Satria Neo

Apa Komen Anda Tentang Proton Satria Neo? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..satria neo


572 thoughts on “Satria Neo

    surbo said:
    December 2, 2016 at 4:23 pm

    Neo R3 vs satria GTI mne lgi best?

    cc said:
    December 2, 2016 at 3:50 pm

    Kpda smua yg memiliki prob kreta dlam blog ni, di sini sya snaraikan nama2 mekanik/otai2 campro bgi membantu mslah anda sebab sya juga sntiasa btnyakan msalah/pndapat kpda mreka2 ini. Hrap dpt mbantu. TQ.

    Mkanik/Otai2 ini selalu update dlam blog mreka.

    0133562796 (Fakhrul area kuantan/terengganu)
    0167308748 (Xpasti nmanya tpi memiliki bngkel di area johor.)
    0173023492 (Arshad. Mekanik Kreta blognya. Area KL)
    0124908249 (Rafaie area penang)
    0136552071 (Emie Pomen area seremban)

    utara slatan timur barat smua ada. Tnya 5 5 skali tgk apa pndangan mreka adakah sma/berbeza. Mne yg dirasakn hmpir 80% btul ok r plih pndapat yg 2.

    MoHd ARif MoHd said:
    November 28, 2016 at 11:12 pm

    Neo x blh stat lansung..betri ok.syap xbunyi lgsung..chek injen x naik..ap msalah bosss

    Youl said:
    November 26, 2016 at 11:48 pm

    Apa beza neo M- line ngn H-line ni ??

      dd said:
      November 28, 2016 at 10:19 am

      Xjauh perbezaannya. Biasanya M-line airbag dkt pmandu tpi H-line pmandu pnumpang pas 2 streeng M-line xde button H-line ada button lain2 beza dri segi aksesori r n H-line vriasi smua auto xde manual M-line plak vriasi dua2 ada.

    JRE 5944 CIBAI said:
    October 18, 2016 at 11:39 pm

    Saga FLX kaler putih JRE 5944. Kalau ada sape2 jumpe tolong bakar kereta ni. Ok. Cukup kurang ajar pemiliknya.
    Pecah2kan kereta ni.
    Kasi hapus

    Ncm-c244 said:
    October 18, 2016 at 3:44 am

    Salam semua..nak tanya..kenapa gear 1,3 and 5 tak leh masuk?gear 2,4 and R okey je..kereta dah 8 tahun pakai. Tiap bulan minta duit.,

    Billy said:
    October 11, 2016 at 6:24 pm

    satria neo 1.6 susah nak start. dah tukar fuel pump tapi masih juga berlaku. tukar spark plug pun masih sama. bia hantar workshop, dia ok lak
    tolong bagi pandangan

      Ncm-c244 said:
      October 18, 2016 at 3:47 am

      Starter problem kot. Aku pon da tukar fuel pump tp sama jugak..p cari wireman,die tukar starter je. .ok smpai skarang.

    neoPerak said:
    September 21, 2016 at 11:44 am

    aku pakai neo campro 2009.minyak itam petronas syntium 800.komen skit ok x minyak itam tu atau ade ok lg ok?

      Miow said:
      October 5, 2016 at 11:46 am

      Minyak semi ke? Kalu semi ok r tu tpi klau nk ok g di cadangkan pkai castrol magnatec cm persona kwan thun 2013 sblum ni pkai shell helix ultra fully pas 2 ni dah 2x tukar semi pkai castrol ternyata enjin masih snyap, lancar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s