Saga

Apa Komen Anda Tentang Proton Saga Sekiranya ada, bolehlah kita berkongsi pengalaman suka duka anda dengan kereta proton ini..


868 thoughts on “Saga

    sani said:
    July 18, 2014 at 9:25 am

    aku lampu cvt menyala la..pernah menyala tapi dh ok..ni baru menyala balik..kereta baru 2 tahun setengah..kos p proton servis berapa untuk check cvt??

    Nuar said:
    June 21, 2014 at 9:22 am

    Salam.sy pakai saga blm manual.kalau sy nk tukar kpd auto ok x sbb ada dgr kalau tukar kpd auto nanti ada bnyk problem.dan blh tahu berapa anggaran kos utk convert ke auto

    strwberry said:
    June 21, 2014 at 2:04 am

    Nk tnye,ari tu aq langgar tiang.slalunye brape kos tukar bonet blkg saga 1.3 ekk?

    strwberry said:
    June 21, 2014 at 2:02 am

    Nk tnye,klu bonet blakang saga 1.3 slalunye brpa anggarannye ekk.?aritu aq langgar tiang.

    ahmad sahil said:
    May 25, 2014 at 9:00 pm

    Salam, sy pkai proton saga blm auto, bru pkai 2 tahun, yg bt hal skrg ni, enjin dh mati, kipas x b,henti pn, ape mslah keta ni, relay dh tkar pn jdi jgak, pening la aku dgn keta ni..

      cegu za said:
      July 7, 2014 at 12:34 pm

      biasakan panaskna enjin sehingga bar kepanasan naik sehingga 2-3 bar..then baru jln..sbb enjin yg sejuk bila d perah trus jln 80kmj..masa berhenti nnti kipas still pusing dalam jangka masa 2-4 minit (walaupun enjin dah tutup)..ini untuk bg enjin tu sejuk sikit…

      mat said:
      July 15, 2014 at 8:50 am

      chck fius dulu..kalau kipas ketuk sikit kadang dia longgar..enjin mati waktu bila?masa bergerak ke?

        cegu za said:
        July 21, 2014 at 9:46 am

        saya rs, mksd enjin mati tu – bila di berhentikan kereta n paking n stop enjin, kipas still berpusing..cuma dia tak nyatakan selepas enjin di matikan, brapa lama kipas tu berpusing..kalo setakat seminit atau kurang, itu normal. kesan jika enjin tak di panaskan dulu, trus d bawak jln laju2 jarak perjalanan sekejap n sederhana..sbb tu mmg fungsi relay kipas yg di arah utk sejukkan enjin yg masih panas mengejut..(bro, tu pendapat aku bro)hahaha..sbb aku pernah try test mcm ni..tp slalu aku mmg panaskan enjin..ada pagi tu lambat msuk keje, aku pecut trus. sampai opis kipas masih pusing. dlm 15 kali jugak aku buat..rumusannya sama.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s