Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara

Advertisements

1,326 thoughts on “Iswara

    Keretalagend said:
    May 20, 2018 at 5:40 pm

    Assalamualaikum…saya menggunakan iswara sedan….mslh nya saya bwa jln then tiba2 engine mati smpai sekarang tk dpt hidup…sebelum ni msalah kereta pandai henjut2….fuel filter dah tukar baru

      Excel said:
      May 23, 2018 at 10:46 am

      Fuel Pump dah tgk?

    zainoor zulkifly said:
    May 14, 2018 at 7:24 pm

    salam sapa kat sini orang penang atau ada kenal pomen ke bengkel yang boleh repair iswara saya dalam harga yang berpatutan, mostly bengkel yang saya pi memang menjerut, kalau boleh pomen/bengkel sudi nak tolong pasangkan spare part yg saya dah ada, satu lagi saya ada masalah dengan meter minyak xgerak gerak dah, boleh buat sendiri ke kalau nak betulkan
    Terima kasih.

      Fitri said:
      May 14, 2018 at 11:50 pm

      meter tu kna tukar set baru

    Shahril said:
    May 3, 2018 at 9:32 pm

    Salam …..nk tanya kenapa lampu depan sy sebelah malap…,,sebelah lgi terang….masalah relay ke ape…..dua2 hidup tpi 1 malap 1 lgi terang

      Fitri said:
      May 14, 2018 at 11:52 pm

      mslah pin contact, cuci pin socket dgn pin lmpu guna wd40.

    Jang said:
    May 3, 2018 at 4:39 pm

    Assalam..meter minyak x naik n stil berkelip2 even dah tuang minyak penuh…meter digital iswara lmst…problem meter digital atau problem lain?

      fiqri said:
      May 4, 2018 at 9:17 am

      Jgn kata saga lmst. Persona sya pun dah lebih 1thun cmtu. Kata org meter problem kata pomen pula float/sensor float tu problem tpi persona ni nk tukar float kena tukar skali petrolpump bukan cm wira boleh tukar 1 1. Jap mnyak naik jap trun pasrah je r smpai ada modal bru buat 1 1.

        Fitri said:
        May 14, 2018 at 11:55 pm

        xnk tukar set kna cuci resistor contact & rapatkan pin contact, klu pump boleh cbut kluar, pump yg dh lama xbleh trik kluar dh so kna tukar satu set bru.

    samad said:
    April 28, 2018 at 10:46 am

    salam otai2 semua, nak tanya pintu iswara tu muat tak kalu pakai kat saga lama? dah bingung sangat ni, ada kata muat, ada kata x

      apis said:
      April 28, 2018 at 10:56 am

      Muat..xde masalah rasanya..

      Fitri said:
      April 28, 2018 at 11:13 am

      baik buat ukuran dlu.

    Anak Pahang said:
    April 16, 2018 at 12:19 pm

    Salam, saya ada masalah seperti di bawah untuk kereta iswara 1.3 manual tahun 1998:
    1. Suhu radiator cepat panas lebih setengah bila jalan jem dan pasang aircon.bila tutup aircon suhu tak naik pula. radiator & motor kipas dah tukar baru. kenapa
    2. Brek tekan terus ke bawah walaupun dah buat bleeding & tukar brek master pump baru
    3. Stereng rasa ke kiri ke kanan(tak stabil) bila drive

      apis said:
      April 28, 2018 at 10:59 am

      1.bole jadi radiator sumbat..atau waterpam problem
      2.takut ade bocor kat mana2 bos..saya dulu bocor kat rail brek sebelah belakang..pijak brek kosong je..
      3.allignment dah buat ke bos..
      Sekadar pendapat saya shaja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s