pokai said:
    June 18, 2017 at 6:19 am

    Assalam
    Kereta iswara thn 1996. Susah betul nak start sekarang, kdg2 amik masa setengah jam baru leh hidup, tu pun kena tekan minyak masa nk start. Dlm cubaan nk start tu, bau minyak kuat. Hantar mekanik, dia kata karburator bocor & bila dua tunjuk, memang nampak kesan minyak cam terkeluar..dia kata better tukar y g baru. Ori nye dlm rm1800. Second hand dlm rm800-1000. Perlu tukar ke @ still boleh pakai, cuma susah nk start je mslh dia? KAda kesan lain ke kalo x tukar? Saya perasan minyak

      Saffuan said:
      June 19, 2017 at 7:45 am

      Wsalam. Biasanya klau problem pda karburetor@injection akan ada msalah kuat dari segi pnggunaan minyak,taiming xsekata kejap rendah kejap tnggi terutama bila on aircond, ssah start. Rsanya xdelah smpai RM1.8k klau ori pun psal campro ori pun bwah RM1k je. Secondhand pun mhal sgt ni npe nk cri duit rya lebih ke apa bngkel ni? Pkai jenis recond je bang dekat sparepart RM200-250 je. Dulu sya pkai dekat satria body mivec sya jnis recond je ok je xde msalah apa2 taiming ke apa ke smua ok je. Xpun klau nk yg secondhand ori kena cri di kdai ptong. iswara 1.3,1.5 wira 1.3,1.5 pun boleh je sma je jnji karburetorlah bukan injection. Sya dlu injection 1.3 msuk injection 1.6 ok je. Klau injection 1set mmg smpai RM2k.

      p/s- Rsanya kdai tu nk tukar 1set injection kot tu hrga smpai cm tu.

    Man said:
    June 17, 2017 at 6:20 pm

    Salam. Sy pakai iswara aerobek tahun 2001. Masalah kete sy enjin x boleh nk dimatikan. Bila Tutup suis kunci, radio dan aircond akan tutup tp enjin masih lg hidup dan lampu pada panel meter masih menyala. Ade x kedai area sg buloh yg boleh repair?

    Jang said:
    June 5, 2017 at 2:09 pm

    biasa kalu nk repair bearing kereta iswara kos brapa yer?

      kambing gurun said:
      June 28, 2017 at 10:46 am

      Salam warga iswara semua dan selamat hari raya.sy ingin bertanya kenapa bearing depan sebelah kiri berbunyi walau dah pernah tukar baru.atau kena tukar 1 set ?

      On Jun 5, 2017 2:09 PM, “Blog Kereta Nasional {Proton}” wrote:

      > Jang commented: “biasa kalu nk repair bearing kereta iswara kos brapa yer?” >

        Campro rider said:
        June 28, 2017 at 1:03 pm

        Bunyi dtempat yg dah tukar baru tu ke/sbelahnya pula? Bdegung ke lain?Tukar brand ok ke biasa? Kdang part tu wlapun baru kdang tkut rosak sbab sya dlu baru 1hri tukar drive shaft bbunyi bwa blik check rupanya part yg djual dh rosak nsib boleh claim.part bru lain. Awak checklah dlu tgk bwa g kdai yg awak hntar tu. Selamat hari raya.

    azri said:
    May 29, 2017 at 9:14 pm

    Mohon bantuan guys,.. please tolong.. kereta iswara sedan saya bila letak battery tiada apa2 berlaku.. bunyi alarm saja.. saya dah buang alarm semua.. masih x jadi apa2 bila letak battery.. tolong saya guys.. urgent nak pakai kereta nak balik kampung.. whatapp 0194964919 azri.. mohon bantuan please

      Pendita kayangan said:
      May 30, 2017 at 6:17 am

      Xleh start ke?

    Pendita kayangan said:
    May 28, 2017 at 6:05 am

    Assalamualaikum.smlm sy tukar cap distributor dgn rotor.masalahnya skrg dah xnak hidup trus.cap lama karen dah x cantik.pd plug api berwarna oren.dah advan dan retart pun sama xleh hidup.gap kat coil dah adjust.leh bantu saya

    azmi said:
    May 10, 2017 at 1:46 pm

    sy pakai iswara tahun1999…masalah sy pada kaburetor.apabila rpm sampai 5 ribu timing tiba2 tinggi dan tidak bleh pada rpm yang rendah…,mcm tersangkut…trotle….tlog bantu

      Max Drive said:
      May 11, 2017 at 11:26 am

      servis@cuci n tuning semula kaburetor/TB tiap2 50-60000km atau 1thun 1x

        Azmi said:
        May 11, 2017 at 12:38 pm

        Tma ksh tuan atas tunjuk ajar

          azmi said:
          May 11, 2017 at 1:30 pm

          masalah lain tuan…kereta iswara sy time tekan pedal minyak ada keluar asap putih kebiru-biruan dan time lepas pedal minyak x keluar pula asap tu…apa yang perlu ditukar…untuk buat top overhul

            Max Drive said:
            May 11, 2017 at 2:48 pm

            Klau sepanjang drive pun kluar asap putih juga x? Part2 yg perlu ditukar bgantung pda kerosakkan disebabkan oleh apa. Kos bgantung pda part yg akan di tukar. Klau gasket je terbakar xbyak kos yg akan dikeluarkan. Biasanya klau iswara/wira xsmpai RM1k siap major part & klau minor part dlam bwah RM500/600 je.

            Azmi said:
            May 11, 2017 at 4:35 pm

            Tma ksh tuan ats pncerahan tu

    Che mat said:
    May 2, 2017 at 3:20 am

    Assalamualaikum semua warga pemilik iswara..
    Saya ada iswara aeroback manual 1.3 untuk dijual.. tahun 1999. Warna light green. Keadaan kereta dijaga rapi..calour dan interior macam baru.. jarang pakai.. parking pun dalam garage. Semua dlm keadaan baik.. harga 6000.. boleh tengok kereta & nego. Insyallah puas hati. Tel 0123020317 – che mat. Kereta di chenderong balai perak.. tq.

    Hanafi said:
    April 29, 2017 at 12:52 pm

    Assalamualaikum smua….. nak share skit.. baru tadi siap basuh keta skali basuh enjin…. bila nak start api mcm tak smpai…. buka distributer skali siap tembak angin pun tak le … last last cal call mmber pomen, dia kata perlu ganti distributer. Dan alhamdulillah skrg dah ok… kluar gak budget 200😂😂😂.. keaimpulannya jgn basuh engin keta di kedai basuh keta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s