Persona

Apa Komen Anda Tentang Proton Persona? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Persona


2,376 thoughts on “Persona

    Azlina Shair Mohd said:
    September 15, 2014 at 6:24 pm

    cover tayar kereta tu tercabut .. mana bole beli dan berapa harganya ?

      sum said:
      September 17, 2014 at 11:45 am

      cover tayar ke cover rim?

    Yan said:
    September 8, 2014 at 10:29 am

    salam just nak tanya kalau saya nak buka seat depan macam mana caranya?sebab ada part skru dia terletak kat bawah arm rest.kene buka arm rest jugak ke?

    tq.

      pojie said:
      September 12, 2014 at 11:52 am

      buka cover armrest tu, ada skru kt dasar dia tu then 2 lg kt tepi kiri kanan.x perlu tanggalkan armrest nnt ssh nk psg balik.just angkat then lapik la ngn apa2 janji blh buka bolt seat tu.

        Yan said:
        September 19, 2014 at 3:55 pm

        tq pojie.

    Khairi Hashim said:
    September 7, 2014 at 9:02 pm

    As Salam
    Sesiapa yg berhajat memiliki kereta PROTON PERSONA SV 1.6 Auto boleh tgk link di bawah ni.

    http://www.mudah.my/Proton+Persona+SV+1+6+Auto-29561573.htm

    Terima Kasih.

    izasakura said:
    September 5, 2014 at 10:40 pm

    Baru beli kete..baru pakai sebulan…aircond berbunyi bila on..mcm bunyi shhhriiinngg…sakit telinga dgr…mohon pencerahan…

    afif said:
    September 2, 2014 at 10:05 pm

    Nak tanyaa saya bru beli model sv persona bru pakai bulan ni..tp petrol agak kuat…klu millage minyak tuu kat meter naik 18 bila bwk 80 km…pastu turun ….tp pe pun sya punya kete mmg..isi 20 test pegi area kl- gombak -keramat ..dan sok nya kepong da abess …adesss seting ecu leh normal ke petrol

    Jun said:
    August 29, 2014 at 9:39 pm

    betul kah persona sv ni banyak masalah??

      Aril said:
      September 2, 2014 at 2:25 pm

      Haah byk masalah aku baru je beli pesona sv pintu belakang xleh bukak dari dalam pastu bonet belakang xleh bukak pakai kunci. Anta sc sekali ade lock kat pintu x bukak pastu bonet belakang kalo nak buka pusing kunci kemudian angkat bonet tu terbuka la dia ciss malu aku mcm aku baru guna keta padahal dah byk jenis keta aku pakai.

        fairus said:
        September 15, 2014 at 10:33 am

        Childlock la tu hehe

      afif said:
      September 2, 2014 at 10:06 pm

      Takat ni ok je.cuma petrol tak tahan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s