Exora

Apa Komen Anda Tentang Proton Exora? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..exora


2,213 thoughts on “Exora

    nua said:
    July 20, 2014 at 7:05 pm

    Sebenarnya mungkin bukan injin yg menyebabkan bunyi bising. Tp mungkin getah mounting enjin atau getah getah bush lain dah keras. Jadi getah2 tersebut tak dapat menyerap kesan gegaran yg dihasikkan oleh injin. Jika nak sedap banyak getah getah yg hendak ditukar termasuk getah mounting absober. Dan pasang sound prof di tepi tepi pintu.

      NEBT said:
      July 27, 2014 at 9:19 pm

      Jo u all bawa kete berapa laju dan bagaimana lak.. adakah terlalu lasak..??
      heran juga bila baca di sini banyak sangat masalah..
      haraf saya punya tak delah masalah sedemikian..

        gumpala said:
        July 30, 2014 at 11:39 am

        kereta tak bawak lasak… baru ja keluar… ada yang baru pakai 1 tahun or 3 tahun… mungkin kos down dari segi material dan date production.. ikot shift kalau ok ok la kereta 2… benda ne banyak yang berlaku… ikot nasib.

      gumpala said:
      July 30, 2014 at 11:41 am

      sound prof.. ??????

    abu said:
    July 20, 2014 at 5:16 pm

    Bila enjin dah usia 3 ke 4 tahun tukar minyak itam dari full sentetik ke semi atau mineral bunyi enjin boleh kurang skt dan buat sound insulation br kurangkan bunyi bising tu….

    sam said:
    July 20, 2014 at 5:09 pm

    Aslkum..saya setuju betul dgn tuan..exora cps saya tahun 2011 tapi enjin nya dah bunyi mengaum bising ..saya pun tak tahu lah sbbnya..servis ikut time tapi tetap sama jugak..cuba2 lah pihak proton kesian kan saya dan kawan2 lain ni..

    abu said:
    July 20, 2014 at 5:01 pm

    Pasang sound proof bg senyap skt bunyi tu….

    abdul aziz arshad said:
    July 20, 2014 at 3:37 pm

    saya pemilik exora cps mula guna dari tahun 2010 .sepanjang tahun hingga kini 19/7/2014 exora cps saya masih o.k servis ma2m biasa tukar minyak hitam jenis shell helik.7 dan oil filter serta airfilter.masalah saya exora saya bunyi agak bising .saya perasan bila saya memandu exora kawan saya baru baru ini .persoalan saya kenapa masa saya baru ambil .dan untuk servis pertama hingga yang terakhir yang masih dalam guarenti .pihak servis proton walau telah di beritahu .jawapan nya ini biasa.memang macam tu. encik ..? Jadi sepanjang tahun saya memandu seperti biasa .baru ini selepas memandu exora kawasan saya .ada kah saya masih saya proton ..ya..?

      gumpala said:
      July 30, 2014 at 11:46 am

      itu lah proton servis… sepatutnya orang buat proton servis adalah untuk membantu proton untuk penambah baikan dari segi kualiti.. bukan setakat tukar sana tukar sini… sepatutnya jawapan biasa or memang cam ne tak perlu terkeluar… mereka dari teknikel side…

    abu said:
    July 10, 2014 at 2:32 pm

    Tak payah risau dalam warranty, kalau betul2 rosak akan diganti baru tanpa caj, hanya nk bersabar melayan karenah sc ni, good luck selamat berjuang mempertahankan hak kita….perlu tegas…..

      gumpala said:
      July 18, 2014 at 10:51 pm

      Dah g sc lain complaint punya complaint last depa tukar minyak gear dah ok sikit tp akibat masalah yang terjadi masuk gear dua jadi stap. Munkin gigi tembaga antara gear 2 tu dah dented or dah makan sikit,

    abu said:
    July 10, 2014 at 12:04 pm

    Tak boleh biar kalau mcm tu, report ke icare@proton dulu, beritahu dia mslh tu dan tindakan sc yg berkaitan. Mohon dari icare mana tempat paling dekat yg boleh ambil kes ini. Kene tegas skt dgn sc ni depa nk kerja mudah je, duit nak….

      gumpala said:
      July 10, 2014 at 2:11 pm

      Ok abg abu… saya kecewa sebab dah bayar dwn pament 6k… bulanan 650.00 9 tahun pakai tak sampai 1 bulan dah ada masalah so macam mana lagi 8tahun 11 bulan…. saya berasa kecewa with sc and proton kerana masih di tahap lama dari segi inspection qualiti…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s