MPV Proton Diambang Kegagalan

Posted on Updated on

Bercakap mengenai pengeluar kereta nasional yakni proton yang akan mengeluarkan kereta MPV pertama negara adalah amat dibanggakan pada asalnya. Ini kerana, sebagai rakyat malaysia saya merasakan kita perlu berada sebaris dengan negara-negara lain dalam indutri permotoran.

Read the rest of this entry »

Krisis Nama Proton MPV

Posted on Updated on

salam. saya salah seorang dari beratus ribu rakyat malaysia yang rasa tertipu dan bodoh dengan tindakan proton memilih nama exora yang kontroversi itu. berilah alasan dari sudut manapun,teliti semula syarat peraduan menamakan mpv baru ini, benar-benar memualkan sikap para panel. adakah anda semua bodoh atau mahu memperbodohkan kami?

Read the rest of this entry »

rakyat malaysia

Posted on Updated on

saya adalah pemilik gen.2 Saya ingin berkongsi pengalaman ttg kereta ini.
Saya rasa inilah kereta proton yang pertama dan terakhir yang saya miliki kerana mmg byk problem gen.2 ni.
*Masalah power window adalah ciri2 istimewa gen.2. Boleh dikatakan 90% pemiliknya menghadapi masalah yang sama.

Read the rest of this entry »

Saga Baru

Posted on

nak tanya pasal kereta sagawara saya.beli pada bulan 10/2007.boleh dikatakan baru lagi la.tp dah byk masalah timbul,antaranya:-

1) bonet belakang kena hempas kuat baru tertutup.smpai bergegar isi perut kreta tu.klu hempas cam kreta2 lain,xmau jadi.nape ek??

Read the rest of this entry »

Proton kenalah lebih “pro”

Posted on

Semalam kerajaan Perak meluluskan cadangan membeli Toyota Camry sebagai kereta rasmi menggantikan Proton V6. Akibatnya ramai pihak yang menghentam kerajaan Perak di bawah penguasaan pembangkang itu. Tetapi bagi aku tidak adillah menghentam Nizar sahaja sedangkan sebelum ini heboh apabila kerajaan Terengganu menggunakan Mercedes Benz C200 Kompresor sebagai menggantikan V6 dengan alasan `maintenance’ tinggi.

Read the rest of this entry »

jerawat besi

Posted on

Kalau setakat engine memang lee kena service ikut time. bab
ni memang orang lelaki ni perihatin betul. bab body pun we
all jaga bagai nak rak siap wax sebulan ke 2 bulan sekali.

Read the rest of this entry »

Gen2 1.6

Posted on

JOHOR BAHRU: Kegembiraan seorang pembantu jurutera memiliki kereta Proton Gen.2 1.6 liter baru, sembilan bulan lalu, tidak bertahan lama apabila kenderaan itu didakwa mula bermasalah sejak minggu pertama dibeli sehingga sekarang.

Read the rest of this entry »