Persona

Apa Komen Anda Tentang Proton Persona? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Persona


2,431 thoughts on “Persona

    Syam Hy said:
    November 25, 2014 at 11:16 pm

    proton persona, bulan 5 tahun 2010
    – nak tanya otai-otai proton
    – masalah air hujan leaking semasa hujan lebat , baru berlaku bulan lepas
    – adakah hos aircond leaking? sampai karpet hadapan penumpang dan pemandu banjir? beraapa kos nak check masalah ini?

    olyd88 said:
    November 21, 2014 at 4:02 pm

    Hi smua, nak tanya ni, sy baru beli persona sv dlm 7 hari lalu. Rasanya masalah pintu susah nak tutup itu adalah perkara yg biasa dihadapi, sy cuma nak tau adakah normal bagi kereta baru ni, time shift gear masa tekan clutch tu, rpm akan naik 1 bar dan kembali seperti asal, x kira nak shift ke gear tinggi atau rendah..sy sgt sure yg time tekan clutch sy memang dah lepas pedal minyak..dari gear satu bila tekan clutch habis akan naik rpm berserta bunyi vroomm(deruan enjin cam tekan minyak)..just hanya time shift gear je..sila bagi pencerahan..thanks

    olyd88 said:
    November 21, 2014 at 3:53 pm

    Kawan2, sy baru beli persona sv 7 hari lalu, nak tanya, adakah normal kalau time nak tukar/shift gear, time tekan clutch tu Rpm naik satu bar(berserta ngauman enjin) dan kemudian balik seperti asal? Tolong beri komen kwn2..thanks

    hamcdm39992 said:
    November 16, 2014 at 10:50 pm

    Beli kete lain jerr… ko tk baca ker msalah dlm komen smlm niee..

      sammegavalve said:
      November 17, 2014 at 12:01 am

      kete ape pn memang de msalah…nie pesan orang tua tua dlu..Kereta ni mcm manusia jga,lau muda-chat,kuat,hebat,lasak…lau tua-dah lemah,kreng chat,xlsak lg,mdah skit..tp ingt..jgn ingt MUDA tu xde msalah..kereta pn cmtu jga lau bru,,lau nk rsak,out servis jga..kah kah

    cikguni said:
    November 16, 2014 at 12:39 pm

    X PAYAH BELI sv, CARI SECOND YANG VERSI KEDUA BUKAN SV, LOGO HARIMAU YANG HITAM PUTIH, BUKAN YANG BIRU EMAS TU., SAYA PAKAI OK JE XDE MASALAH APA2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s