Tiara

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Tiara


553 thoughts on “Tiara

    sammegavalve said:
    November 14, 2014 at 11:03 pm

    tiara oh tiara,,interior mewah lah,mcm keto konti,naik pn sdap jga,,tp sayang..ada jga xhargai keto ini…lau tiara leh berkata kata msti tiara merajuk sampai terjun laut punyer,kompom..cianyerrrrrrrrrr

    sanusi said:
    November 10, 2014 at 7:05 pm

    Saya masih menggunakan tiara ni sejak 2005. Beli 2nd hand.. pemanduannya selesa berbanding sekelas dgn nya. Mulai 2008 saya pasang ngv. Sangat2 menjimatkan malah lebih jimat dari motorsikal. Dari sg petani ke kl pergi balik cuma rm 28.00. Itu pun masih boleh pandu sekitar pekan sp dlm 2 hari lagi, baru tambah gas. Saya jaga dgn baik kerana ia menguntungkan. Cuma jgn guna air. Gunalah coolant tiara, baru enhin tsk panas.

    alex said:
    November 6, 2014 at 8:32 pm

    Hai semua dan hai jugakepada pengunjung. Saya cuma nak cakap yg proton tiara ini sememangnya ada nilai yang tersendiri. Walaupun sejarahnya tidak lah bagus dlm arena permotoran namun kereta ini mula menjadi perhatian kpd indvidu yg mahukan kelainan dlm modifkasi kenderaan kerana rakyat marhaen sudah terbiasa dgn modifikasi kereta jepun. Kini kita lihat bahawa harga sparepart kereta jepun dah mula meningkat disebabkan permintaan tinggi dan hal ini mendorong org menukar selera ke kereta conti terutamanya proton tiara. Utk mendapatkn casis tiara berlambak di used car, pemilikan individu dn lain2..tp yg pasti harganya mmg mampu milik..sekitar rm1k-3k je..saya suka lihat tiara ni sbb jarang dah dilihat di jalan raya..sekali nampak kelibat mesti sy tertoleh..kebanyakan pemilik tiara ni tukar enjin kpd citroen VTS. Enjin ni twincam..bentuk seakan enjin jepun. Top speed enjin ni mmg berhantu. Senang2 end meter. Yelah casis ringan enjin padu. Sudah pasti penggunaan petrol sedikit jimat sbb enjin tak mendesak utk bekerja..sedih juga nmpak tiara ni tmpt pelupusan barangan terbuang..padahal kaler body cun berkilat lagi. Tapi dah discrap oleh pemiliknya..tahu tiara ni masalahnya enjin selalu overheat dan tiada meter temperature. Tapi kalau kita ada minat pasti dpt selesaikn masalah tu dgn ilmu automotif yg tinggi. Saya prnah lihat sebuah bengkel penuh dgn tiara yg sedang dlm pembikinan kt puchong..alaa tahu tak kg sri aman jln jurutera ? Nama kedai tu optiontwo custom.. tp kedai tu dah takde dah pertengahan tahun ini..mungkin dah pindah barangkali. Ada juga individu yg cari tiara sadai utk di restorasi pakai hari2..mmg terbaiklah..tiara ni kalau kena plat nombor TIARA mmg cun habeh..tambah pulak 2 digit nombor..mmg rare.. Kpd pemilik tiara yg ingin mencari kwn yg pakai tiara sila buat profile facebook dan search group axtac tiara club..ni club rasmi tiara rasanya. Boleh la tanya apa2 soalan dlm group tu..dpt kawan dpt sparepart. Huhhuh..sekian shj celoteh saya hehehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s