Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara


805 thoughts on “Iswara

    suzana said:
    April 20, 2015 at 12:43 pm

    anyone ada suggestion tak untk kereta yg kuat makan minyak hitam, app ptt buat?
    minyak hitam jenis ap yg berbaloi?
    terima ksh

    apiz said:
    April 13, 2015 at 10:06 pm

    Salam..selamat malam..
    iswara (MANUAL) saya baru malam ni wat hal..
    tak boleh start TAPI lampu meter Bateri ada,on lampu depan ok,on radio Ok..
    waktu start tu tiada bunyi “TAKK TAKK” pun di bateri dan starter,cuma ada bunyi relay radio je,
    sebelum saya start kete tu steering lock,selepas unlock steering sampai sudah tak boleh start..
    mujur tolak kete tadi boleh hidup cam bese..bila matikan..start semula masih kosong..
    emmmm ada idea tak?? terima kasih..
    T_T

      suzana said:
      April 20, 2015 at 12:32 pm

      sy selalu jd mcm tu, ap yg fiance sy pernah buat..wayar starter bwh air filter tu di ketatkan & di klip..sebab klu tak boleh start mesti wayar tu tertanggal dr tmptnya..almaklumla krte sy kuat begegar & byk lalu jln x rata.
      hrp dpt membantu.

    zizi said:
    April 7, 2015 at 8:30 am

    Saya nak tnya kenapa keta saya semput kalau naik bukit……abis gear dah guna….last3 terpaksa naik bukit gear satu kalau bukit tinggi sangat…..model keta saga (keta kebal)

    kama said:
    April 6, 2015 at 11:57 am

    Boleh sesiapa cadangkan tempat otai pandai Tune enjin saga LMST(kereta kebal) , enjin skg mcm kuat makan minyak sahaja .kalau boleh bengkel / tempat area shah alam/klang/pj

    naoki said:
    March 26, 2015 at 9:44 pm

    Drive shaft ne sume sama je ke???manual or auto dua2 pakai jenis yg sama?

    hisyamnmn said:
    March 12, 2015 at 12:24 am

    Berkenaan dgn mslh bearing tyre blkg iswara..sy nk share cket..sy pernah alami, bearing mudah rosak..lastly x tahan poket punya pasal coz tukar bearing sllu sy cari hub dr model jepun punya..bearing pun lain saiz..x sama mcm yg local market..harga pn mahal cket..baru la btahan lama bberapa thn sehinggalah sy menukar axle recond lain yg siap completed disc brake..tq

    yahya bin sidek said:
    March 8, 2015 at 11:42 pm

    keseluruhannya proton iswara memang terbaik,engine cantik “good running” masalah saya hanya rear wheel ,bearing selalu rosak dan perlu ditukar untuk tempuh pengunaan yang tidak munasabah.Komen dari tuan tuan sangat dialu alukan untuk kita kongsi bersama apakah langkah pembaikan patut dilakukan .Barangkali perlu sahaja di tukar complete rear axle satu set.

    nurfae said:
    March 4, 2015 at 4:52 pm

    Saya ada proton iswara 1.3 tahun 1994..:kalau nk tkr enjin..enjin apa yg sesuai dan berbaloi dan anggaran kos enjin termasuk upah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s