Iswara

Apa Komen Anda Tentang Proton Iswara? Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini.. Iswara


706 thoughts on “Iswara

    puyol said:
    November 22, 2014 at 6:49 pm

    Berapa harga untuk compressor Iswara?

    puyol said:
    November 16, 2014 at 11:17 am

    meter panel punya back light dah terbakar. Boleh tukar ke mentol dia?

      sammegavalve said:
      November 16, 2014 at 7:49 pm

      sure,wt sdiri je sb snang sgt..bli mentol cucuk kkt sparepart 5pcs, 12v 5w..buka screw ats n bwah kt panel tu,bka 4srew meter n carik mentol yg utk panel,,ajak yg tahu skali join awk bru sng..ingat:jgn lupa msukkn blik srung gtah kaler hijou tu lau saga,n iswara xde sarung ok.,,good luck

    baskeran said:
    November 15, 2014 at 8:28 am

    hi kereta iswara nak tukar mounting enjin berapa ya

      sammegavalve said:
      November 15, 2014 at 12:00 pm

      hi.lau mount tngah, mrah jer..dlm 100 with labour,n lau mount gearbox n body blah belt tu mahal cket..biasenyer slalu down yg tgah je.so cmni,lau u dk dlm kabin rse gegar dash tu,mybe yg tgah..lau ase sentap time lpas cluth tu,mount yg lg dua tu..stanby dlm 250 with labour,good luck

    sammegavalve said:
    November 15, 2014 at 8:14 am

    if u have any problem about saga/iswara,ples tell me n i can help u what i know…REmember: dont try to fix your car if u dont know,,its can cause serios injury n makes your pocket empty..therefore,,u will get bite with person also know as formen,,formally known the pomen nasi bungkus

      Meen said:
      November 24, 2014 at 1:16 pm

      How can i buy komperaser iswara kasi lebih sejuk? Any suggestion sbb yang sebelum ni dah rosak blow slow sangat gas tak rasa email saya muhaimin_fauzi@yahoo.com

    mr one said:
    November 14, 2014 at 7:36 pm

    Sy pun pemunya proton iswar,a sy pun ingin mencari rear axle nak yang ori,segala spare part sy pakai yang ori sebab tahan lama..

      sammegavalve said:
      November 14, 2014 at 9:49 pm

      bagus..gunakan brg genuie bru best nti pkai brg fake,proton jga dslahkn nti…demo g kdai ptong kwe ase dlm 200 je axle dye…slamat mncuba..

    mizu said:
    September 22, 2014 at 2:20 pm

    terima kasih en faiz88, ya sebelum ni bateri ada lemah, 4lima li startaru hidup tapi bukan selalu la…..tinggal thermostat lagi yang belum check…..

      mizu said:
      September 22, 2014 at 2:21 pm

      correction untuk diatas 4 5 kali start baru hidup

    mizu said:
    September 22, 2014 at 10:22 am

    saya punya masalah iswara lmst 2004 saya temperature selalu naik, mula mula dulu masalah buka airond je naik 4 bar tapi bila ditutup turun balik 3 bar, dah tu lama2 tak buka aircond dia still naik tapi sebeluim tu kalau buka arcond pun ianya mengeluarkan hawapanas kalau bawa slow atau berhenti. sekarang ni dah naik sampai 5 bar kalau enjin terlalu panas kalau bawadalam bandar,traffic jam, dan juga bawa slow, tapi kiipas ok, sampai berkelip kelip temperature dan terpaksalah berhenti…..

      faiz88 said:
      September 22, 2014 at 1:03 pm

      Salam..utk pengetahuan encik, kereta sy alami masalah yg sama..tgh highway speed giler2 pon naik smpai 6 bar..bila check balik radiator so xder masalah..tgok kipas so jalan jek..tpi indicator menyala over heat..sy check balik wirering & thermostat sbab kalo bkak aircond je temperature naik tinggi..so sy yakin ianye thermostat..encik check hose, radiator ada leaking ke tak,water pump, kipas & thermostat..kalo semua ok maknanye wirering problem or dah gile..check bateri jgk sbab bateri kong pon boleh wat indicator gila..tu pon ikut pngalaman yg sy da lalui baru2 ni..ingtkn wirering problem..rupanye bateri..

        sammegavalve said:
        November 14, 2014 at 9:56 pm

        abg kebal..kau buang jer thrmostat tuh,cni bkn tmpat salji bang oii..solve problem n wt sdiri pn sng jek cme guna spanar 12 n glu gasket n bli gasket host yg baru..modal 10 hengget je..slamat ber -D I Y

      Hj zamz said:
      October 5, 2014 at 11:28 pm

      saya alami perkara yg sama. Mudah je atasinya. Tambah wire earth baru iswaea anda. Kedai wiring tahu mcm mana nk buat. Mrk akan sambung wayar hijau dari bateri ke body…buat 2-3.

      So far meter temp dah tak naik.

        sammegavalve said:
        November 14, 2014 at 10:04 pm

        for your knowlege,lmst temp is shown digital n mybe circuit hang..please check or even better use the analog meter from saga@iswara with dashboard.u will be satisfied n interior look good n eyes are not hurt with the blue xenon from display meter,its it right

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s