Inspira

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..


1,754 thoughts on “Inspira

    Que said:
    January 17, 2017 at 9:28 am

    Bagus gak forum ni bukan saja dapat buat pntayaan,kongsi pengalaman,sumbang idea dll malah dpat nasihat n ceramah lgi. Perrgghh blog lain pun xde cmni. Cayalah blog ni tabik spring r.

    Pro kito lato said:
    January 16, 2017 at 7:11 pm

    orang bajet pandai tapi perangai macam budak2. Dah tu macam tak matang. Nak cari perhatian je lebey. budak hingusan betul orang cam gini. Cakap pun belakang2 je. Pengecut tak berkote. Mcm langau.hahaha. yang menolong dengan ikhlas tu ok la.
    Luar baik tapi hati jahat mmg keturunan iblis laknatullah.

      lenchai said:
      January 17, 2017 at 8:37 am

      Aik ko dh tuka nma plak ke? Biar r dia xhbis2 r ko ni. Biar bntuan yg dia beri 2 org lain mnilainya sma ada msuk akal/x. Klau dia tipu biar hukum Allah yg mnentukan. Org skag smua bijak pk sblum btindak. Xkan r diaorg xboleh mnilai yg mne btul/tipu. Dia tipu pun bukannya mengaibkan org ke apa ke. Ko 2 gelar2 ngn pnggilan cm 2 xde bezanya pun antara ko ngn dia. Bsuk hati dengki kira sma je. Aku bukan nak ckap aku baik tpi cuba r kita sbagai dewasa jgn jdi bdak2. Msing2 24434 kn? Kita melayu islam kuat sma2 jgn kita yg bunuh bngsa kita sndri. So biar Allah je yg hukum bukan kita. Elakkn diri terpalit ngn dosa2. Btul x uncle P?

        md seh said:
        January 17, 2017 at 9:23 am

        Dunio2. Macam2. Iblis pula di gelarnya. Udah r rohigya di tindas tentera myanmar, palestin di tindas rejim zionis ni skag melayu tindas melayu pula. Udah2 r 2. Malu bngsa lain tgk kita kelahi sesama kita. Diaorg smua tgelak sakan je tgk kita hncurkan kita sndri. Bila dtegur mrah. Bila dnasihat mrah. Tpulang r..t susah bangsa kita gak kita mnta tlog xthan di tipu bngsa lain. Den stuju ngn apo yg di koba kn oleh sahabat kito yg mnasihat 2. Byakkn ishtifar n memaafkan ksalahan org. Insha Allah hati akan lebih tenang dari sblum ni.

    husainie said:
    January 16, 2017 at 4:43 pm

    Saya baru beli inspira 2nd sbg 2nd car. 1st car exora bold cfe. Bagi saya dari segi pemanduan EB lagi best.

      lenchai said:
      January 17, 2017 at 8:29 am

      Campro mmg best dri kcuk lancer bos

    Kutat said:
    January 16, 2017 at 9:10 am

    sembang bikin mambang r lu. Tau r skag byak kes sunat tpotong lebih jgn r lu msukkn psal hal 2 dlm blog ni psal xde tut…. (tgk aku ckp pun btapis) Jgn bkin kecoh cm bdak2 dlu yg MFA r jklmnop r 5844 r. Dont be a chill

      mat said:
      January 16, 2017 at 10:59 am

      Biasa r bro. Bangsa kita ni xboleh org lebih skit mula r xpuas hati lebih2 lagi dengan bangsa sendiri. Melayu nak tikam melayu patutnya bersatu hati menjaga martabat melayu ni sebaliknya pula. Nak tolong menolong di salah anggap ingat nak meraih perhatian@cari publisiti. Bila maju mulalah nak kondemkan. Bila buat yang betul di nafikan@fitnah. Cuba tengok bangsa lain walaupun niaga sebelah2 tak pun dengki ke cari masalah ke potong line ke. Mungkin diaorang guna falsafah kita sebagai matlamat dalam niaga agaknya. “Rezeki ko rezeki ko rezeki aku rezeki aku.” Sama je lah dengan member2 kita dalam blog ni diaorang punya falsafah pula. “Mana yang aku tahu aku bantu mana yang aku tak tahu aku cuba”. Pas tu suka menilai & mengelar orang bukan2. Ye x Pro Rider?

    Pro Rider said:
    January 15, 2017 at 7:56 pm

    Ada ke orang bajet pandai tapi perangai macam budak2. Dah tu macam tak matang. Nak cari perhatian je lebey. budak hingusan betul orang cam gini. Cakap pun belakang2 je. Pengecut tak berkote. Mcm langau.

      lenchai said:
      January 16, 2017 at 9:03 am

      Ada msalah peribadi ke bro? Jgn r bwa msuk blog ni kot ye pun. Ishtifar byak2

    Pro rider said:
    January 10, 2017 at 11:19 am

    Rata2 owner yg mgalami msalah boleh trus tnya pda yg pakar sperti yg nombor yg tertera di poskan oleh rakan owner2 bpngalaman kita. (Kdag kita tnya tpi xtgk blik pos yg kita poskan sma ada ada yg bntu/x. Sya slalu update isnin-jumaat jam 8.00am-4.00pm je. Sbtu ahad/cuti xtentu r. Mna yg sya tau n ada pngalaman sya akan bntu mna yg tmampu. Insya Allah.)

      Uncle P said:
      January 10, 2017 at 2:09 pm

      good saying Pro rider

    Rasdi said:
    January 6, 2017 at 6:29 pm

    assalam nak tnya kereta inspira 2.0 sya bila tekan minyak susah nak gerak mcm ada hand brake pdhal hand brake sdh ditrunkan…mohon pencerahan rakan2 yg arif

      Uncle P said:
      January 9, 2017 at 2:54 pm

      Rasdi cuba hubungi En. Din pakar rujuk Mitsubishi dan Inspira di talian 013-3244932…sangat2 membantu..

    Mr. Wong said:
    January 5, 2017 at 3:28 pm

    Inspira 2.0 drive shaft broken. How to know which is original or not. Any recommended repair shop at Penang?

      steven said:
      January 5, 2017 at 3:38 pm

      u can call or whats up this formen number 0124908249 (Rafaie area penang)

    Uncle P said:
    January 3, 2017 at 11:26 am

    Setuju dengan Zack…cadangan yang baik dan mantap.

      Zarith Zameri@Zack said:
      January 3, 2017 at 11:32 am

      Haha… hanya membantu pengguna2 inspira based on pengalaman pahit je..haha…bantu sekadar yg mampu uncle P. đŸ™‚

    Uncle P said:
    January 3, 2017 at 11:21 am

    norazlina md rozi cuba hubungi En. Din pakar rujuk Mitsubishi dan Inspira di talian 013-3244932…sangat2 membantu..

    norazlina md rozi said:
    January 2, 2017 at 11:54 pm

    Salam semua..saya pakai inspira 2.0 premium. 3 tahun dah keluaran 2013. Masalahnya kete saya ni ada masalah speed. Bila speed 140kmj kete saya mula warning cool down..seterusnya nak tekan paddle minyak mmg xleh pergi dah kete saya…kene cari satu tempat. Berhenti dan tunggu 15 minit. Baru boleh jalan balik. Stress sgt. Ada tak otai2 atau brader luar sana tahu kes ni.? Maklumlah saya wanita xtahu sgt bab kete ni.

      mail said:
      January 3, 2017 at 10:54 am

      Dia xbgi speed lbih2 2 kng kena speedtrap kot haha. Try tnya pomen yg diaorg post number dkt blog ni

      Zarith Zameri@Zack said:
      January 3, 2017 at 11:22 am

      Klu Cik duduk area KL boleh pegi bengkel DN MOTORSPORT – DIN 013-3244932/0166319429 area Balai Polis kt Danau Kota. Call dulu sebelum datang dan bg tau ape masalah and brape kos supaye senang bawak duit siap2. Abg Din akn guide Cik ke bengkel dia klu perlu. Berdasarkn ape yg saya lalui, Cik kene service GB. Sbb CVT Filter dah terlalu kotor and sumbat. Klu mileage dah lebih dari 100K km disarankn utk buat :

      Tukar CVTF (minyak cvt J1 atau J4)
      Tukar CVT COOLER FILTER.
      Service CVT FILTER (cuci saje)
      CVT FILTER DENGAN COOLER FILTER BERBEZE YE !!
      FUEL FILTER
      SPARK PLUG
      SERVICE THROTTLE BODY
      CUCI INJECTOR
      TUKAR MINYAK ITAM/OIL FILTER
      AIR FILTER
      -AIRCOND FILTER

      Ikut bajet Cik tapi saye suggest service GB dulu sbb klu jalan 140 dah kene slow down maknenye dah parah sangat da GB tu…

      Waktu Operasi Bengkel
      Selase – Jumaat = 5pm – 2am
      Sabtu – Ahad = 9am – 12pm (halfday)

        yus said:
        January 3, 2017 at 12:07 pm

        CVT oil (CVT J1/J4 terpulang mana lebih baik yg di sarankan)
        CVT COOLER FILTER. (Filter sperti oil filter myak plincir. wajib tukar jika tukar skali minyak cvt utk plncaran n pnjagaan gear CVT
        CVT FILTER (bersihkan je)
        SPARK PLUG (plug standart than hngga 30K iridium/platinium than hngga 60K)
        SERVICE THROTTLE BODY (6 bulan / 1thun 1x @40k millage) klau kerap lalu jln berdebu atau (1 1/2 thun @ 60k millage atau klau xde msa sgt msa tukar taiming belt service skali T/B)
        CUCI INJECTOR / guna automax dari produk cosway (7thun pkai mmg tbaik)
        TUKAR MINYAK PELINCIR & OIL FILTER (saranan pkai castrol edge 5w-40 SN/CF klau ada bajet / ckup skdar castrol magnatec semi sntetik 10w-40 SN/CF)
        AIR FILTER cuci jika kotor skit / tukar stiap 2-3x tukar mnyak hitam (Boleh DIY)
        -AIRCOND FILTER juz cuci boleh DIY sndri je

        Samrul arif said:
        January 13, 2017 at 11:08 pm

        Sebelum ni kereta inspira 1.8 auto sy speed 160-180 bunyi enjin meraung dan kluar warning slow down.seterusnya tekan paddle dh xleh.lps paddle hngga 80/90 dlm 15minit ok blik..sy dh tukar myk cvtf,cvt cooler filter ,filter aircond & myk hitam dkt proton indahsari k.trg.tapi masalah enjin meraung bile speed 160-180 masih mjadi..blh tlg bantu apa mslh.

          zularif said:
          January 15, 2017 at 3:08 pm

          Uncle P ada post nombor. Try tnya dlu.

      Aaron said:
      January 17, 2017 at 9:09 am

      Capacity Minyak CVT tu dah lebih…paling elok tukar minyak CVT baru tapi makesure bila isi semula ikut capacity yg betul….

    irwan said:
    December 31, 2016 at 5:53 pm

    Assalamualaikum. Sy baru lepas servis kat parit buntar, Mileage dh 62k. Minyak cvt tukar pakai botol merah proton. Rasa lg best lepas tukar minyak cvt. Tapi cooler filter tak tukar lagi. Cadang nak tuka cooler filter, rim & tayar. Nak cari rim 16″ yang ringan & tayar y lagi murah dari cc5. bole rekemen tempat servis, rim & tayar area prai atau berdekatan untuk inspira?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s