Tiara

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Tiara


572 thoughts on “Tiara

    amin garage said:
    December 16, 2014 at 6:58 pm

    salam smua sya nk crte xkit psl tiara ni sya dh pkai tiara ni dh 7thun kedah perlis mlka klntn kmmm trgnu spnjg prjlnn sya tiara ni mmg sdp lbh dri 60km psg econ bwk 1.40 ke ats dh xrsa apa dh.yg paling bgus empat tyr bla lggr lubg xrsa tu yg pnting.myk save gila.save dri mto lg.msa tu smua stndrt.skrg sya dh tukr sport rim 16inci dgn enjin tyota Le 2.0 kbrter.lg dasyat dri dulu.tekan myk ckit jew mcm lju dh.bodi kcil.pape pun yg pkai tiara tu tlglh jga dgn baek hidupkn blik model tiara ni.sb tiara ni ok..ok dri saga wura lg.skian dri sya

    aril20 said:
    December 16, 2014 at 3:18 am

    Sya dlm dilema.. sama ad nk beli kreta second or pkai shj kreta tiara kpunyaan ayh.. klaw kt rumah.. sya slh sorg pembwa setia kreta tiara tu.. dah 4 tahun ayh beli.. ikut kann sya mmg syg dgn kreta tuh.. klaw bole nk pkai trus.. niat nk modified mcm2.. tpy x tahu nk cri brg kt mna.. brg ape yg bole msuk kt tiara.. sbb sya noob skit psal2 kreta ni.. pkai jaa tahu.. haha.. sya ingat nk modified tayar empat lubang skru.. so bole msuk sport rim n tkar tyar skali. Bole msok adjustable skali x? Or pkai absorber biasa jaa? And then.. sya nk tkar pntu.. keempat2 pntu tu.. cma satu pntu jaa yg bole bkak dri luar.. pntu driver.. yg len smue dah patah.. kne bkak dri dlam jgak.. klaw dpt sbijik kreta ptong tiara.. kne plak body nyaa oke agy.. mmg puas haty.. haha.. pastu tnggal tembak colour bawu jaa.. ingat nk buat full wiring bru.. brapa kos nya? Pluss.. nk tukar sit depan blakang.. sit kreta ap bole msok? Haha.. kreta tiara ayah ni enjin xde msalah.. mmg best.. minyak save.. sdap n selesa.. cma ekzos dia jaa bunyi kuat.. ayh ckp kne tukar satu bnde yg bersmbung bhagian tgh kt ekzos tu.. xtaw ape nama nyaa… sya sgt laa noob. Sesapa leh bgi idea ape nk buat.. sya sgt2 hargai.. sya di selangor.. klaw ade bengkel yg sudi buat.. lagi lah sya alu2kan.. terima kaseh.. sya budak bwu nk up.. 20 tahun.. haha

      Faz said:
      December 16, 2014 at 5:44 am

      Pada pendapat sy, sy pernah juga muda, dan masih muda (hati muda). I’m motorsport enthusiast. So nak kena ada kete yg mempunyai platform yg baik jika kita seorg enthusiast. Senang cari aftermarket performance parts. Tu key word dia. Setakat cari standard parts, x jadi masalah, tp aftermarket performance parts yg masalah. Jd pilihlah kete yg ada platform yg bagus dan potential yg tinggi utk kita explore. Because motorsport is a beautiful thing ever discovered in our life. Muda lagi, mesti nak rasa mcm2, pakai standard, x happening la bro..

    amin garage said:
    December 16, 2014 at 12:05 am

    saya ada stop tiara ada sape nk cll 0179290613

      amin garage said:
      December 16, 2014 at 12:06 am

      trggnu kmmm

        amin garage said:
        December 16, 2014 at 12:08 am

        enjin sbji cmplete

        amin garage said:
        December 16, 2014 at 12:12 am

        saya ada pkai 2bji tiar Ni smua dh buat sport 16 enjin tyota Le 2.0 sya pkai tiara ni tiptop sya ada citra dan vitara tp sya lbh suka bwk tiara lg.econ sjuk audio pun okk smua sya buat sndri

        amin garage said:
        December 16, 2014 at 12:15 am

        jgn lupa cll sya whtspp sya tau klau brminat dgn brg tiara.sya ada kerteh paka.no 0179290613 amin Tz auto garage cll whtspp yeahh

    MFA bajet Bagus said:
    December 7, 2014 at 8:43 pm

    !

    Hafiz said:
    November 30, 2014 at 11:30 pm

    Abg Macho mesti perasan punya….Jalan Jurutera tu jgk cuma terus lagi dlm 2km dari bengkel lama nampak lah bengkel dia belah kiri.

    sammegavalve said:
    November 14, 2014 at 11:03 pm

    tiara oh tiara,,interior mewah lah,mcm keto konti,naik pn sdap jga,,tp sayang..ada jga xhargai keto ini…lau tiara leh berkata kata msti tiara merajuk sampai terjun laut punyer,kompom..cianyerrrrrrrrrr

    sanusi said:
    November 10, 2014 at 7:05 pm

    Saya masih menggunakan tiara ni sejak 2005. Beli 2nd hand.. pemanduannya selesa berbanding sekelas dgn nya. Mulai 2008 saya pasang ngv. Sangat2 menjimatkan malah lebih jimat dari motorsikal. Dari sg petani ke kl pergi balik cuma rm 28.00. Itu pun masih boleh pandu sekitar pekan sp dlm 2 hari lagi, baru tambah gas. Saya jaga dgn baik kerana ia menguntungkan. Cuma jgn guna air. Gunalah coolant tiara, baru enhin tsk panas.

    alex said:
    November 6, 2014 at 8:32 pm

    Hai semua dan hai jugakepada pengunjung. Saya cuma nak cakap yg proton tiara ini sememangnya ada nilai yang tersendiri. Walaupun sejarahnya tidak lah bagus dlm arena permotoran namun kereta ini mula menjadi perhatian kpd indvidu yg mahukan kelainan dlm modifkasi kenderaan kerana rakyat marhaen sudah terbiasa dgn modifikasi kereta jepun. Kini kita lihat bahawa harga sparepart kereta jepun dah mula meningkat disebabkan permintaan tinggi dan hal ini mendorong org menukar selera ke kereta conti terutamanya proton tiara. Utk mendapatkn casis tiara berlambak di used car, pemilikan individu dn lain2..tp yg pasti harganya mmg mampu milik..sekitar rm1k-3k je..saya suka lihat tiara ni sbb jarang dah dilihat di jalan raya..sekali nampak kelibat mesti sy tertoleh..kebanyakan pemilik tiara ni tukar enjin kpd citroen VTS. Enjin ni twincam..bentuk seakan enjin jepun. Top speed enjin ni mmg berhantu. Senang2 end meter. Yelah casis ringan enjin padu. Sudah pasti penggunaan petrol sedikit jimat sbb enjin tak mendesak utk bekerja..sedih juga nmpak tiara ni tmpt pelupusan barangan terbuang..padahal kaler body cun berkilat lagi. Tapi dah discrap oleh pemiliknya..tahu tiara ni masalahnya enjin selalu overheat dan tiada meter temperature. Tapi kalau kita ada minat pasti dpt selesaikn masalah tu dgn ilmu automotif yg tinggi. Saya prnah lihat sebuah bengkel penuh dgn tiara yg sedang dlm pembikinan kt puchong..alaa tahu tak kg sri aman jln jurutera ? Nama kedai tu optiontwo custom.. tp kedai tu dah takde dah pertengahan tahun ini..mungkin dah pindah barangkali. Ada juga individu yg cari tiara sadai utk di restorasi pakai hari2..mmg terbaiklah..tiara ni kalau kena plat nombor TIARA mmg cun habeh..tambah pulak 2 digit nombor..mmg rare.. Kpd pemilik tiara yg ingin mencari kwn yg pakai tiara sila buat profile facebook dan search group axtac tiara club..ni club rasmi tiara rasanya. Boleh la tanya apa2 soalan dlm group tu..dpt kawan dpt sparepart. Huhhuh..sekian shj celoteh saya hehehehe..

      Hafiz said:
      November 30, 2014 at 7:27 am

      Bengkel Option 2 Custom dah pindah area Jalan Jurutera tu jgk…cuma dari bengkel lama dia terus ke dalam lagi, lebih kurang dlm 2km terus ke dalam….bengkel sekarang ni senang nampak tepi jalan tu jer, kalau bengkel lama dia kena masuk ke dalam baru perasan.

        Abgmacho said:
        November 30, 2014 at 11:14 pm

        Kalau tak perasan jugak macam mana

          Hafiz said:
          December 8, 2014 at 9:34 am

          Mesti boleh perasan sebab bengkel tu tepi jalan jer dah boleh nampak. Jalan yang sama cuma dari bengkel lama terus ke dalam lebih kurang 2km, sampai penghujung ada nampak bengkel tepi jalan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s