Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara

Advertisements

1,279 thoughts on “Iswara

    Dusuntua said:
    January 22, 2018 at 8:52 pm

    Tengok camne nak test egr valve

    sharul said:
    January 21, 2018 at 10:35 pm

    aslm.sye nak tanye,bile sye setat kete ni dia x nk hidup.kdg ii.dia hidup..tnye kwn ckp minyak.x naik..ape.sye.perlu.buat sbb kete dh tersadai kt umh seminggu.mohon.pencerahan

      zack said:
      January 22, 2018 at 11:33 am

      mnyak xnaik punca dri petrolpump kong/petrol filter sumbat

      Fitri said:
      January 22, 2018 at 7:03 pm

      check hose mnyk msih ok atau dh reput ataupon dh ad kebocoran, check jgk hose angin ke krbrtor… service jgk krbrtor.

    khairil aiman said:
    January 14, 2018 at 9:30 pm

    Kerera proton iswara saya kuat makan minyak,apa masalah kereta tu????

      Fitri said:
      January 16, 2018 at 7:46 pm

      kna guna prduk fuel saver sblum tu mna yg ptut service dgn cuci kna wat dlu, guna petrol trtment jgk.

      Dusuntua said:
      January 22, 2018 at 8:48 pm

      Service egr valve

    wag9n said:
    January 11, 2018 at 12:08 pm

    Salam nak tya..saya baru lagi overhall keta saya..rebow blok ape semua…minyak gearvpon dh tkr..tpi knpa..xsmpai sthun lagi..myak gearbox sya kuning pekat giler..pomen kata biasa keta main air byak..tapi xpnah plak mgarung air..knapa yer

      Matt said:
      January 11, 2018 at 2:07 pm

      Kuning disebabkan air masuk ke cmne? Pomen ada bgi pnjelasan? Jgn alasan je bgi.

    ding said:
    January 9, 2018 at 11:50 pm

    Slam.nk tya…iswra sya ada bocormyak htam bhgian bwah..dh tukar gasket batu ltak gam mahl..pastu ada bcor g..pomen tkar ape tah yg dkat tming belt tu..lpa dh tpi msih ada liking skit2 lagi..ape lg mslah nya yer

      edi78 said:
      January 10, 2018 at 7:58 am

      wslm..kenal pasti dulu area mana bocor psl bila ada minyak bocor, ia akan meleleh dan makin lama dibiarkan makin besar kawasan minyak meleleh so nanti susah nak cari gasket mana satu yg bocor..seeloknye basuh dulu area bawah engin bersih2 kemudian baru cari area mana satu yg bocor dan ganti…

      newbies said:
      January 18, 2018 at 10:49 am

      saya punyer leaking kat oil presure bro…minyak meleleh masuk dalam wayar..tuko 20inggit je bende tu..now dh ok..

    Maman said:
    January 8, 2018 at 6:56 pm

    Salam, kereta iswara saya ada masalah “bahagian belakang kereta terturun” nampak lowered daripada yang standard.. masih pakai spring standard..

    Adakah masalah ni berpunca dari absorber? Kalau absorber, apa simtom daripada masalah ni?

    Adakah masalah “trailing arm bush”? Sebab saya pernah naik kan kereta kat hoist, trailing arm bush memang dah rosak.. dan apa kesan jika saya tidak tukar trailing arm bush tu?

    Atau ada sebab sebab lain? Harap kawan kawan dapat bantu 😊

      apex said:
      January 9, 2018 at 10:29 am

      Kemungkinan gak tpi klau nk tukar spring dlu xnk tukar absober dlu pun xpe tpi mne yg dah kritikal & dah lama problem elok tukar sbelum melarat ke bhgian lain.

        Maman said:
        January 18, 2018 at 12:40 pm

        Oh terima kasih apex..

        Tapi saya nak tahu juga apa kesan jika saya tidak tukar trailing arm bush tu? Hhe

    Dominic lo said:
    January 3, 2018 at 9:09 pm

    Saya ada proton iswara modal 1999 tiba tiba mati start tak mau hidup ,check spark plug tiada api check karan dari kunci pigi distribtor ada .apakah punca kalau hal ini berlaku …tolong tolong orang susah dulu tuan.

      edi78 said:
      January 4, 2018 at 7:54 am

      kabel plug ok tak?dah check?

        Dominic lo said:
        January 4, 2018 at 7:57 pm

        Semua tidak ada api…..

          edi78 said:
          January 5, 2018 at 8:16 am

          tuko kabel..tkor kabel rosak atau pinjam kawan lain utk sementara (testing)..kata distributor ada ok..kan?

            Dusuntua said:
            January 22, 2018 at 9:24 pm

            Coil Distributor problem

    Jang said:
    January 2, 2018 at 2:21 pm

    assalam…iswara lmst pg2 start timing enjin rendah..rpm separuh daripada 1..kalu dah panas baru ok..agak2 ape problem tu? lagi satu kalu tukar bearing tayar kos barang dgn upah pasang dlm lingkungan brapa?

      Rizman said:
      January 4, 2018 at 8:32 am

      cuba adjust auto choke..saya pernah kena kes macam tu..

      Dusuntua said:
      January 22, 2018 at 9:27 pm

      Check Auto choke valve main ke tak.

    arifsparta92 said:
    December 29, 2017 at 2:29 pm

    Water Pump amat penting, jika tukar timing belt tukar sekali water pump dengan hos-hos yang berkaitan

      edi78 said:
      January 2, 2018 at 2:49 pm

      hose x perlu tukar melainkan kete pernah kene OVERTEMP..baru tukar..upper hose,lower hose dan bypass hose..pki brand SAMCO settle..

    Brother B pecinta Saga Retro said:
    December 12, 2017 at 4:16 am

    Sy punya 4g15 8v magma. Pun sempoi. Mekanik tune bagus. Wlu standard. Kaburetor china.
    Boleh main drag race lagi. Sukan pecut.
    Gear1 50kmh rpm 8
    Gear2 100kmh rpm 8
    Gear3 140kmh rpm 8
    Gear 4 160kmh rpm 6 (tak tarik smpi rpm8)
    Gear 5 tak smpt keadaan x izinkan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s