Inspira

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..


1,545 thoughts on “Inspira

    AF said:
    August 25, 2015 at 9:23 pm

    kete 2nd proton inspira 2.0P thn 2010 herge dlm rm45k….ok ke x? atau better amek honda civic fd2 2006 herge dlm rm60k? mintak pandangan…

    pen said:
    August 24, 2015 at 7:54 pm

    Salam…nak tanya..sy pakai inpira 2.0p…bila start engine bunyi macam bergesel gesel kuat kat atas head cm ketuk2 kuat dlm head tu pon ade…dgr bunyi macam bergesel gesel dekat belting pon ade…agak kasar bunyi nye tu…kejap bunyi kejap x..minta pertolongan dari anda sekalian…

    sepul said:
    August 21, 2015 at 1:16 pm

    Pump clutch inspira ni klu bocor ade warranty x?sy pkai 1..8 n msh dlm warranty..

    heqal said:
    August 8, 2015 at 12:51 pm

    mencari workshop utk tkr mnyk CVT dn coolent filter di JB utk kete inspira 2.0p…

    monkey5332@yahoo.com

      heqal said:
      August 8, 2015 at 12:52 pm

      maaf double post…hp bengong

    heqal said:
    August 8, 2015 at 12:49 pm

    AsSalam..
    sy perlu kn bantuan sgt2.sy beli Inspira 2.0p 2nd tp dh pernah tkr mnyk CVT je.tp hari ni blk JB warning sign gearbox CVT nyala.dh baca comment atas dn plannin nk tkr mnyk CVT dn coolent filter sblm blk KL esok.
    ada x sesiape yg bole recommend kn workshop kat JB.
    email:monkey5332@yahoo.com

      Faz said:
      August 9, 2015 at 8:28 am

      cooler not coolent.

    syaifol ajid said:
    August 6, 2015 at 10:22 am

    berap harga bateri inspira 1.8m…area kl atau selangor…kering atau bateri basah ..

    syaifol ajid said:
    July 30, 2015 at 12:08 pm

    ingin kepastian perlukah di tukar fuel filter apabila milage sudah 80,000km. harganya rm450 di SC…inspira 1.8M

      Faz said:
      July 30, 2015 at 12:29 pm

      bagus klu tukar. beli dekat luar lg murah. boleh contact:

      Faiz – 0199626089 (barang saja & pos, xde servis pasang)
      Abg Din – 0133244932 (boleh order brg dan pasang sbb ada workshop di gombak)
      Sleed – 0172000953 (confirm original mitsubishi, brg saja, xde servis psg)

      AF said:
      August 25, 2015 at 9:20 pm

      fuel filter takyah tuka pon takpe sbb fuel tu bukannye kotor sgt pon. filter tu wat semak je

    Hakim said:
    July 26, 2015 at 8:51 am

    Salam semua..

    Saya pakai inspira 2.0E tahun 2014. Recently saya ada problem bila nak masuk gear either dari P ke R/D atau dari R/D ke P… setiap kali tekan dan lepas paddle brek before masuk gear, ada bunyi “ketak” dekat gear knob tu. Anyone kat sini ada masalah sama tak and apa solution dia>??

      Faz said:
      July 26, 2015 at 9:34 am

      normal la tu

        Hakim said:
        July 26, 2015 at 11:28 pm

        oh normal ye? tapi kenapa tiba2 ada bunyi? sebelum ni xde bunyi pun? bunyi macam nak release lock dari P

          Faz said:
          July 26, 2015 at 11:50 pm

          ye bunyi release shift lock. benda2 kecik mcm ni no harm.

            Hakim said:
            July 27, 2015 at 12:15 am

            ok bro.. thank you very much!!~

    Manan said:
    July 22, 2015 at 6:44 pm

    Slm..
    inspira sya radio black out. Fuse dlm burned. Ada sapa2 blh tlg bgi tip mcm mana nk keluarkn radio

      Faz said:
      July 22, 2015 at 11:04 pm

      bukak bezel dulu. lepas tu baru boleh bukak casing radio, dan baru boleh keluarkan radio

    Mana. said:
    July 22, 2015 at 6:41 pm

    My inspira radio black out fuse dlm radio bakar tp tak tau nak keluarkn radio ada sapa2 blh bgi tip

    halshflaishdfas said:
    July 7, 2015 at 4:21 pm

    yo

      jklmnop said:
      July 7, 2015 at 6:25 pm

      Yo yo what’s up man

    Mohd Firdaus Jalil said:
    July 2, 2015 at 8:48 am

    Roadtax Expired / nak Renew Roadtax?

    Harga insurans untuk 1st year MAHAL GILA!!!
    – biasa la bro.. NCD rendah lagi ditambah pula servis charge & upah mana tak mahal

    Ingin dapatkan HARGA YG MENARIK & PULANGAN REBET TUNAI 15% jika tiada tuntutan?

    Ianya pasti berbaloi untuk wang anda. Bertukarlah sekarang kepada Takaful Malaysia

    Sila call / whatsapp saya..

    013-3992200 Firdaus Jalil

    Penghantaran di seluruh Malaysia..
    Geran asal tidak diperlukan

    yang penting.. harga menarik menanti anda

    jangan malu.. jangan segan.. sila call/whatsapp utk bertanyakan harga.

    PERHATIAN!!! : Sila bandingkan harga kami & jadilah pengguna yang bijak

    call/msg/whatsapp sekarang !!!

    Mohd Firdaus Jalil

    Takaful Malaysia
    Authorised Agent

    Tel : 0133992200
    Email : mfj.rich@gmail.com

    Acap said:
    June 29, 2015 at 7:32 am

    Salam..inspira 1.8manual guna berapa liter minyak engine..4 liter cukup ke ?

    Amedeto8 said:
    June 15, 2015 at 12:13 am

    Assalam.. sy beli 2nd car thn 2013 (mil 40k) n owner lama ckp ada lg warranty smpai Mac 2016.. entitle lagi ka warranty tuu..?? Disc rotor mcm ada prob sbb bila brake dlm 100kmh++ bergegar stereng.. disc rotor cover tak??

    foxtrot kudaputih said:
    June 11, 2015 at 4:52 pm

    btw, minyak cvt kt sc tu compatible ke untuk inspira?

      Faz said:
      June 17, 2015 at 4:25 pm

      warranty valid bila buat service di proton service centre ikut jadual. kalau tak ikut, no warranty will be given.
      disc rotor tu dah bengkok. aku beli kete baru tahun 2013 pakai bbrp minggu dah bengkok, dan aku terus tukar aftermarket punya. boleh nak claim warranty rotor tu sbnrnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s