Tiara

Apa Komen Anda Tentang Proton Tiara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Tiara


511 thoughts on “Tiara

    azam said:
    April 14, 2014 at 5:24 pm

    proton tiara untuk di jual kepada yg berminat
    tahun 1996
    warna hitam
    kerta ok 100%
    harga rm2500

    hubungi; 012-988 7562

    Shahid Rahim said:
    March 28, 2014 at 9:55 am

    Salam..tuanĀ² onwer tiara…boleh bagi no pomen terbaik utk repair tiara ni…saya duduk bangi..area kajang pon gak kalo ade…syg nak jual..kete yg kalo langgar lubang xrase ape..dub..dub je bunyi die..hehhee

    mohd khairul firdaus said:
    March 19, 2014 at 6:29 pm

    Saua ada wife nama nye tiara.. masalah nye steering dia umpama power steering.. tnye pomen x bertauliah dia kata masalah suspension jd sy tkr 44 n tuk pngthn En usia wife sy 16thn jd ble x bg kn jwpn tuk selesai kn mslh sy dgn wife sy ni…

    azizi said:
    March 17, 2014 at 2:23 pm

    Salam 1 malaysia..saye baru amik tiara 2nd hand..tau tak kat mane saye blh cari spare part utk tiara ni?mcm bonet,bumper,spoiler..area melaka/n.sembilan..spoiler mcm mane sesuai letak kt belakang tiara ni?ekzos yg mcm mane sesuai digunakan utk tiara?

    marali mentkab pahang. said:
    February 18, 2014 at 10:32 pm

    injin tiara sya tendang air.sya hntr. w.shop da sebulan blum pomoen buat.saya kata buat top ovouhol.apa gk nya masllah spti ini

      emma said:
      March 11, 2014 at 10:29 am

      assalamualaikum.. saya nak tanya d mana boleh dptkan lampu sebelah kanan tiara.. plss saya dr kuantan. dan berapa harga?

        Herry said:
        April 4, 2014 at 1:58 am

        Lampu depan tiara kt rawang masih leh cari

    marali mentkab pahang. said:
    February 18, 2014 at 9:59 pm

    tiara sngt bguss,ekonomi minyk lg lembut ,dalam selekoh pun serupazeep.tp part ok juga broo,barang mahal tahan lama.

    Asyraf said:
    February 9, 2014 at 1:14 pm

    abang saya beli tiara sejak drpd baru (1997) lg alhamdulillah takde masalah kecuali bende basic je yg dia tuko stkt ni mcm timing belt, spark plug, brake sng ckp tu smue bende asas je lh… tp klo masalah besar selain masalah asas tu takde pulak…. sbb dia pon byk yg dia repair sendiri… kebiasaannye tiara ni punca rosak mekanik yg tk reti repair…. klo radiator tu kene slalu topup air / coolant utk pastikan air sentiasa penuh.. kata dia radiator jgn smpai masuk angin… klo tk flush angin nnti kete boleh overheat n air akan ditendang keluar…. kat laluan air tu ada stu tmpt buang angin radiator katanya… selalu terjadi bende ni time salin air radiator…. mcm hal2 lain tk pernah berlaku stkt ni…. yg lain2 pulak yg saya tau suspension belakang dia serupa dgn peugeot 206 yg ori cbu peugeot (bukan model keluaran atas nama naza bestari)…

    james said:
    February 5, 2014 at 8:28 am

    Nak tanya berbaloi tak kalau beli kereta proton tiara ni..??

    Zack Aziz said:
    January 5, 2014 at 6:27 pm

    TOYOTA STARLET KNUCKLE
    OR use Spacer

    kamarul said:
    December 30, 2013 at 4:07 pm

    salam,nk tumpang tye…
    org ckp lau nk msok rim 4hole kt tiara
    kne tuka knuckle…brpe market bnde toh?
    mdel kete pe pye nk pkai?
    kt kdai ptong ad jual x?

    tq

      Sha Rezz said:
      January 3, 2014 at 12:27 pm

      kena hantar machine shop buat adapter dr 3 lubang (pcd98) pergi 4 lubang (114)…
      atau pun pakai knucle peugeot 206 tp pcd 108 la….

    anwar said:
    December 30, 2013 at 2:23 pm

    salam sejahtera, ada sesiapa tahu pomen yg boleh tgkkan tiara di sekitar bangi(atau seri putra) atau nilai?

    kereta tiara sy ni kalau tak xstart sehari, kena jump..
    skang dah lama xstart..jump start kena pakai jumper besar baru boleh(bese2 xboleh jump)..dah dapat start, biar enjin running lama dalam stgh jam lebih camtu, matikan enji balik nak start dah xboleh.

    ada sesiapa boleh bantu?

    terima kasih.

      Sha Rezz said:
      January 3, 2014 at 12:29 pm

      kebiasaannyer altenator…..cuba time engine start tu tros cabut kepala battery..kalau engine mati then altenator dah kong tu…kalau ok bat3 dah kong..hehe

    Ahmad said:
    November 28, 2013 at 9:30 pm

    tolong saya nk cri adjustable utk tiara nk bg keras

      Sha Rezz said:
      December 17, 2013 at 3:08 pm

      g injet absorber bg keras…xpun custom absorber soft hard kat serdang (PRS Trading) harga lebih kurang RM600-700..adjustable kena order luar bang..kos tggi

    Jay said:
    November 25, 2013 at 12:31 am

    saya dah lima tahunpakai tiara nak dapatkan spare part berlambak kedai
    potong kereta. kereta nie memang jimat minyak dari kancil daniswara.

    wadiveloo said:
    November 16, 2013 at 5:48 am

    saya ada sebiji tira dah tersadai lebih kurang 5tahun tapi road tex masih boleh hidup tampa pergi puspakum.satu seremban tanya kedai s/part,semua geleng kepala itu kereta punya barang lu tak payah cari taruk itu kereta belakang lumah kasi ayam tutun lagi baik ma.tidak ke meroyan dibuatnya ikutkan rasa balik uma taruk satu api selkesai masalah

      Sha Rezz said:
      December 17, 2013 at 3:10 pm

      g bengkel tiara kat ampangan….call bro amie n9 (019-6435746)

    Abu said:
    September 10, 2013 at 3:33 am

    Saya ada satu tiara untuk di “canibalise” bagi dapatkan spare parts. Roadtax baru mati pada 18 Ogos 2013. Ignition switch sudah rosak. kalau nak jalan terpaksa tolak. Aircon maseh baik.. tayar depan maseh baru. Saya nak jual dengan harga RM500.. Ada offer? Call 012-3432120

      zaod said:
      November 26, 2013 at 2:48 pm

      bleh bagi pic kereta tuan?

        Sha Rezz said:
        December 17, 2013 at 3:04 pm

        tiara tiara…lai lai lai…hahaha

    amir bujang lagi.. said:
    September 6, 2013 at 12:50 pm

    assalamualaikum semua,sy gi tanya..kat mana mahu cari head tiara dan berapa market head tiara?..klu sesiape thu dan pernah tukar leh bagi thu..sebab kereta sy overheating..so sy nak tukar..

    :proton tiara jimat minyak..klu pandai jaga maintance..isyaallah..tande masalah:)

      ridhwan said:
      December 18, 2013 at 1:10 am

      nak barang tiara murah call saya 0175681161 cik ann

        Sha Rezz said:
        December 20, 2013 at 11:06 am

        LOKASI MANA CIK ANN?

      marali mentkab pahang. said:
      February 18, 2014 at 10:17 pm

      hantar kat engnering broo.buat mesin slasai maslah

    Seif Jamalullail said:
    August 31, 2013 at 2:30 pm

    kat mana kedai boleh modified tiara..?
    tolong bgtau…pm sy

      Sha Rezz said:
      December 17, 2013 at 3:12 pm

      mana location tuan?

    xyz said:
    July 31, 2013 at 12:22 am

    Ada seorang kenalan offer nak tolak tiara dia kat saya. Harga 2.5k tahun 98. Condition mcm ok. Da drive test aritu aircond sejuk lg, stering berat sket, clutch plate kena tukar – susah nk masuk gear 1. owner sndiri pn ckp enjin cepat panas. Kena selalu keluarkan air dr radiator. Muak la nk buat tiap hari… ada solution lain x utk kes ni? Berbaloi tak kalau sy amik tiara ni?

    exorasilver said:
    June 19, 2013 at 1:50 pm

    salam..sy br plan nk pki tiara utk jln dkt2 pegi keja dan hantar anak sekolah..minat nk beli sbb murah jual kt mudah.my..klu ikut pomen byk x rekomen keta ni tp sy minat sbb kecil sng nk menyelit jugak..hehe..cuma sy nk dptkan nasihat je la ok x klu pki keta ni??dgr kata mantenance tinggi betul ke ekk??

      Sha Rezz said:
      December 17, 2013 at 3:05 pm

      okay sangat…=]

    aiey ganu said:
    June 12, 2013 at 6:33 pm

    ada x sape2 tau mekanik tiara area kuala teganu…enjin ada bunyi kasar ckit mse tekan minyak,masalah ape nie,ade sape boleh bgtau…

      sani said:
      August 14, 2013 at 8:03 pm

      engine citroin memang mcm tu… itulah citroin.. tapi xde hal,belasah je… citroin punye engine memang ade bunyi mechanical.. sy guna peugeot405, adik sy guna tiara, dh masuk 6tahun kitaorg guna.. memang bunyi dia mcm itu.. kalau ade mechanic cakap nk kene ripair sbb bunyi engine kasar, memang pomen tu nk guna duit sangat hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s