jerawat besi

Posted on

Kalau setakat engine memang lee kena service ikut time. bab
ni memang orang lelaki ni perihatin betul. bab body pun we
all jaga bagai nak rak siap wax sebulan ke 2 bulan sekali.

Tapi after 2,3 tahun biasanya keluarlah jerawat besi kat
belah atas hoot depan, tepi bawah pintu, bumbung, dan yang
paling biasa keluar jerawat ialah di bahagian tayar belah
dalam.

Nak hantar service mana lagi Pn Ain oiii.

Menurut sahabat yang dalam Proton memang anti rust yang
proton buat main cin cai ajer.

kawan kat R&D kata WAJA ni elok tok sah beli dulu terlalu
banyak defectnya sebab nak keluar awal so defect pun defect
lah… janji untung.

Lagi satu adik saya, mechnical engineer, bila beli iswara
terpaksa ambil satu hari cuti keje mengetatkan semua skrew
kat kereta baru dia. Itu pun bila balik kampung sempat lagi
dia terjumpa 2 skrew yang tak ketat. Kereta dia memang top
dari segi engine tapi body …. baru lepaih den kabo.
berjerawat besi sana sini. Bunyi tak menyenangkan yang
biasa kita dengar kat kete proton lain, tak kita dengar kat
kereta dia sebab dia rajin ketatkan skrew. So kesimpulannya
body proton memang lepaih batuk kat tangga ajer.

dari http://www.mail-archive.com/hizb@hizbi.net/msg22477.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s