Inspira

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..

Advertisements

2,048 thoughts on “Inspira

    Maaf Mencelah said:
    September 18, 2017 at 9:30 am

    Wah risau gak bila baca bnyak problem bkaitan CVT/error code & dll inspira ni. Dulu mmg cdang nk amik psal minatkan CC besar, bodynya n enjinnya tpi xkesampaian sebab msa tu mhal RM75k ke atas. Nk amik saga msa tu dealer ckap try enjut amik loan persona dlu tgk lpas/x. Alhamdulillah dpat pkai persona 1.6MT. So far xbnyak ragam dah 4thun berkhidmat n millage dah 170,000km juz 1x tukar intake IAFM je tu pun RM630 siap psang n tuning smua. 200km/j lari mmg dlam tgan. Max speed pernah try 210km/j msa stndart smua. Sakng dah upgrade skit2 blom test g. So far masih bgus berkhidmat. Bnyak ilmu dan tnjuk ajar dari bro qaxier han dari zordaq motorsport JB.

      fraz006 said:
      September 18, 2017 at 9:47 am

      pada pendapat aku, issue tu tak lah terlampau serious, cuma kereta ni terlebih ‘panik’ ,kalau ada sikit pelik je dia akan keluar error (terlalu cepat) demi menjaga kesihatan gearbox/engine. lagi satu, CVT ni designed di iklim lebih sejuk, ni silap, bila pakai kat Malaysia yg panas takde maaf, cepat la naik temperature gearbox tu.

      2 issue yg popular ialah 1. CVT high temperature,boleh fix dgn letak cooler besar RM500 2. solenoid , nak fix RM700 SoonFong. Sekadar berkongsi info.

      MA said:
      September 18, 2017 at 9:59 am

      nak cerita pasal campro ni, aku dah pakai dari 2008-2013. dah biasa dgn campro. beli inspira baru, aku hantar SC 1st service sahaja. lepas tu buat dekat luar. tak pernah lagi buat problem smpi kena risau pasal warranty. cvt dia tak ada masalah. aku upgrade itu ini, tu semua utk increase efficiency. aku tak pernah ada masalah dgn cvt setakat ni. dan dgn kete ni la aku main touge 2 bulan sekali.

      inspira ni sbb dari model mitsubishi, jadi byk benda boleh masuk. kau ckp je nak masuk apa, ralliart? evo 10? janji duit ada.

      dulu pakai neo, nak cari hood damper pun tak ada. geram betui. smpi kena custom wira punya. ni pakai inspira, berlambak brg aftermarket.

      Neo aku dulu pun top speed 210km/h. saga 1.3 pun boleh 200km/h. cuma isu dia, brp lama nak smpi top speed. cepat atau lambat je. biar top speed tak tinggi tapi cepat smpi. compare dgn neo 1.6 manual aku dulu, travel long distance dgn inspira 2.0, lebih krg myk. sbb rpm rendah. 2k=100, 3k=140, 4k=180. Neo dulu 3k=110. letih long distance rpm tinggi2 ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s