Proton Saga FLX

Posted on Updated on

Proton telah melancarkan Proton Saga FLX 1.3L (CVT) dan juga Proton Saga FL 1.6L. Untuk kali ini, Proton menggabungkan kedua-duanya sekali untuk menghasilkan Proton Saga FLX SE 1.6L (CVT)

Secara umumnya, Proton Saga FLX 1.6L (CVT) ini akan memberi lebihan kuasa tujahan dengan enjin 1.6L dan memberi penjimatan minyak kerana menggunakan transmisi CVT
Seperti juga sebelumnya, Proton sentiasa berbangga dengan kehebatan Lotus Ride dan Handling mereka. “Nikmati Kehebatan Lotus Ride and Handling”. Untuk masalah tingkap kuasa “Power Window” yang telah menjadi asam garam pengguna proton sejak azali, Proton memberi jaminan seumur hidup untuk masalah ini

36 thoughts on “Proton Saga FLX

    FHK said:
    July 11, 2016 at 12:30 am

    Sata mmpunyai flx manual. Masa accelerate xde power n semput. Masa idle, bunyi cam motobot kalau dgr kat ekzos tu. Ade kate sbb ecu, kene upgrade. Atau throttle body?

    redfire said:
    July 31, 2015 at 11:54 am

    tumpang tanya…kalau masukkan racechip kat saga 1.6 se, boleh ke?? dan warranty void ke x? sbb racechip plug n play….

    lagi 1 nk tnya..boleh ke saga 1.6se nk buat RPM rendah but at high speed
    contoh: sekarang RPM2500 at 100km/h nk ubah RPM2000 at 100km/h

      Jambu said:
      July 31, 2015 at 3:37 pm

      Terbaik la soalan ni.

      Racechip void warranty, tp SC bkn nmpk pun benda tu. Klu takut sgt, cabut la sblm g SC. Klu psg racechip, boleh jd kete racing.
      Gear ratio adalah fix, klu gear 4 speed 100km/h @ 3000rpm, smpi kiamat pun tetap sama. Xkan boleh diubah ke 2000rpm kecuali tukar gearbox yg lain

    msr said:
    April 8, 2014 at 10:42 pm

    Salam bro, nak tanya, saya baru beli saga flx sv, dah nak sebulan pakai baru perasan tigkap belakang tu mmg
    Xboleh buka penuh ke? Sbb kiri dgn kanan mmg xblh buka penuh.. Tapi timgkap depan ok je.

      amir said:
      May 18, 2014 at 3:04 am

      mmg mcm tu..yg blkg mmg xleh buka full..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s