Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,362 thoughts on “Savvy

    Julia Mohamed Idris said:
    August 19, 2014 at 9:24 am

    Sabtu lepas savvy amt saya stall di parking lot Dewan Komuniti Tun Dr. Ismail, Damansara. Sudah ada di bengkel di Shah Alam (0355255520) di Jalan Unggul, Seksyen 25/40. Kata dek foreman worksyop tersebut Robotic Arm faulty. Setelah 7 tahun mengguna dan bergembira berduka bersama Savvy AMT ni akhirnya dia memberi saya sakit yg paling saya takuti sbb setelah membuat sedikit research yang saya tak pasti kesahihannya parts utk robotic arm ni mencecah lebih kurang RM24k nilainya tapi ada yang saya jumpa harganya RM5.5k. Tak kiralah apa harganya tapi lebih baik saya membeli sebuah kereta baru. Saya sayang Savvy saya. Tokeh masih belum menghubungi saya untuk memaklumkan apa sebenarnya kerosakan dan bayaran yg perlu saya tahu.

    khairul said:
    August 18, 2014 at 8:59 pm

    Salam…

    Sesiapa yang ada masalah dengan savvy terutama AMT atau MANUAL boleh contact Saya…insyaallah sy boleh bantu…sy juga ada menyediakan perkhidmatan scan tool utk savvy anda…dan juga ada menjual alat ganti kereta terutama untuk SAVVY AMT / MANUAL..bengkel di gombak…sila hubungi 0172459517 call / SMS / whatsapp / viber

    JuNz365 said:
    August 5, 2014 at 9:25 am

    assalammaualaikum…
    sy tgh mencari front skirt + bumper kete savvy.
    kat mn n brp harganya ye?
    sy dok di bangi…
    hrp ada yang membantu…

      hidafiz said:
      August 8, 2014 at 9:27 pm

      kat jb boleh tolong la,sini set skirting front lip,side skirting, rear skirt n spoiler siap pasang dlm rm700 ke rm800 siap pasang.set pu

        hidafiz said:
        August 8, 2014 at 9:33 pm

        masa baru pakai terpengaruh jugak ngan komen pasal problem dia,tapi bila dah ada knowledge sikit pasal kete ni dah xrasa maintanence dia mahal,kebnyakkan problem savvy dtg dr sensor n sebenarnya boleh dibaiki tanpa perlu ditukar.

      khairul said:
      August 18, 2014 at 9:01 pm

      Sy ada stock bumper..nk yg mana Satu..blh plih..colour atau fiber..hrga serendah dr RM 380 shj..0172459517..

    budak nakal said:
    July 31, 2014 at 2:03 pm

    Hahahaha..setuju sesangat…sekali dah pandu kekura ni….terus jatuh cinta..savvy like ferarri….dan jika nak guna savvy, jangan pertikaikan kos pembaikannya…

      hidafiz said:
      August 8, 2014 at 9:29 pm

      betul,dulu aku kutuk kete ni shape cam x siap,sekali bawak pergh….aku jual gen2 beli savvy.hehehehe

    Melissa said:
    July 31, 2014 at 12:48 am

    Salam.. Savvy sya keluaran 2006 AMT. Minggu lepas, tetiba nak jalan, masukkan gear ke D & R tp xgerak. Rpm je naik mengaum. Apakah masalah kreta saya ini? & anggaran tuk memperbaikinya? Harap2 rakan2 savvy dapat bantu. Thanks in advanced.

      akhish said:
      July 31, 2014 at 8:17 am

      most probably just a broken gear lever. u can search mudah.com to get a replacement. better yet google for Flyways tnt, a workshop in malacca. give him a call. he is an A+ savvy mechanic.

      khairul said:
      August 18, 2014 at 8:52 pm

      Call sy 0172459517…Bgkel di gombak

    siti nafsia said:
    July 29, 2014 at 11:10 am

    Savvy sy amt die gerak tp die xleh nkvbc auto nape ye

      akhish said:
      July 31, 2014 at 8:17 am

      most probably just a broken gear lever. u can search mudah.com to get a replacement. better yet google for Flyways tnt, a workshop in malacca. give him a call. he is an A+ savvy mechanic.

    siti nafsia said:
    July 29, 2014 at 11:09 am

    Sy pkai savvy dah setahun .. now suspek gearbox or cmptr box yg adew masalah…..boleh tlg x suggestkn….bngkel kereta yg murah sikit di shah alam nie……j need help…

      akhish said:
      July 31, 2014 at 8:26 am

      jangan dengar cakap orang. cuba google cari flyways tnt. call him. saya dah kena. menyesal. dari belanja 3k – 4k boleh selesai masalah langsung cecah 10k. tak ke bangang rasanya. call flyways. saya yakin dia boleh selesaikan masalah cik adik.

    Nor Ziratul Aqma Norzaman said:
    July 26, 2014 at 5:06 pm

    Salam..nk tya..kalau dalam traffic jam..aircond kereta jadi xsejuk.naper ek.ag satu bila dari n ke gear 1/d nk gerak tuh punyala lambat.masalah apa ek.

      ucien said:
      July 29, 2014 at 11:41 pm

      check fan motor,ngan clucth

      akhish said:
      July 31, 2014 at 8:22 am

      gi kedai aircond la cik adik. masalah normal aje. bak kata ucien, check fan. if it is working, then a service will solve the problem. jgn panik dan dengar cakap orang yg agak2 aje. esok kok pokai mengganti barang yg tak rosak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s