Tiara

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Tiara

Comments
  1. azam says:

    proton tiara untuk di jual kepada yg berminat
    tahun 1996
    warna hitam
    kerta ok 100%
    harga rm2500

    hubungi; 012-988 7562

  2. Shahid Rahim says:

    Salam..tuanĀ² onwer tiara…boleh bagi no pomen terbaik utk repair tiara ni…saya duduk bangi..area kajang pon gak kalo ade…syg nak jual..kete yg kalo langgar lubang xrase ape..dub..dub je bunyi die..hehhee

  3. mohd khairul firdaus says:

    Saua ada wife nama nye tiara.. masalah nye steering dia umpama power steering.. tnye pomen x bertauliah dia kata masalah suspension jd sy tkr 44 n tuk pngthn En usia wife sy 16thn jd ble x bg kn jwpn tuk selesai kn mslh sy dgn wife sy ni…

  4. azizi says:

    Salam 1 malaysia..saye baru amik tiara 2nd hand..tau tak kat mane saye blh cari spare part utk tiara ni?mcm bonet,bumper,spoiler..area melaka/n.sembilan..spoiler mcm mane sesuai letak kt belakang tiara ni?ekzos yg mcm mane sesuai digunakan utk tiara?

  5. marali mentkab pahang. says:

    injin tiara sya tendang air.sya hntr. w.shop da sebulan blum pomoen buat.saya kata buat top ovouhol.apa gk nya masllah spti ini

  6. marali mentkab pahang. says:

    tiara sngt bguss,ekonomi minyk lg lembut ,dalam selekoh pun serupazeep.tp part ok juga broo,barang mahal tahan lama.

  7. Asyraf says:

    abang saya beli tiara sejak drpd baru (1997) lg alhamdulillah takde masalah kecuali bende basic je yg dia tuko stkt ni mcm timing belt, spark plug, brake sng ckp tu smue bende asas je lh… tp klo masalah besar selain masalah asas tu takde pulak…. sbb dia pon byk yg dia repair sendiri… kebiasaannye tiara ni punca rosak mekanik yg tk reti repair…. klo radiator tu kene slalu topup air / coolant utk pastikan air sentiasa penuh.. kata dia radiator jgn smpai masuk angin… klo tk flush angin nnti kete boleh overheat n air akan ditendang keluar…. kat laluan air tu ada stu tmpt buang angin radiator katanya… selalu terjadi bende ni time salin air radiator…. mcm hal2 lain tk pernah berlaku stkt ni…. yg lain2 pulak yg saya tau suspension belakang dia serupa dgn peugeot 206 yg ori cbu peugeot (bukan model keluaran atas nama naza bestari)…

  8. james says:

    Nak tanya berbaloi tak kalau beli kereta proton tiara ni..??

  9. Zack Aziz says:

    TOYOTA STARLET KNUCKLE
    OR use Spacer

  10. kamarul says:

    salam,nk tumpang tye…
    org ckp lau nk msok rim 4hole kt tiara
    kne tuka knuckle…brpe market bnde toh?
    mdel kete pe pye nk pkai?
    kt kdai ptong ad jual x?

    tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s