Savvy

Apa Komen Anda Tentang Proton Savvy? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Savvy


1,414 thoughts on “Savvy

    Jen said:
    September 30, 2014 at 10:56 am

    Berapa harga tukar cooling coil savvy?

    anang said:
    September 29, 2014 at 3:28 pm

    Yang ada diproton, ..semuanya kerja makan gaji…kerja lebih ke…kerja kurang ke…tetap macam itulah gaji diorg…bila dah tak disukai…akan di goreng..
    Persoalannya:……, siapakah yang akan mengambil berat untuk menjaga nama baik syarikat?…
    Agak2 ada jawaban tak?

    dip said:
    September 29, 2014 at 10:25 am

    siapa tahu service kereta/aircond savvy yang ok kat JB?

      rafphiq said:
      September 29, 2014 at 11:59 pm

      taman rinting, sebelah MYDIN, workshop aircond profesional.

    khai452 said:
    September 27, 2014 at 11:16 pm

    Sy mula pakai savvy thn 2008.. ni savvy amt kluaran 2007 nye… lpas pakai smpi la ni msk thun ke 5 br la kuar problem bsr dia. Bw gi check kt proton service cost dia smpi 5 6k lbh.. tp rs cm puas hati sbb lpas 5 thun br nk kuar prob ni. Tp cost dia xmmpu cek… huhuhuu… rs mcm nk let go tp sape la yg nk pndang savvy ni kan… harge kdai berani amek 6k je…. pastu msh de balance kt bank lg…. try gi hntr nk btolkn savvy ni konon2 caya la kat mmber rekemen sbb “katanye”kwn dia bdak proton so blh la tlg setrle prob savvy sy. End up lpas sbulan hntr savvy tu kt bengkel cm haram jadah 1 ape dia xbuat pon. Deposit siap kasi 2k hrp dpt la diaorg siapkn cpt. Tp hampas… last2 sy tarik blk savvy sy blk rmh n amek duit balik tp 500je la dia rtn sbb reason spare part da diorder. ssh btl nk cari kdai yg blh repair savvy ni. Sape2 ade info mn nk cr woksyop yg blh buat savvy area jb ni mnta info2 yer… n sape2 tau harga spare part savvy pon mhn info jga.. sbb dlm tgn sy ade 3 spare parts savvy yg diorderkn oleh woksyop tersebut… tq

      Julia Mohamed Idris said:
      September 29, 2014 at 12:46 pm

      jangan diharap pada pusat servis proton. mereka cuma nak jaga nama je sama mcm manufacturer barang2 komersial lain jugak. rosak je ganti the whole set. Barang yg diganti pun belum tentu tak memberi masalah. Bebudak pomen proton tahu rosak dan ganti…mereka tak kaji…repair. Tak salah mereka pun, dah itu polisi syarikat. Saya pun dah byk kali habis duit kat COSE utk ganti original part. Tapi masalah tetap berlaku. Yang paling sakit hati benda semuda auto window pun dah ganti ori pun jadi lagik masalah yg sama. malah lagik teruk…baru ganti dah tak boleh pakai. Yg asal pun adalah juga bagusnya…tak berfungsi selepas 7 tahun pakai Savvy AMT. Saya boleh cadangkan foreman yg mmg pakar Savvy selain renault car di Shah Alam. Cari :

      TNH Auto Car Care Sdn Bhd,
      No. 18, Jalan Unggul 25/40, Seksyen 25,
      Taman Sri Muda, Shah Alam,
      40400 Selangor
      Tel. : 012-236 6662 (Carol).

      Ko takan kecewa…insyaAllah

    yen said:
    September 24, 2014 at 11:53 pm

    Sesiapa nk repair kereta murah boleh call saya
    0135269266

    Check computer
    Aircond
    Overhaul
    Gearbox
    Service
    Dan lain2

    0135269266 yen

      salina said:
      September 29, 2014 at 10:06 am

      area mana ni?

    Pak Syed said:
    September 24, 2014 at 6:33 pm

    Amt atau manual?

      oscar said:
      September 27, 2014 at 7:46 am

      Manual….kereta x bleh start…lampu emergency selalu on…

    Azman shah said:
    September 20, 2014 at 1:36 am

    Kenapa exzos savvy kena tukar setiap 1 1/2 tahun, exzos pandai bocor sendiri atau patah

    dip said:
    September 17, 2014 at 7:46 pm

    Pagi tadi on aircond rasa angin saje tak rasa sejuk. Bole tanya apa masalah ek kalau macam tu?

      Mohd Zulazly said:
      September 19, 2014 at 2:35 pm

      Periksa air filter aircond, dan gas. Klu tak ok gi servis. Air filter klu boleh tukar 10000km sekali

        dip said:
        September 19, 2014 at 2:49 pm

        ok, terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s