Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara


998 thoughts on “Iswara

    Salleh A said:
    June 20, 2016 at 5:31 pm

    Assalamu’alaikum. Ada sesiapa yang tahu macam mana nak buka dashboard iswara? Saya dah buka semua sistem bawah dashboard. Saya tengok dari bawah dashboard ada skru mengikat antara dashboard dan body depan kereta. Bererti perlu dibuka bahagian atas depan dashboard baru boleh buka skru yg mengikat dashboard dan badan kereta. Mohon pencerahan. Terima kasih.

    Nazrul said:
    June 20, 2016 at 4:37 pm

    paling murah kos headlamp iswara lmst brapa boleh dapat ya?kalu ada yang projector led lg cun…

    syam said:
    June 19, 2016 at 3:54 am

    tkr karburetor yg ori…wlupn 2nd..no hal asalkn elok..tune cun2… nk best lg masuk karburetor import…sy psgkn sekali tuning…

    juen ventroskunz said:
    June 14, 2016 at 11:00 pm

    kereta iswara ..sy pnya .. lama da pakai.. ada 20tahun .. ummm enjin oke.. cuma badan kereta banyak karat. takut nti jln.. jatuh ke bwah… blh tnya.. ada ke jual body iswara.. body je.. tlong fren..

    Magan said:
    June 12, 2016 at 7:05 pm

    Iswara tahun 1998 saya kuat betul minum petrol,Tak boleh tahan,bajet lari beb,tanya mekanik katanya carburetor problem perlu tukar,ada siapa member yg punya nasihat,terima kasih.

    laksmana damhuri said:
    May 29, 2016 at 9:28 pm

    assalamualaikum… saya ada tukar distrubator sendiri.. first time bukak dan pasang tapi timing lari ada x sapa2 pndai bagi mengatasi masalah ni

    firdausology said:
    May 19, 2016 at 11:59 am

    Salam…nak tanya..bengkel@kedai mana yang terbaik kt MELAKA untuk baikpulih@upgrade iswara??

      Abg beca said:
      May 19, 2016 at 7:59 pm

      Kat e’famosa

    shion said:
    May 15, 2016 at 3:48 pm

    iswara aeroback 1.3 leaking air la dekat karburator, susah nak cakap da sapa ble tolng tak??

      syam said:
      June 19, 2016 at 3:34 am

      blh…jpe saya insyaallah

    Rozi said:
    May 4, 2016 at 10:03 am

    Meter kereta iswara sy tak bergerak..boleh bantu tak..in terms kedai murah dan perlu ganti semua ke

      Abg kacang said:
      May 16, 2016 at 8:37 pm

      Ganti je dengan meter motor ex5 atau vespa.

    Nel said:
    May 3, 2016 at 2:33 am

    Hello. I nak minta komen tentang mounting iswara aeroback. Kalo mounting 4 biji semua rm350 tu ok ke mahal dah? I check rega kat mudah.my ada yg jual bawah rm200 pun ada. Bagi yg dah tukar tu tolong la bagi pendapat ya..terima kasih.

      shahrul said:
      May 7, 2016 at 1:34 pm

      Saya beli mounting 4 bijik rm180 je…pasang sendiri je.jimat kos. Tp tools kne cukup la…spana 14,,17.. spana block 14 kalo boleh…kalo blh biar pakai rachet. Rm350 tak trmasuk upah kira mahal dah tu.

        Nel said:
        May 14, 2016 at 11:50 pm

        Tq bro for the advise..

        Abg keropok said:
        May 16, 2016 at 8:33 pm

        Rachet ke raket badminton?

      Abg obee sado said:
      May 8, 2016 at 8:35 pm

      Tolak je kereta tu ke longkang besar, habis cite. Nak jimat sangat kan.

        Nel said:
        May 14, 2016 at 11:54 pm

        Tq for komen but Dompet wa tak setebal u punye bro smpai boleh sedekah kat longkang…kalo u ada kereta nak tolak ke longkang tu boleh sedekah kat orang miskin mcm I bro..

          Abg hafiz said:
          May 16, 2016 at 8:27 pm

          Ala3. Sedihnye cerite Nel ni. Isk3.. nak nangis. Huwaaa.. sedihnya!!!!

          jklmnop said:
          May 16, 2016 at 8:32 pm

          Nak menangis boleh tak? Sedih bile baca msg Nel ni. Sedih sangat, nak meraung2 la rasanya. Boleh tak??? Pencerahan please.URGENT!!!

          Abg kotak said:
          May 17, 2016 at 7:45 pm

          Sodihnyooorr.

          Abg yoobao said:
          May 20, 2016 at 12:17 am

          Nak cito sodih boleh gi mampus la.

            Nel said:
            May 20, 2016 at 12:28 pm

            Abg abg sume…Chill la u all..i dah settle mounting tu pun..takya tolak ke longkang & pi mampus…huhu

          Nel gampang said:
          May 20, 2016 at 8:28 pm

          Punya lama settle. Dah sengkek pastu ayat nak mampus plak. Apa la sangat dengan iswara buruk kau tu. Bagus buat reban ayam je ok. Ok nel. Mampus muke kau balik. Hahaha

            Respect said:
            May 21, 2016 at 10:54 am

            Funny…i see that Nel are asking help and advise only but some of you guys are giving stupid comments and telling people to go ‘mampus’. Very unreasonable. I should say back to some of u.. go fuck yourself and go die..hahaha..u feel the heat..?

            Respoct said:
            May 21, 2016 at 2:43 pm

            Ada jugak. Hahaha. Fuck bapak kau balik. No heat. But happy to said your mother fuck with dog and pregnant people like you. So fuck off your bullshit father. Heat3..

            Respecto said:
            May 21, 2016 at 2:49 pm

            Hahaha. Heat ke apa respect tuu. Funny3. Hahaha, respect ARE YOU ON HEAT???hahahaha.. keturunan apa kau ni respect. Buat malu. RESPECT ON HEAT RIGHT NOW. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Funny. Help i feel so funny with the stupid ”respect”. Hahahaha

          Nel sengk.. said:
          May 21, 2016 at 11:55 pm

          Sengkek ke benor ko ni. Iswara nel tu boleh buat bakar sampah je ok. Hantar kat kedai besi buruk pun diorang xnk amek. Ok. Nk lagi better campak kandang ba&!. Kuikuikui.

            Nel said:
            May 22, 2016 at 9:58 pm

            Abg & bro sume..apsal ada bro sampai komen & maki kat sana sini. I tanya bout mounting je.. takya la sampai maki mak bapak orang.. aduss..!!

            Rilek la..gurau2 je pun ada segelintir yg terasa…chill pls Bros..wasalam semua.

    shahul hameed said:
    May 2, 2016 at 10:11 pm

    Assalamualaikum,saya mempunyai iswara 1.5 auto….baru tukar starter dan relay tapi masalah kadang2 susah nak hidupkan kereta…tolong bagi pendapat…

      syam said:
      June 19, 2016 at 3:41 am

      blh je pki mounting mana2 pn..beza cme tahan lama ke x..i2 je…ikut bajet la.,,

      syam said:
      June 19, 2016 at 3:43 am

      check sensor pd gbox

    Joe said:
    April 30, 2016 at 10:15 pm

    Assalammualaikum tuan nak tanya sikit kenapa kereta kaburator susah start..
    1..kaburator dah service
    2..autochock dah tukar baru
    3.minyak naik kaburator disterbutor baru api ok
    4.plug baru….
    5.piping vacum semua baru
    6start taknak hidup

      hafiz said:
      May 2, 2016 at 3:38 pm

      pemasaan distributor tk betul rasanya

        Abg obee sado said:
        May 8, 2016 at 8:37 pm

        Salah tu. Tukar spring kat tengah2 enjin. Tarik sikit .spray minyak 4d. Pastu curah sos cili. Ok. Sekian

    Acik Pobia said:
    April 29, 2016 at 11:30 am

    Kereta Iswara saya ni gila-gila semenjak dua menjak ni. Tetiba gear masuk terus mencanak laju dan mengaum tak memasal. Tekan break pon tak boleh dah break jadi tinggi. Kelamkabut tarik hand break sampai berasap tayar. Mujur setiap kali kejadian tidak di hway. Lagi satu giar auto tukar mengejut2. Mohon pencerahan kepada yang tau punca sebab kerana ape. Dah pobia ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s