Exora

Apa Komen Anda Tentang Proton Exora? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..exora


2,291 thoughts on “Exora

    xpeada said:
    November 22, 2014 at 1:42 pm

    kereta kalau langgar lubang besar akan bunyi benda bergetar…pi sc xdapat nak confirm sebab tiada lubang besar…tapi kadang2 akan berbunyi

    ajax said:
    November 22, 2014 at 10:15 am

    Grand livina 1.8 saya ada bunyi “ktak” masa langgar bonggol atau jalan tidak rata..biasa berlaku bila membelok..masalah ni biasa pada livina..sc pun binggung..baca kat forum livina..masa memula beli ada bunyi kat bwh pintu kiri..rupanye skru speaker tanggal..ni skrg bila park masa hujan mcm ada bau …tapi bila check xde leak pulak..keta dah 2tahun..aduss..byr dh 1k sebulan…

      rauna said:
      November 22, 2014 at 12:41 pm

      Sy dah jual livina 1.6 sy sebab masaalah2 mcm tu lah. Boring klu guna kereta ada bunyi2 yg sukar nak diagnos penyakit ni. Sekarang guna cfe , lg rasa berbaloi.

        ajax said:
        November 23, 2014 at 12:31 am

        Exora cfe lebih ok ke..

    zainudinab jb said:
    November 17, 2014 at 3:23 pm

    dah 5 tahun, kali kedua kena masalah viper langsung tak jalan. motor ada bunyi,

      azrai said:
      November 26, 2014 at 10:22 am

      Wiper bukan viper. VIper tu ular kapak. Wiper tu dating daripada perkataan ‘wipe’ jadi wiper maksudnya pengelap.

    hilman said:
    November 17, 2014 at 8:15 am

    bagaimana ingin matikan mod AF pada radio..jenuh cari dalam manual book xde jugak..minta tunjuk ajar

    City said:
    November 16, 2014 at 11:41 pm

    Jimat dah exora..mgkn anda guna kereta sedan sebelum guna MPV mmg terasa.. MPV exora 2 Tan woooo.. Xmasuk bw org lg.. Mmg minyak agak sikit kuat tp sebenarnyee okmdah sebab CFE mmg power n mampu bw body.. Minyak mmg sama ngn camry 2.0..

    abu said:
    November 16, 2014 at 8:23 pm

    Exora cps atau bold sebenarnya menjimatkan minyak jika dibandingkan cc enjin dgn berat body. 1 liter 12km ok le, proton dah kaji lama dah br approve exora ni.

      sammegavalve said:
      November 17, 2014 at 8:41 am

      btol tu encik abu,,ambo sokong,,hidup pak abu,hidup pak abu,hidup exoray..ha ha..hip hip hoooray hip hip exorrrraaayyyyyyeeeehhhh…memmmmeee lah..

    abu said:
    November 10, 2014 at 9:52 am

    Tidak boleh tgk bacaan meter tu, jarak kereta jalan adalah nyata, jarak bacaan meter byk dipengaruhi unsur sampingan sperti tekanan gas yg berubah ubah, cuba cara ini, bila isi minyak cnth rm50.00 dpt bacaan 280km, set milliage ke 0 , utk semak adalah jumlah milliage minyak + dgn milliage kereta mesti +- 280..walaupun bacaan minyak nmpk mcm tak betul, tp last2 bila + jumlah nya +- 280 juga….

    sam said:
    November 10, 2014 at 9:13 am

    Minyak dia kuat sangat..contoh baru jalan dalam 100m bacaan kita…tapi meter milage minyak dah baca 1km or 2 km..aduu…
    pening aaa…

      sammegavalve said:
      November 16, 2014 at 8:08 pm

      lazimnya exora memang tggi FC,.mybe berat casis n engin xngam.,but xleh wt pe dah..jgn modi lg exmp tkar rim besor,ekzos n etc..bg yg nk book jga exora ni,try exora bold,ada turbo..pickup cantik tp end kureng..easy way to save fuel is-maitain drive method,its realy work

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s